Aküler hakkında doğru bilinen 8 ciddi yanlış

Описание к видео Aküler hakkında doğru bilinen 8 ciddi yanlış

#AküHakkında8Yanlış #YiğitAkü #OtomobilinMesutAbisi

1- Akü deşarj olduktan, yani hepimizin deyimiyle boşaldıktan sonra başka bir araçtan takviye yapılıp bir süre çalıştığında akü şarj olur.
En çok düşülen yanlış bu arkadaşlar. Akü boşaldığında yaptığınız takviye sonrası motor ne kadar çalışsa ve şarj dinamosu dediğimiz alternatör ne kadar aküyü şarj etse de akünüzün şarjı yüzde yüz dolmaz. Bunun için, mümkün olan en kısa sürede aracınızı bir yetkili akü servisine götürüp aküyü usülüne uygun şekilde şarj ettirmeniz gerekir.
2- Aküler bakım istemez, bağla aracına ömür boyu kullan.
Doğruluk payı olsa da bu da kısmen yanlış arkadaşlar. Evet, bakım gerektirmeyen aküler var, mesela Yiğit Akü’nün L, N, A, B ve C Serisi aküleri gibi. Ama ticari araçlarda kullanılan ve extra performans sağlayan hibrit kalsiyum özellikli aküler su kaybına uğrar. O nedenle belli periyotlarla su seviyesinin kontrol edilmesi ve eksilme söz konusuysa saf su ile tamamlanması gerekir.
3- Fiyatı daha uygun olduğu için düşük amperli akü almak veya daha güçlü diye yüksek amperli akü kullanmak
Akü konusunda en sık düşülen yanlışlardan ikisi bunlar. Her iki inanışta da sorunlar var arkadaşlar. Bizim amper olarak telaffuz ettiğimiz, aslında AH şeklinde yazılan amper saat ölçü birimi, akünün kapasitesini, yani içinde tuttuğu enerji miktarını gösterir.
Fiyat avantajı var diye daha düşük amperli bir akü tercih etmeniz, aracınız için yetersiz kapasiteye sahip bir akü almanız anlamına gelir ki, bu da hem akü hem de araçta ciddi sorunlara neden olabilir.
Diğer yandan, düşük kapasiteli akü kullanmak, güç olarak araca yetemeyeceği için akünün arızalanmasına ve aracın garanti dışı kalmasına neden olur. Bu da siz aküyü aracınıza taktırmak dışında hiçbir işlem yapmasanız dahi kullanıcı hatası olarak nitelendirileceğinden yetkili servisle yaşanacak anlaşmazlıklara, hatta nahoş durumlara sebep olacaktır.

4- Şarjı biten akü ömrünü tamamlamıştır, değişmesi gerekir.
Pek çok kişinin doğru bildiği, daha doğrusu, işi akü satmak olan bazı kişilerin kullanıcıları bilerek veya bilmeyerek yanılttığı bir başka yanlış da bu arkadaşlar. Şarjı biten akünün sadece şarjı bitmiştir, ömrü değil. Olası nedenlerle deşarj olan sağlıklı bir aküyü yetkili bir akü servisinde şarj ettirerek uzun süre kullanmak mümkün. Şarjı bitti diye yeni akü almanıza gerek yok.
5- Akü lambası yanıyorsa akü bozulmuştur.
Bu da bir öncekine benzer bir yanlış. Aracınızın göstergesinde akü sembolü şeklindeki ışık yanmışsa bu akü için dünyanın sonu değil, hatta aküde arıza var demek bile değil sevgili arkadaşlar, endişelenmeyin ve akünü değiştir diyenlere de fazla kulak asmayın. Gösterge panelinde akü ışığı yanıyorsa ilk aklınıza gelmesi gereken, akünün şarj sisteminde bir hata olduğu ve gerekli şarjı alamadığı olmalı. Tabii ki aracınızı servise götürün ve güvendiğiniz ustaya gösterin ama ilk akla gelen şeyi yapmayın. Aküyü değiştirmek için değil, şarj sistemindeki hatayı gidermek için aküye bakmalarını söyleyin.
6- Akü üzerindeki indikatör ışığı yeşil yanıyorsa akü sağlamdır, arıza araçta aranmalıdır.
Bu da sık düşülen bir yanlıştır. Bazı akülerin üzerinde indikatör adı verilen ışık vardır ve bu ışık akünün şarj durumunu gösterir. Yeşil, akü şarjının yeterli, siyahsa deşarj olduğuna işaret eder. Ancak bu ışık akünün sağlam veya arızalı olduğunu göstermediği gibi bazen şarj veya deşarj durumunu da net olarak ifade etmeyebilir. Çünkü akü üzerindeki indikatör ışığı sadece bir hücredeki asit yoğunluğuna göre yeşil veya siyah renk alır.
7- Aküde kampanya vardı aldım, ihtiyacım olduğunda kullanacağım.
Bu, hepten yanlış arkadaşlar. Akü, gerek araç üstünde veya araç dışında, uzun süre şarj edilmeden beklediğinde sülfatlaşma meydana gelir ve bu durum aküyü öldürür. Çünkü sülfat akünün katilidir ve o aküyü çöpe atmaktan başka bir işe yaramaz. Arabanın veya akünün yeni olması da durumu değiştirmez. Çalışmayan akü boşalır ve şarj edilmeyen akü sülfatlaşır. Kaçınılmaz son.
8- Taksi aküleri taksiler için üretilmiştir, sadece taksilerde kullanılır.
Taksi aküleri, gün boyunca daha çok marş basma gereği duyulan araçlar için özel olarak geliştirilmiş bir akü türü, ama bu, sadece taksilerde kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Aynı şekilde dağıtım ve kurye araçları, şehir trafiğinde sık dur kalk yapan içinde ticari sınıf aküler mevcut olan araçlar da bu aküleri kullanabilirler. Anlayacağınız taksi aküsü, taksi dışında sulu akü bulunan tüm ticari araçlarda kullanılabilir. Bunun araca herhangi bir zararı olmaz.


Daha fazla insanın bilgilenmesini istiyorsanız, bu videoyu paylaşın.
Beğendiyseniz beğen tuşuna basın.
Abone değilseniz aramıza katılın.
Aboneyseniz bildirimleri açmayı unutmayın.

http://www.mesutabi.com
  / otomobilinmesutabisi  
  / otomesutabi  
Instagram: otomobilinmesutabisi
https://otoboni.com/otomobilinmesutabisi

Комментарии

Информация по комментариям в разработке