Născut la București în 1977, Tiberiu Soare a urmat cursurile Liceului Militar de Muzică "Iacob Mureșianu" din București, pe care le-a absolvit în anul 1995, ca șef de promoție. Este absolvent al două dintre facultățile Universității Naționale de Muzică din București, cea de dirijat, la clasa profesorilor Ludovic Bács și Petru Andriesei, precum si cea de interpretare muzicală, la clasa conf. univ. Ion Popescu. S-a perfecționat apoi în cadrul Studiilor aprofundate – secția dirijat orchestră cu Horia Andreescu și a urmat cursuri de măiestrie susținute de dirijorii: Alain Paris și Adrian Sunshine. Preocupat permanent de îmbogățirea cunoștințelor muzicale, Tiberiu Soare a participat și la cursul de compoziție predat de Dan Dediu la aceeași Universitate. Tânărul artist își desfășoară activitatea muzicală ca dirijor din 1999, aparițiile sale în fața publicului obținând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate și a colaboratorilor. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din Târgu-Mureș, Brașov, Craiova, Satu Mare, Ploiești, Constanța, Bacău, Botoșani, Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Națională Radio.
Între 2002 și 2006 a activat ca profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică din București – secțiile de muzică de cameră și operă.
În 2004 Tiberiu Soare a semnat conducerea muzicală a premierei românești a operei Münchausen de Dan Dediu, la pupitrul ansamblului de muzică contemporană Profil, al cărui dirijor este de la înființarea acestuia, în 2002. Cu același ansamblu și-a făcut și debutul în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, urmat de 2 CD-uri cu muzică contemporană românească.
Din 2005 este dirijor la Opera Națională Română, însă la pupitrul Orchestrei Naționale Radio a realizat până acum mai multe concerte și înregistrări, fiecare apariție a sa adăugând noi succese la palmaresul său.
În prezent este dirijor al Operei Naționale București, unde a debutat cu baletul Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski în 2005. Deși domeniul său predilect de activitate îl constituie interpretarea muzicii culte, tânărul dirijor s-a remarcat mai ales prin fervoarea cu care susține coexistența tuturor genurilor muzicale în universul cultural al oricărui meloman. El este de părere că granițele de ordin temporal și conceptual nu ar trebui să existe în muzică. Cineva care ascultă "Paraziții" poate să îndrăgească în aceeași măsură și muzica lui Mozart sau Handel.
Din ianuarie 2007 Tiberiu Soare este coordonatorul Studioului Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess” înființat în cadrul Operei Naționale București.
În 11 septembrie 2010 Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul London Philharmonic Orchestra alături de soprana Angela Gheorghiu. A urmat o serie de apariții alături de Suedwestfallischen Philarmonie în sala Filarmonicii din Essen, Germania și Filarmonica “George Enescu” la Muscat, capitala Sultanatului Oman. Pentru stagiunea 2012-2013 a fost deja invitat să dirijeze la Salle Pleyel, Paris, un concert cu Orchestre National de l’Ile de France alături de soprana Angela Gheorghiu.
În noiembrie 2011 a început colaborarea cu prestigiosul ansamblu de muzică nouă “Kammer Ensemble N” din Stockholm.
Din vara anului 2012 este dirijor principal al Orchestrei Naţionale Radio.
Информация по комментариям в разработке