Hareketli bölümlü protezlerde planlama

Описание к видео Hareketli bölümlü protezlerde planlama

Hareketli bölümlü protezlerde planlama 2020
"Hareketli bölümlü protezlerde planlama eğitimi" 1996 senesinden beri ilgimi fazlasıyla çekmiş; hatta bu konuda bir kitap yazmama sebep olmuştur. Planlama; protez eğitiminin tüm disiplinlerinde önemli yer tutar. Protez desteği ister diş ister implant olsun, protez tasarımlarımızı bir takım biyomekanik prensipler ve kurallar dahilinde gerçekleştirmemiz gerekir. Planlama; oldukça önemli ama bir o kadar da karmaşık ve zor anlaşılan bir konudur ve mezun diş hekimlerinin günümüzde de ilgisini çekmektedir.
Hareketli bölümlü protez planlaması; model analizi, planlama ve ağız hazırlığı konularıyla iç içedir ve temelinde biyomekanik prensipler ve kurallar yatar. Mezun diş hekimleri çoğunlukla planlama işlemlerini diş teknisyenlerine bırakır; ancak takımımızın önemli bir üyesi olan diş teknisyenlerimiz yapmış oldukları hareketli bölümlü protez planlamalarında, klinik görüş ve biyomekanik prensiplere diş hekimleri kadar hakim olamadıklarından, genellikle tecrübeleriyle sahip oldukları alışkanlıklarını uygularlar.
Konuya açıklık getirmek için 2018 yılında dördüncü baskısını gerçekleştirdiğim "HAREKETLİ BÖLÜMLÜ PROTEZLER, Planlama" kitabımda bu konunun daha kolay ve sistematik şeklide anlatımına özen gösterdim ve ne mutlu bana ki; okuyucularım tarafından bu yönüyle de taktir edildi.
Ülkemizdeki Covid19 salgını tedbirleri kapsamında yapmakta olduğumuz "uzaktan eğitim" materyallerine destek olması ve mezunlarımızdan gelen istekler üzerine, kitabımda kullandığım sistematik düzeni içeren bu ders videosunu sizler için hazırladım.
Diş hekimliği öğrencileri, genç akademisyenler ve diş teknisyenlerimiz için faydalı olmasını diliyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum. Umarım beğenirsiniz...

Prof. Dr. Funda AKALTAN
Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı
Öğretim Üyesi

Комментарии

Информация по комментариям в разработке