התאבדות מחשבות אובדניות דיכאון - כיצד למנוע אובדנות ולהציל חיים | פרופ' יוסי לוי בלז בסדרת רשת הגות

Описание к видео התאבדות מחשבות אובדניות דיכאון - כיצד למנוע אובדנות ולהציל חיים | פרופ' יוסי לוי בלז בסדרת רשת הגות

כיצד מונעים התאבדות? כיצד מסייעים לאדם דיכאוני אובדני? פרופסור יוסי לוי בלז מדבר בסדרת הרשת הגות על גורמי הסיכון ותמרורי האזהרה אצל אדם בסיכון לדיכאון קליני וסיכון להתאבדות. כיצד ניתן לעזור לאנשים בסיכון אובדנות ולתמוך בהם לבחור בטיפול הפסיכולוגי הנכון ולהציל חיים. פרופ' בלז מדבר על התאבדות בקרב בני נוער וחיילים בצהל, התאבדות בקרב גברים, מחשבות אובדניות ועל מקרה קווין היינז שניסה להתאבד בגשר סן פרנסיסקו וניצל

מוזמנים להירשם כמנויים לערוץ היוטיוב (זה בחינם) ולהתעדכן בכל הסרטים שאני מעלה באופן מיידי:
   / shachafdekel  

פרופ' יוסי לוי בלז ראש מרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי ע"ש ליאור צפתי, המרכז האקדמי רופין
הפרק השמיני בסדרת הרשת "הגות"
הפקה, בימוי, צילום ועריכה: שחף דקל

הספר של פרופ' יוסי בלז ודפני אסף: מתחת לשמיים השחורים
https://www.kibutz-poalim.co.il/%D7%9...


פרופ' יוסי לוי בלז משתף אותנו בגורמי הסיכון לאובדנות, כיצד לזהות אותם ומה אנחנו יכולים לעשות כדי להציל חיים ולמנוע התאבדות. התאבדות אינה גזרת גורל. בימים קשים אלו של מגפת הקורונה אנשים החווים דיכאון נמצאים בסיכון מוגבר להתאבדות ולכן חשוב שנשים לב לאנשים בסביבתנו שחווים קושי וכאב נשפי עמוק.
הפרק הזה לא קל אבל חשוב לצפייה כי אנו הם שומרי הסף של האנשים הסובלים בחברה שלנו ואנו יכולים להציל את חייהם.

מתוך האתר של פרופ' יוסי בלז:
התנהגות אובדנית : 500 איש מתאבדים מידי שנה בישראל (יותר ממספר ההרוגים בתאונות דרכים!) וזוהי סיבת המוות השנייה בקרב צעירים בארץ ובעולם. איך ניתן להבין תופעה כל כך טראגית וכאובה? מהם הגורמים לה? האם קיימים סימנים מוקדמים ואיך ניתן לזהותם? הרבה נכתב על נושא האובדנות ועדיין חסר לנו כמטפלים וכאנשי מחקר ידע רב כדי לנסות ולצמצם את ממדי התופעה. היום אנחנו כבר יודעים כי אין סיבה אחת ויחידה להתאבדות ומדובר במכלול שלם של תהליכים ופעולות המשולבים יחדיו ההופכים את ההתאבדות לאפשרית. במסגרת המחקרים שלי, אני מתבונן בתופעה בגישה רב ממדית ומתעניין בהשפעות של גורמים אישיותיים (כגון חשיפה עצמית​, יכולת לתקשורת בין אישית, התקשרות, אלקסיטמיה, תמיכה חברתית) בשילוב של גורמים מצביים, וכן גורמים מאיצים (הדבקה תקשורתית) ומעכבים (מידת דתיות, אירועים חברתיים למשל) ככלי להערכת התנהגות אובדנית וכוונה אובדנית. כך למשל אני מתעניין בשילוב של חוויות הכאב הנפשי הבלתי נסבל יחד עם הקושי לתת ביטוי למצוקה בשל קשיים ביכולת לקריאה לעזרה. דוגמאות נוספות לנושאי מחקר שבהם אני עוסק הם למשל הניסיון להבין כיצד ניתן לסייע לשאירי התאבדות (אנשים אשר מישהו במשפחתם התאבד), בהשפעות של הגירה על אובדנות, התנהגות אובדנית בקרב שבויים ממלחמות ישראל, בהתנהגות אובדנית בקרב חיילים וכן מיקוד בגורמים המסבירים הבדלים בדחפים האובדניים (המשיכה והדחייה לחיים ולמוות) בתוך אוכלוסייה כללית.
צמיחה ממשבר: צמיחה פוסט טראומטית מוגדרת כ"חוויה סובייקטיבית של שינוי פסיכולוגי חיובי בעקבות התמודדות עם מצב לחץ טראומטי ומשברי". תופעה ייחודית ומרתקת זו בה אירועים מטלטלים הופכים דווקא למנוף לפיתוח יכולות ולשינוי חיובי הינה נושא מתפתח מאוד בשנים האחרונות. מחקרים בתחום זה עוסקים במנגנונים והתהליכים הפסיכולוגיים המסבירים תופעות של צמיחה ממשבר באוכלוסיות שונות. פרויקט המחקר המרכזי עוסק בשאירי התאבדות, באנשים ששכלו אדם יקר כתוצאה מהתאבדות. במחקרים אלו אנו מתמקדים במשתנים הפסיכולוגיים והבין אישיים שיכולים להוביל לצמיחה ולשינוי חיובי בקרב שאירים, לאחר הטראומה של אובדן אדם יקר מהתאבדות. זהו פרויקט מחקרי ראשון מסוגו בעולם ואני מוצאים אכן כי האפשרות לצמיחה קיימת גם בקבוצה זו, וכי שילוב של מאפייני חוסן אישיים יחד עם יכולות חברתיות מסוימות יכול להוביל לשינוי ולטרנספורמציה חיובית לצד הטראומה הקשה. במחקרי המשך אנו ממשיכים לבחון תהליכים בין אישיים בקרב קבוצת שאירי ההתאבדות ולהעמיק את הבנתנו לגבי הגורמים המסייעים להתאוששות וצמיחה, גם בתוך קבוצות תמיכה. מחקרים נוספים שנעשים כיום על ידי סטודנטים בנושא זה קשורים למאפיינים הקשורים לצמיחה לאחר שכול - תחום חשוב במיוחד במדינה שלנו אשר ספוגה בשכול פתאומי מסוגים שונים לצערנו.


בשנה שעברה יצאה לדרך לאחר 66 שנה - התוכנית הלאומית למניעת התאבדות! זה זמן מיוחד וחשוב להעמיק את הידע שלנו בנושא ולסייע בהצלת חיים. מתעניינים יכולים גם לקרא כאן ו​כא​ן על הכנסים הקודמים של "להבין בכדי למנוע" שערכנו בנושא התנהגות אובדנית בשנים האחרונות. סטודנטים שיצטרפו למחקרים בתחום זה יוכלו להיות חלק מהמרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי על שם ליאור צפתי שאני עומד בראשו יחד עם פרופ' אלן אפטר, אחד החוקרים הגדולים בעולם בתחום האובדנות וחבר סגל במרכז האקדמי רופין.

מוזמנים לשתף.
בואו נפיץ אור ברשת.
נעלה את רמת השיח.
נחשוב ביחד כיצד נוכל להביט קדימה עם תקווה לעתיד טוב יותר.

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי:
  / israeli.creators.blog  

האתר שלי:
https://www.meidale.com/

אינסטגרם:
  / hashachaf  

HAGUT - A web series by Shachaf Dekel
Introducing Israel’s intellectuals and philosophers to react to the current political and social situation in Israel.

Featuring Prof. Yossi Levi-Belz
Chair of the Lior Tsfaty Center for suicide and mental pain studies, Ruppin Academic center

Producer, director, cinematographer and editor: Shachaf Dekel

#אובדנות #התאבדות #דיכאון #יוסילויבלז

Комментарии

Информация по комментариям в разработке