🔘 فروپاشی دی اکسید کربن: چگونه آب در مریخ یخی جریان یافت.

Описание к видео 🔘 فروپاشی دی اکسید کربن: چگونه آب در مریخ یخی جریان یافت.

🔘 فروپاشی دی اکسید کربن: چگونه آب در مریخ یخی جریان یافت.

¹★ بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در مجله تحقیقات ژئوفیزیکی: سیارات، در مریخ سرد و باستانی، رودخانه‌ها جریان داشتند و دریاچه‌ای به اندازه دریای مدیترانه در زیر حفاظت سقف‌های ضخیم یخ متورم می‌شد.

²★ این مقاله که توسط پیتر بوهلر، دانشمند پژوهشی موسسه علوم سیاره‌ای، رهبری می‌شود، توضیح می‌دهد که چگونه 3.6 میلیارد سال پیش، دی اکسید کربن از جو مریخ یخ زد و روی یک ورقه یخ آب در قطب‌ها رسوب کرد، عایق حرارتی از داخل مریخ را افزایش داد و فشار روی یخ را افزایش داد. این باعث شد تقریباً نیمی از کل آب مریخ ذوب شود و بدون نیاز به گرم شدن آب و هوا، در سطح آن جریان یابد.

³★ کارهای گذشته بوهلر بر مدل‌سازی چرخه دی اکسید کربن مدرن در مریخ متمرکز بوده است. اخیراً، او مدل خود را برای بررسی تبادل دی اکسید کربن با رگولیت مریخ - یا شن و سنگ - گسترش داده است. با انجام این کار، مدل او چرخه کامل دی اکسید کربن را از رگولیت، به جو، به کلاهک‌های یخی قطبی در بر می‌گیرد.

⁴★ برای این مطالعه، او این مدل را بر روی یک دوران محوری در تاریخ مریخ اعمال کرد.

⁵★ بوهلر گفت: "این مدل منشأ ویژگی‌های اصلی چشم‌انداز مریخ را توصیف می‌کند - مانند بزرگ‌ترین دریاچه، بزرگ‌ترین دره‌ها و بزرگ‌ترین سیستم اسکیر (بقایای رودخانه‌هایی که زمانی زیر یک ورقه یخ جریان داشتند) - به روشی خودسازگار. و این فقط به یک فرآیندی که امروز می‌بینیم متکی است، که فقط فروپاشی دی اکسید کربن از جو است."

⚛مریخ در حرکت

⁶★دانشمندان از دهه 1970 می‌دانند که بخش زیادی از دی اکسید کربن مریخ در حال حاضر در رگولیت در لایه‌های تک مولکولی ضخیم اطراف هر دانه متصل شده است.

⁷★بنابراین، هنگامی که بوهلر رگولیت را در مدل خود گنجانید، دریافت که "جو بیشتر فقط در حال سواری است." او گفت: "این به عنوان یک مجرای برای عمل واقعی عمل می‌کند، که تبادل بین رگولیت و کلاهک یخی قطب جنوب است، حتی امروز."

⁸★ چرخه توسط درجه چرخش مریخ کنترل می‌شود، که هر 100000 سال مریخی به آرامی عقب و جلو می‌رود.

⁹★هنگامی که مریخ تقریباً مستقیم بالا و پایین می‌چرخد، قطب‌ها نور مستقیم خورشید زیادی دریافت نمی‌کنند، در حالی که خورشید استوا را می‌پزد. در این شرایط، گاز دی اکسید کربن از رگولیت به جو فرار می‌کند. وقتی به قطب‌های سرد می‌رسد، روی کلاهک یخ آب رسوب می‌کند.
_
¹⁰★ برعکس، زمانی که مریخ به شدت کج می‌شود، خورشید به راحتی قطب‌ها را گرم می‌کند. در نتیجه، یخ دی اکسید کربن تصعید می‌شود - یا مستقیماً از یخ جامد به گاز تبدیل می‌شود - به جو جایی که رگولیت خنک‌تر می‌تواند آن را "مانند اسفنج دوباره جذب کند".
_
¹¹★این مدل برای مریخ امروزی خوب کار می‌کند، بنابراین بوهلر می‌خواست آزمایش کند که چگونه در زمانی که سیاره جو دی اکسید کربن بسیار ضخیم‌تری داشت - حدود 3.6 میلیارد سال پیش - عمل می‌کرد. این زمانی است که دانشمندان فکر می‌کنند جو مریخ برای اولین بار شروع به فروپاشی کرده است و چرخه دی اکسید کربن امروزی که بوهلر توصیف کرده است شروع به کار کرده است.
_
¹²★ همچنین شواهدی وجود دارد که این عصر با منشأ بسیاری از شبکه‌های دره رودخانه‌ای نیز همزمان است، اما دانشمندان هنوز در مورد شرایط آب و هوایی که می‌توانست تشکیل آن‌ها را توضیح دهد، توافق ندارند.
_
¹³★در مدل بوهلر، یک لایه 0.4 مایلی ضخامت از رسوبات دی اکسید کربن در بالای یک لایه 2.5 مایلی ضخامت یخ آب، یک لایه یخ آب تقریباً به ضخامت یخ موجود در قطب جنوب امروز قرار دارد. یخ دی اکسید کربن به عنوان یک عایق قدرتمند عمل می‌کند و گرمای تابش شده از داخل داغ سیاره را به دام می‌اندازد. همچنین وزن و فشار را روی کلاهک یخ آب اضافه می‌کند.
_
¹⁴★ او دریافت که این شرایط با هم مقدار زیادی آب را از پایه کلاهک یخی ذوب می‌کنند.
_
¹⁵★ سپس آب مذاب پوسته مریخ را تا کناره‌های ورقه یخی اشباع می‌کند. در آنجا، آب زیرزمینی سعی می‌کند فرار کند، اما به جای آن به عنوان یخ دائمی یخ می‌زند.

_
¹⁶★ "حالا شما یک کلاهک در بالا، یک سفره آب اشباع شده در زیر و یک لایه یخ دائمی در طرفین دارید." به گفته بوهلر، "تنها راه خروج آب، از طریق درز بین ورقه یخ و سنگی است که در زیر آن قرار دارد. به همین دلیل است که روی زمین می‌بینید رودخانه‌ها از زیر یخچال‌ها بیرون می‌آیند، به جای اینکه فقط در زمین فرو بروند."
_


_
منبعphys.org
_
🆔@keyhan_on1🔭


#مریخ
#آب_در_مریخ
#دی_اکسیدکربن
#کشف_جدید
#سیاره_سرخ
#سیاره_شناسی
#علوم_فضایی
#مریخ_باستان
#حیات_در_مریخ
#آب_و_هوای_مریخ
#کشف_سیاره_سرخ
#سیاره_شناسی_مریخ

#علم_نجوم_طبیعت_آبان_ماه۰۳
#نجوم #ستاره_شناسی #فضاپیما #فضا #ماه #زمین #هوافضا #ناسا

Комментарии

Информация по комментариям в разработке