“Marmara Denizi Eylem Planı–İstanbul Atıksu Altyapı Çalıştayı” Sonuçları

Описание к видео “Marmara Denizi Eylem Planı–İstanbul Atıksu Altyapı Çalıştayı” Sonuçları

Marmarayı Konuşuyoruz..
“Marmara Denizi Eylem Planı–İstanbul Atıksu Altyapı Çalıştayı” Sonuçları

Konuşmacı: Prof. Dr. Tuğba Ölmez Hancı, İSKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı
Moderatör: Prof. Dr. Haluk Eyidoğan

7 Aralık 2022, Saat 20.00
Adalı dergisi ve Marmara Kültürleri Ağı YouTube ortak canlı yayını

2021 yılında Marmara Denizi’ndeki kirlenme düzeyi had safhaya gelince ve müsilaj ortaya çıkınca herkes “eyvah” dedi. Aslında kapalı bir deniz olan Marmara Denizi kıyılarından denize ulaşan ve giderek artan evsel ve endüstriyel kirlilik kaynakları son 60 yıldır bilinen bir gerçeğimiz. Bu konuyla ilgili daha önceki tarihlerde Adalar Vakfı tarafından düzenlenen ve konuyla ilgili uzmanlarla yaptığımız söyleşilere bir yenisini ekliyoruz. 7 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 20:00’de İBB İSKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Prof. Dr. Tuğba Ölmez Hancı ile Marmara Denizi’nin kirlilik düzeyini, İBB İSKİ’nin atık su arıtma tesislerinin özelliklerini ve son 3 yılda uygulamaya konulan yeni projelerini konuşacağız.

Prof. Dr. Tuğba Ölmez Hancı
İSKİ, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı
Prof. Dr. Tuğba Ölmez Hancı 1975 Gümüşhane doğumludur. Lisans eğitimini 1997 yılında, yüksek lisans eğitimini 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında 2003-2005 yılları arasında Hannover Leibniz Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulunmuş ve doktora derecesini 2006 yılında almıştır. Haziran 2010’da doçent unvanı almış ve 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde profesör kadrosuna atanmıştır.
Çevre Mühendisliği alanında endokrin bozucu, kanserojen maddelerin ileri oksidasyon prosesleri ve nano partiküllerin kullanıldığı teknojilerle giderimi konularında çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalarıyla mikrokirleticilerin giderimi, kontrolü, ekotoksikolojik etkilerinin değerlendirilmesi ve yeni arıtma teknolojilerinin geliştirilmesine bilimsel yenilikler getirmiş, mühendislik uygulamalarına önemli katkılar sağlamıştır. Çalışma alanları ile ilgili çok sayıda uluslararası ve ulusal akademik makale ve bildirileri, yayımlanmış ulusal ve uluslararası kitap içinde bölümleri ve bir uluslararası kitabı bulunmaktadır.
2011 yılı Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü, 2016 yılı Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülü ve 2017 yılı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teşvik Ödülü almıştır.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке