Μικρολίμανο: Η περιοχή της Αττικής που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί | Drone 🎥 4K 🇬🇷

Описание к видео Μικρολίμανο: Η περιοχή της Αττικής που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί | Drone 🎥 4K 🇬🇷

🔴Κάνε εγγραφή πατώντας εδώ: https://tinyurl.com/3s6h4k9n
🔴Subscribe to my channel by clicking here: https://tinyurl.com/3s6h4k9n
Καλωσορίσατε στο κανάλι μας. Βοηθήστε μας πατώντας like 👍 και κάνοντας εγγραφή στο κανάλι μας. Εάν θέλετε να ειδοποιήστε για κάθε νέο βίντεο που θα ανεβάζουμε πατήστε το καμπανάκι 🔔
🔴ꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷꟷ🔴

Μια μόνιμη αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί. Μια ιδιαίτερη βόλτα.
Ξεκίνησε να γίνεται πόλος έλξης στα τέλη του ’80, ενώ το μεγάλο μπαμ έγινε στη δεκαετία του ’90. Το Μικρολίμανο άλλαξε χαρακτήρα αλλά παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές και σταθερά τουριστικές περιοχές του Πειραιά.

Τα αρχαία χρόνια ονομαζόταν λιμένας της Μουνιχίας, η οποία, σύμφωνα με την επικρατέστερη φήμη, προέκυψε από τον ήρωα Μούνιχο, που κατέλαβε το λόφο (σημερινή Καστέλλα). Οι Βυζαντινοί το αποκαλούσαν Φανάρι, πιθανώς λόγω της ύπαρξης φάρου στην είσοδό του.
Και έπειτα κατά την Τουρκοκρατία του κόλλησαν τη ρετσινιά Τουρκολίμανο.
Άλλωστε, ο ελλιμενισμός οθωμανικών πλοίων ήταν εδώ συχνός.

Μόλις η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος, οι κάτοικοι έσπευσαν να του αλλάξουν το όνομα. Για κάποιο διάστημα παίρνει το όνομα λιμένας Κουμουνδούρου, λόγω της έπαυλης του Αλέξη Κουμουνδούρου που ήταν κτισμένη στο νοτιότερο άκρο του λιμανιού.

Το 1926 αποφασίζεται να επανέλθει το Μουνιχία, το οποίο όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού. Το 1967 πια, ο δήμαρχος της Χούντας, Αριστείδης Σκυλίτσης, επέβαλλε το όνομα Μικρολίμανο και η υπόθεση έκλεισε οριστικά εκεί.

Σήμερα, ένα καλό σημείο για να ξεκινήσει κάποιος τη βόλτα του εδώ, είναι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ακροβολισμένα ολόγυρα αρκετά café, bars και εστιατόρια τα οποία πάντα δίνουν πλήθος επιλογών για όλα τα γούστα.

Εδώ βρίσκεται και το Δελφινάριο – το κλασικό θερινό θέατρο που ταυτίστηκε με τις επιθεωρήσεις.

Στην ουσία, το Mικρολίμανο έχει δύο βασικούς δρόμους. Την ακτή Kουμουνδούρου και την ακτή Δηλαβέρη. Η δεύτερη ήταν κάποτε και πραγματική ακτή, αφού μέχρι τη δεκαετία του ’70 εκ υπήρχαν εδώ βράχια και η θάλασσα. Σήμερα τον τόνο δίνουν η πιτσιρικαρία και η νεολαία, οι μεγάλες καφετέριες και τα καλοκαίρια και η δυνατή ένταση της μουσικής. Η Kουμουνδούρου φιλοξενεί όλα τα εστιατόρια και τις ψαροταβέρνες και αρκετές καφετέριες.

Στην ουσία όμως, το «σημείο αφετηρίας» του Μικρολίμανο είναι η Παναγιά η Μυρτιδιώτισσα η οποία καθρεπτίζεται μέσα στα νερά του λιμανιού. Η θεμελίωση ξεκίνησε το 1930 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες. Ο σημερινός σύγχρονος οικοδομήθηκε τη δεκαετία του 1950 σε ρυθμό βυζαντινό.

Μόλις μπείτε πια στην καρδιά του Μικρολίμανου και σηκώσετε το βλέμμα ψηλά θα σας μαγέψει αυτή η γραφική και άκρως νησιώτικη εικόνα με τα σπίτια αμφιθεατρικά κτισμένα στο λόφο, ενώ δίπλα σας θα βλέπετε αγκυροβολημένα κότερα και μικρά καΐκια. Τα δεκάδες μαγαζάκια που λειτουργούν κατά μήκος της παραλίας ολοκληρώνουν αυτή την εικόνα και αίσθηση νησιού.

Βέβαια ο χαρακτήρας διασκέδασης που έχει πια το Μικρολίμανο δεν είναι αυτός που υπήρχε μέχρι και πριν από δεκαπέντε χρόνια.
Οι πάλαι ποτέ παραδοσιακές ταβερνούλες με τους ουζομεζέδες και τις ψάθινες καρεκλίτσες έχουν πια δώσει τη θέση τους σε μοντέρνα restos, και mainstream καφετέριες.

Τα σημαντικά είναι πως πρόσφατα, αυτό μικρό ζωγραφιστό λιμανάκι, αναγεννήθηκε μέσα από μια σημαντική ανάπλαση που έδωσε ένα εντυπωσιακό λίφτινγκ στην ιστορική περιοχή.
Η πιο εμφανής αλλαγή είναι το όμορφο λιμανάκι «ξεφορτώθηκε» τις αυθαίρετες κατασκευές-πέργκολες των καταστημάτων και πια ο πεζόδρομος χορταστικού πλάτους 5 μέτρων δίπλα στη θάλασσα είναι ελεύθερος για όλους να τον χαρούν.

Η πιο ειδυλλιακή στιγμή γενικώς για να επισκεφτείτε το Μικρολίμανο είναι νωρίς το απόγευμα. Τα χρώματα του δειλινού μπλέκονται με τα μικρότερα και μεγαλύτερα φώτα από τα μαγαζιά κάνοντας το μικρό λιμανάκι να μοιάζει με θεατρικό σκηνικό σε πίνακα του Πειραιώτη ζωγράφου Τσαρούχη ο οποίος ήταν και μεγάλος φαν του Μικρολίμανου.
Πηγή: exploringgreece.tv

Χειριστής Drone: Tasos Fotakis, Lisensed Drone Operator
Κάτοχος άδειας χειριστή Drone με πιστοποίηση Υ.Π.Α.
__________________________________________
DroneWorks: Ground & Aerial Videography
➡️ Equipment:
✅ DJI Mavic 2 Pro
✅ Gopro Hero 10 Black
✅ DJI Osmo Pocket 2
✅ Sony FDR AX-53
✅ Editing: Premiere Pro, Mac Mini M1 & Final Cut Pro X
__________________________________________
➡️ Follow me on
🔵 Facebook:
  / tasos.fotakis  
  / dronefotakis  
🔴 Instagram:   / tasfot  
​🔵 Twitter:   / tasfot  
​__________________________________________
Photography, Videography, Aerial Filming, Video Editing
Email: [email protected]
Tel: 697 157 4156
__________________________________________
➡️ Όροι χρήσης:
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Copyright ©2022 Tasos Fotakis Droneworks™ - All rights reserved
#Tasos_Fotakis_DroneWorks #Greece

Комментарии

Информация по комментариям в разработке