נגישות הסביבה הפיסית לאנשים עם פיגור שכלי - מירב גת

Описание к видео נגישות הסביבה הפיסית לאנשים עם פיגור שכלי - מירב גת

מירב גת, מורשית נגישות השירות במשרד הרווחה והשירותים החברתיים על נגישות הסביבה הפיסית לאנשים עם פיגור שכלי

בכנס, שהתקיים ביום שלישי ה-20/12/2011 בחסות מר נחום איצקוביץ מנכ"ל משרד הרווחה והשרותים החברתיים, נסקרה תמונת המצב של החקיקה בארץ בתחום הנגישות, הוצג מודל עכשווי לעיצוב מכליל, והוצגו ממצאי המחקר והכללים להנגשה עבור אנשים עם מוגבלות שכלית. בסיום הכנס הושקה חוברת הנחיות, ראשונה מסוגה, להנגשה לשונית לאנשים עם מוגבלות שכלית שפותחה במסגרת המחקר. חוברת זו צפויה להוביל לשינוי מרחיק לכת בהנגשת המידע בפרט והמרחב הציבורי בכלל לא רק לאנשים עם מוגבלות שכלית אלא גם לציבור רחב של אנשים המתקשים מסיבות שונות

לפרטים נוספים על הקריה האקדמית אונו:
http://www.ono.ac.il/

לאתר משנים את פני החברה של הקריה האקדמית אונו:
http://blogs.ono.ac.il/

הקריה האקדמית אונו ונגישות:
בשנת 2010 נבחר מכון המחקר למקצועות הבריאות והרפואה של הקריה האקדמית אונו יחד עם המרכז לחדשנות ולקידום איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות מיסודו של מכון המחקר BBI באוניברסיטת סירקוז , ניו יורק, לפתח את תחום הנגישות לאנשים עם מוגבלות שכלית עבור האגף לטיפול באדם עם פיגור שכלי במשרד הרווחה והשירותים החברתיים.

מטרת המחקר, שנערך בראשות ד"ר שירה ילון-חיימוביץ ממכון המחקר למקצועות הבריאות והרפואה בקריה האקדמית אונו, הייתה למפות את המצב הקיים כיום בארץ בנוגע לנגישות לאנשים עם מוגבלות שכלית, לסקור את הידע הקיים בתחום בארץ ובעולם, לתקף מודל מנחה לנגישות עבור אוכלוסייה זו, ולפתח כלים יישומיים לקידום הנגישות לאנשים עם מוגבלות שכלית בישראל.

במסגרת המחקר התקיימו קבוצות מיקוד, נערכו ראיונות עומק, ומולאו שאלונים מקוונים ע"י אנשים עם מוגבלות שכלית, בני משפחה של אנשים עם מוגבלות שכלית, אנשי מקצוע, נותני שירותים, מעסיקים, קובעי מדיניות ואחרים. המידע שנאסף שימש לתיקוף המודל לנגישות של אנשים עם מוגבלות שכלית (Yalon-Chamovitz, 2009), וכבסיס לגיבוש המלצות לפתרונות ודרכי פעולה יישומיים לקידום הנגישות לאנשים עם מוגבלות שכלית בכל תחומי החיים.

מניתוח ראשוני של הממצאים עולה כי התחומים בהם משמעותי ביותר לפתח את הנגישות לאנשים עם מוגבלות שכלית הינם בשירותי התחבורה הציבורית, ובשירותי הבריאות והחינוך. תחומים נוספים שאותרו כמשמעותיים, אם כי במידה פחותה, היו שירותים ציבוריים כגון מחלקות רווחה וביטוח לאומי, שירותי חירום והצלה ושירותי פנאי ומרכזים קהילתיים.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке