27 Yıllık Sistem! Yeni Nesil Konsola Windows 95 Yüklersen Ne Olur? ROG ALLY

Описание к видео 27 Yıllık Sistem! Yeni Nesil Konsola Windows 95 Yüklersen Ne Olur? ROG ALLY

Selam Dostlar, kapın çayları sizleri 27 yıl öncesine götürüyorum. Dünyanın en güçlü el konsolu sayılan Asus ROG Ally acaba Windows 95 kaldıracak mı?
Diğer Windows Sürümleri: https://bit.ly/isletimsistemi
#nedenesek #neolur

Giriş 0:00
Sohbet 0:40
Windows 95 2:52
W95 Kurması Kolay mı? 3:20
Windows 95 Plus 3:50
Kurulum Yöntemi 5:00
Championship manager 1994/5 6:10
Rog ALLY Windows 95 6:50
W95 Oyunları 8:00
Tozlu Sayfalar 9:00

Kod sahibi arkadaş: https://github.com/felixrieseberg/win...
Dostlar windows 95'i kalkıpta 12.nesil bir sisteme elbette direkt usb üzerinden kurmanızın bir yolu yok.

Şimdi bir yandan 27 yıllık bu işletim sisteminin detaylarına inerken kurmak için 2 yöntem var. 1.si sanal makine, bu el konsolu aynı anda 2 sanal makine bile açacak güçte. 2.si ise sizle paylaşacağım link. Siz de hak verirsiniz ki xp kurarken bile zorlanmıştık. NE bir sürücü bulabilirsiniz ne de 32bit masaüstü renk derinliğine erişebilirsiniz. Anlayacağınız bir şekilde kursanız bile hiç bir şey yapamazsınız bu yöntemde. 2.sinde ise açıkkaynak kodlu oluşturulmuş bu sürüm gerçekten her makinede deneyebileceğiniz güzellikte.Yine de direkt uyumlu bir donanıma kurup, mesela 775 anakartlı core duo olabilir. Daha iyi performans alabilirsiniz. Hiç böyle aplikasyon vb sanal işlerle de uğraşmanıza gerek yok.

MSN'in ilk hallerini biz windows 95'ten öğrendik. Satranç oyunlarına mereakımı da chessmaster oyunu ile tatmıştım. 95 deyince aklıma aynı zamanda championship manager 95 gelir.

16 ve 32 bit arasında karma grafik kullanıcı arayüzüne sahip Windows 95 işletim sistemi, Microsoft Windows yazılım şirketi tarafından önemli bir satış başarısı ile yayınlandı. Geliştirme sırasında, Windows 4 veya Chicago adı ile biliniyordu.
İşletim sistemi olarak MS-DOS ve grafik ortamı olarak Windows 3.x’in yerini aldı.. Windows 9x adı verilen Microsoft işletim sistemleri ailesinin başlangıcıdır diyebiliriz. OSR2 ile birlikte o zamanki yeni USB‘nin ilk aşamasına ek olarak FAT32 dosya sistemini de içeriyordu.
Aslınad 32 bitin piyasaya sürülmesi, bir bilgisayarın BIOS‘unun sabit sürücüyü yönetmek için kullanılmasının sona ermesi anlamına da geliyordu. Çok eski sistemlerde sabit diskleri manuel olarak kaç gb ise bios üzerinden tanımlamak gerekiyordu ve çok uğraştırıcı bir serüvendi.
Aslında windows 3.1'de de grafik arayüzü var ama 95 , daha basit ve daha güçlü yeni bir kullanıcı arayüzü taşıyordu., bu da işletim sistemini iki yıldan az bir sürede, kusurlarına rağmen tüm zamanların en başarılı işletim sistemi haline getirmişti. bölümlerde 2GB’tan fazla destek ve yeni FAT32 dosya sistemi ile eli daha da güçlenmişti. Lakin windows 98 kadar çok aranan bir sistem hiç bir zaman olmadı. Ayrıca, Microsoft’un Windows 95 işletim sistemi 255 karakter desteğini içeriyordu.

En önemlisi: File Manager, Windows Explorer ile değiştirildi ve Start Menu’ye alt menüler eklendi.

Masaüstü, sağ tık, tak ve çalıştır, pencere büyütme, kategorilendirme, arama, sıralama gibi birçok özelliği barındıran günün koşullarına göre üst bir tasarımdı. USB desteği daha sonrasında başka cihazlar için de entegre edildiği için gelişmiş bir deney,m sağlıyordu.

Windows 95'in Önemi

Microsoft ve Windows'un gelişimi sürecinde Windows 95, önemli bir dönüm noktasıdı. Bu işletim sistemi, bilgisayar dünyasında devrim niteliğinde bir değişimi temsil eder ve bu dönemde Microsoft'un liderlik pozisyonunu güçlendirmiştir.

Kullanıcı Arayüzünde İyileştirmeler

plug-and-Play Özelliği

Internet Entegrasyonu

32-bitlik mimarisi, Microsoft'un 16-bitlik işletim sistemlerine göre daha güçlü ve modern uygulamaların çalışabilmesine olanak tanıyordu.

Aslında 95 modern işletim sistemlerine girişte iyi bir zemin oluşturmuştu. Baksanıza windows 8 de başlangıç tuşu gitti diye markayı bombardımana tutmuştuk. İşte o kadar alıştık bu menüye.

Disket Kaynak: RetroGamerVX,
95 aslında osr 2.5 ile 1997 de tahtını tamamladı. Haliyle 98 çıktıktan sonra da ortak kritik güncellemeler olsa da 98 özellikle benim çevremde daha popülerdi.

Bir ara bahsetmek istediğim enteresan deneyler de yok değil. 98'e geçmeden önce 95'İ insanların hala sindiremediğine dair analizler vardı. Hatta microsoft memphis adı verilen windows 97 diye adlandırılan işletim sistemi üzerinde denemeler yapıyordu. 98'in piyasaya çıkışı da gecikmişti. Ağustos 1995'te Windows 95, kurumsal dünyadaki tüm Windows masaüstlerinin yüzde 15 ila 20'sini işletiyor. Masaüstü bilgisayarların büyük kısmı da hala Windows 3.1 çalıştırıyordu. Eminim yeni grafik arayüzünü görenler abi ne oluyoruz ben buna alışamam deyip geçmemiştir ama geçtikten sonra da bir daha msdos a girmek istememiş bile olabilir. 95 aslında osr 2.5 ile 1997 de tahtını tamamladı. Haliyle 98 çıktıktan sonra da ortak kritik güncellemeler olsa da 98 özellikle benim çevremde daha popülerdi. Plus Kaynak: michael mjd

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://bit.ly/FrekansTVDestek
Discord: https://bit.ly/FrekansDiscord

Eski bilgisayarları gördünüz mü? https://bit.ly/2WTOSIX

Комментарии

Информация по комментариям в разработке