Despre alăptare, informații esențiale pentru mămici - Q&A cu Anca Bălășoiu, moașă licențiată

Описание к видео Despre alăptare, informații esențiale pentru mămici - Q&A cu Anca Bălășoiu, moașă licențiată

Despre alăptare, informații esențiale pentru mămici - Q&A cu Anca Bălășoiu, moașă licențiată
🤱 Săptămâna mondială a alăptării 🤱

În colaborare cu Philips Avent, am realizat un interviu cu Anca Bălășoiu, moașă licențiată și expert în alăptare. Într-o postare făcută în urmă cu câteva săptămâni am rugat membrele comunității să lase întrebările lor în comentarii. Regăsiți răspunsurile în acest video.

‼ Beneficiile laptelui matern pentru sănătatea mamei și a bebelușului sunt nenumărate. Colostrul este numit și „aur lichid” datorită compoziției unice, atât de bogată în anticorpi și utilă pentru organismul vulnerabil al bebelușului. Prin această postare dorim să încurajăm alăptarea, să venim în sprijinul mămicilor care se confruntă cu probleme în hrănirea la sân a bebelușilor lor. Urmăriți cu atenție sfaturile Ancăi. Cu siguranță veți găsi informații utile, aplicabile și în cazul vostru. Alăptare lină, mămici!

Câteva dintre întrebările din interviu:

1. ✅ Cum procedez dacă nu am lapte din primele clipe după naștere? Îi dau bebelușului lapte praf până vine laptele matern? E bine să folosesc pompa pentru a stimula, pe lânga bebeluș pus la sân?
2. ✅ Bebelușul meu, oricum îl atașez, ia foarte mult aer. A observat că dacă prinde doar de mameloane îi este mai ușor și oricum l-aș atașa el își miscă gurița în așa fel încât să ia doar mamelonul. Se aude la fiecare tragere cum înghite și aer. Ce pot sa fac?
3. ✅ Câte grame poate să ia minimum pe lună un bebeluș alăptat exclusiv ca să se considere că e ok? Fetita mea de 2 luni a luat 500 de grame pe lună până acum. Nu are niciun semn de afecțiune, pare un copil sănătos și investigațiile medicale făcute până acum sunt normale.
4. ✅ Fetița mea de 5 săptămâni stă numai la sân. Când o iau plânge, se agită sau se trezește. Cum să o dezvăț de statul non-stop la sân?
5. ✅ Cât o să mai doară? Am o lună de când alăptez și încă doare la atașare uneori...
6. ✅ Cum îmi dau seama că laptele meu este suficient pentru bebe?
7. ✅ Alăptez de 2 ani și 2 luni și multă lume îmi zice să opresc alăptarea pentru că laptele nu mai e bun. Până când este bine să alăptăm?
8. ✅ Alăptarea prelungită poate duce la demineralizarea dinților?
9. ✅ Mă dor sânii rău deoarece am un bebe de 7 luni care mă mușcă mereu. Nu știu cum să fac să nu mai muște. Ce metode aș putea încerca?
10. ✅ Dacă bebele doarme mai mult de 3 ore legate, îl trezesc să-l alăptez sau îl las să doarmă?
Răspunsurile la aceste întrebări, dar și la multe altele, în materialul video
#alaptare, #philipsavent, #saptamanamondialaaalaptarii

O mama nu se face dupa o reteta perfecta. In fiecare zi descoperim noi “ingrediente”: situatii, bucurii, suparari, invataturi care ne construiesc experienta de parinte. Ne propunem sa va impartasim informatii utile despre sarcina, nastere, dezvoltarea copilului, boli, educatie, dar si stiri interesante din presa romana si internationala. Suntem aici sa va ascultam povestile, sa le publicam si sa invatam impreuna. Fiecare mama e unica si fiecare poveste e valoroasa.

Site web: https://www.demamici.ro/
Facebook:   / demamici.ro  
Intagram:   / demamici.ro  
Pinterest:   / demamici  


Copyright © Toate drepturile rezervate.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке