İple Yüz Gençleştirme Yöntemleri 4 - PDO İplerle Yüz Toparlama (MESH İP)

Описание к видео İple Yüz Gençleştirme Yöntemleri 4 - PDO İplerle Yüz Toparlama (MESH İP)

Gençleşmek için kullandığımız tekniklerden biri iple yüz gençleştirme işlemidir. Bunu çeşitli türde ipler ile sağlayabiliyoruz. Her ipin kendine özgü özellikleri olduğu gibi, yaşa ve yüzün durumuna bağlı olarak farklı cilt tiplerinde farklı ipler kullanabilmekteyiz. Bu videomuzun konusu PDO İplerle Yüz Toparlama yani MESH İp.

İple Yüz Germe, en sık PDO (polidioksanon) içeren özel ipler kullanılarak cildin alt tabakasına ipler yerleştirilerek gergin görünümün elde edilmesi ve kollajen üretiminin tetiklenmesidir. PDO dışında iple yüz germede kullanılan PLA (polilaktikasit), kaprolaktom ve silikon içerikli kalıcı ipler de vardır.

İple Yüz Germe sayesinde yüzde oluşan sarkık görüntü giderilir ve cilt kalitesinde artış elde edilebilir. Yaş aldıkça cilt üzerinde bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler cilt yapısını bozarak görüntüsünü de değiştirir. Özellikle 35 -40 yaşından sonra yağ yastıkçıkları başta olmak üzere deri altı destek dokularında azalma ve aşağı doğru sarkma başlar. Yüzün orta kısmının aşağı sarkmasına bağlı olarak çene yanlarında ve ağız kenarında sarkma ve katlanmalar olur. Bu sarkma ve katlanmaları gidermek ve cildi sıkılaştırmak için uygulanan ameliyatsız estetik yöntemlerinden biri de iple yüz askılamadır. İple yüz askılamanın birkaç tipi vardır.

İple Yüz Germe Nasıl Yapılır?
Cildi gençleştiren ve eski haline gelmesini sağlayan bu uygulama oldukça kolay bir işlemdir. Lokal anestezi altında kişinin konforu bozulmadan yapılabilmektedir. Ameliyatsız yüz germe sırasında uygulanan lokal anestezi özel bir krem ile yapılmaktadır. Bu da iğne fobisi olanları sevindiren bir yöntemdir. Fakat bazen gerek görülürse ip giriş yerlerine Lidokain ile lokal anestezi yapılır. Böylece işlem sırasında ağrı hissedilmez. Özellikle Silhoute soft ve Spring Thread dinamik askıda giriş yerlerine lokal anestezi yapıyoruz. Öncelikle doktor hangi bölgelere işlem yapılacağına karar verir ve bu bölgeleri işaretlerle belirler. Bu sayede belirtilen hatların dışına çıkılması engellenir. İnce uçlu, hissedilmeyecek kadar hafif iğnelere takılı olan ipler bu bölgelere yerleştirilir.

Pdo ameliyatlarda kullanılan ve vücut tarafından kısa sürede emilen bir iptir. Yerleştirildiği yerde cilt altında fibroblast ve diğer onarıcı hücreleri uyarırlar böylece iplerin etrafında kollajen ve elastin lifler oluşarak sıkılaşma ve gerginlik olur. Bir iki ay içerisinde ipler tamamen erir. Sıkılaşma ve gerginlik etkisi üç aya kadar artış gösterebilir. Etkinliği ortalama bir yıla kadar devam eder.

Ameliyatsız Yüz Germe Kimlere Uygulanabilir?
Genellikle 35-50 yaş arası hastalara uygulansa da cilt üzerindeki deformelerin ve sarkmaların çok fazla olmadığı ileri yaş grubu hastalarda da uygulanabilir
Yüzünün çeşitli bölgelerinde sarkma, kırışıklık ya da çökme şikayeti olan hastalar için uygun bir tedavidir
Özellikle marionete dediğimiz ağız kenarı sarkmaları ve prejow dediğimiz her iki çene kenarının aşağı doğru sarktığı durumlarda ip askı veya iple cilt germe yapılabilir.
Cildi çok hassas olan veya ip işlemini tolere edemeyeceği düşünülen hastalara uygulanamayabilir
Cilt altı dokusu çok ince olanlarda uygun bir tedavi değildir.
Bakteriyel ve viral deri enfeksiyonu olanlarda ve hamilelerde uygulanmaz.
İple Yüz Germe Yöntemi Sonrası Görüntü Hemen Değişir mi?
İşlem sonrası etkiler hemen görülmeye başlansa da maximum etki için bir süre beklemek gerekmektedir. Kişiden kişiye değişmekle beraber genellikle 2 ila 3 ay sonra tam değişim ve en iyi sonuç görülmektedir. Uygulama yapıldıktan sonra birtakım değişiklikler direk gözlemlenebilir. Ama istenilen değişim için bu zamanı doldurmak gerekir. Kişi yeni görünümüne alıştığı için eski görünümü unutup etkinin az olduğunu düşünebilir bazen fakat eski görünüm ile karşılaştırılınca daha iyi farkedilir.

Ameliyatsız Yüz Germe İşleminin Etki Süresi Ne Kadardır?
Bu durum cildin önceki haline, yaşa ve diğer risk faktörlerine göre değişmektedir. Sigara içen, alkol kullanımı ve stres varlığı etki süresini kısaltabilir. Diğer işlemlere göre çok daha kalıcı bir yöntem olmakla birlikte; cilde özenli bakıldığında etki süresi daha da uzatılabilir. İple yüz germe genel olarak etkisini 12-18 ay arasında göstermektedir. Bu süre zarfında cilde uygulanan bakım işlemleri de çok önemlidir. Operasyon sonrası gereken işlemler mutlaka belirli zamanlarda cilde uygulanmalıdır. Ne kadar dikkat edilirse kalıcılık süresi de o kadar uzamaktadır.

#ipleyüzgerme #ciltgençleştirme #nezihkaraca#ciltbakımı

Комментарии

Информация по комментариям в разработке