Tekoälyt testissä: 33. OpenAI:n uusi o1 (ja uusien tekoälyjen käyttö tieteessä)

Описание к видео Tekoälyt testissä: 33. OpenAI:n uusi o1 (ja uusien tekoälyjen käyttö tieteessä)

Otin OpenAI:n uuden mallin, o1-previewin, tarkasteluun. Ajatus oli kertoa vähän miten se eroaa Omnista, ja kai siinä ainakin jotenkin onnistuin. Video päätyi kuitenkin käsittelemään ennen kaikkea uusien generatiivisten tekoälyjen vaikutusta tieteen tekemiseen, molempia, sekä mahdollisuuksia että riskejä. Kumpiakin kun on, ihminen yksi merkittävä riskimuuttuja itsekin yhtälössä.

Käytän esimerkkinä erästä teoriapohdintaa, jota olen aiemmin hahmotellut, joka tässä mahdollistaa tieteellisen pohdinnan uuden tason o1:llä, mutta myös näytän millaista jälkeä Claude-3.5-Sonnetilla sai aikaan ja miksi se on edelleen erinomainen. Opus 3.5:sta siis odotellessa!

Videossa mainitut linkit ovat:
- Vinkkini o1:n käyttöön suomenkielellä:   / kuinka-promptaat-openain-uutta-o1-mallia-j...  
- Tekoälyt testissä ryhmä:   / 9360039  
- OpenAI:n infopaketti o1-mallista: https://openai.com/o1/
- OpenAI:n infoa ChatGPT:n muistista: https://openai.com/index/memory-and-n...

Kerro jos sinulla on jo havaintoja o1-mallista, tai videon muu sisältö herätti ajatuksia!


Ps. Selvennetäköön vielä erikseen, että tutkin siis väikkärissäni generatiivisten tekoälyjen VAIKUTUSTA viestintään. En siis tee väikkäriäni pelkästään teknisistä lähtökodista TAI tekoälyillä, vaikka kallistunkin painottamaan teknisten tekijöiden ymmärtämisen tärkeyttä ja näen viestinnän oikeastaan olevan enemmän tai vähemmän osa kaikkea ihmisten toimintaa. Sen sijaan painotan (videossakin), ainakin toistaiseksi vielä, ihmisen roolia tiedon ymmärtäjänä ja jalostajana, eikä pelkästään välittäjänä. 🤓 Toisin sanoen; akateemiset ajatukset ovat omiani, mutta sparraan ja parannan niitä kielellisesti kyllä jo eri videossakin mainituilla työkaluilla toki. 🦾

Комментарии

Информация по комментариям в разработке