CiKLET BALıĞı ÜRETiM AKVARYUMU NASıL OLMALı(Evde Ciklet Üretimi Yavru Balık Yemi Üretilir)

Описание к видео CiKLET BALıĞı ÜRETiM AKVARYUMU NASıL OLMALı(Evde Ciklet Üretimi Yavru Balık Yemi Üretilir)

Kanalıma abone olmayı unutmayın: https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: https://vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim:   / remax_cem_celikel  
Facebook adresim:   / deadrabbittr  
Twitter adresim :   / cemcelikel  

İlk olarak eğer çiklit balığı evde nasıl üretilir, akvaryumu nasıl olmalı ve onlara uygun bir akvaryum kurulumu vermeniz gerekir. Benim size tavsiyem en az 100 santimetrelik bir akvaryumunuzun olmasıdır. Daha küçük akvaryumlarda da olur ama en kolay ve sürekli bir üretim için bu uzunlukta ve üzerinde ki akvaryumları tavsiye ediyorum. Zaten çiklit bakımı yapan arkadaşların hemen hemen hepsi tek bir tür değil, birçok türü bir arada tuttuğu için, akvaryumunuz ne kadar büyük ve geniş olursa, yavru alma ihtimaliniz de o kadar çok olacaktır.
Çiklit akvaryumunda yavru alabilmek için en önemli ikinci koşul, akvaryum suyunun üretim için elverişli olmasından geçer. Eğer akvaryumunuzu ilk kurmuşsanız, yeni akvaryum sendromuna yakalanmamak için, mutlaka akvaryumunuzun biyolojik dengesini oturtun. Bu denge sayesinde hem suyunuz her zaman temiz kalacaktır hem de balıklarınızın üremek için ihtiyacı olan bol oksijen de sağlanmış olacaktır. Mutlaka her akvaristin bir su test malzemesi olmalıdır. Bu sayede akvaryumunuzda ters giden ya da gidebilecek durumları görebilir ve buna göre daha hızlı önlemler alabilirsiniz. Çiklit akvaryumlarında olduğu gibi bütün akvaryumlarda amonyak ve nitrit sıfır olmalıdır. Nitrat da su değişimi ile atılabilir. Çiklit balıklarının yaşadığı ve ürediği en ideal su sertlik oranı 150 ile 300 arasındadır. Çiklit akvaryumunun su ph değeri de 7,5 ile 8,5 arasında olmalıdır. Klor da amonyak ile birleşirse Kloramin oluşturur ki beraber çok daha tehlikelidir. Bu yüzden yeni koyduğunuz suyun amonyaktan arınmış olması önemlidir. Çiklit balıkları 24-26 derecede ki suları tercih eder ve bu sıcaklık derecesinde ürerler.
En önemli diğer bir koşul ise iyi bir filtreleme sisteminin olmasıdır. Filtre denince akla illa ki mekanik ve a kimyasal filtre gelmemelidir. Biyolojik filtrenin de tam oturması gerekir. Çünkü bu balık çok fazla atık üretir. Sadece mekanik ve kimyasal filtreleme yetmeyecektir. Bu gibi durumlarda sürekli bir biyolojik filtre mutlaka olmalıdır. Çiklit akvaryumu için en ideal dış filtre şöyle formüle edilebilir. Litre miktarı çarpı beş. Örnek vermek gerekirse 300 litrelik bir akvaryum için saatte 1500 litre devir daim yapan bir dış filtre gerekir.
Eğer bu saydığım faktörleri yerine getirirseniz artık yavru almaya başlayacaksınızdır ama bu yavruların hayatta kalabilmeleri için yuva yapabileceği ve saklanabilecekleri yerlerin ayarlanması gerekecektir. Malawi çiklitlerinin bulunduğu akvaryum tabanına midye kırığı kumu konulması en iyi seçim olacaktır. Bilmelisiniz ki çiklit balıklarının çoğu yuvalarını kumun üzerine yapar. Bu yüzden de ağızları ile rahatlıkla yerini değiştirebilecekleri cins kumların seçilmesinde fayda vardır. Ağzına yumurta alan çiklitler, daha rahat olabilecekleri bir ortamda olmayı severler. Yapay bitkiler, ağaç kökleri ve saksılar da bu balığın yavrularını güven içinde taşıyıp, saklayabilecekleri yerlerdir. Bu sayede yavrular, kendi yemini kendileri bulacak ve bir süre sonra siz belki de hiç farkına varmadan, akvaryum içinde bir yetişkin olana kadar saklanacaktır. Demasoni gibi bazı türler ise yuvalarını yassı taşlar üzerine yapar, bu yüzden de akvaryumun bir kenarına bir yassı taş koymanızda da fayda vardır.
Çiklit balıkları çok eşli balıklardır. Genelde de 1 erkek çiklit balığına 3 ile 6 dişi oranı tavsiye edilir. Eğer akvaryumda da dişi erkek oranı birbirine yakın adetlerde ise, bu kavgaların sonu gelmez. Çiklit balıklarının bazılarının dişi erkek cinsiyet ayrımı çok basittir. Renklerinden balığın dişi veya erkek olduğunu kolaylıkla anlayabilirken bazı çiklitlerin dişi erkek ayrımı çok zordur. Bunu ancak balıkların anüs vent yöntemi ile anlayabilirsiniz.
Üretimi yapılacak çiklitleri çok iyi beslemeliyiz. Her gün 3-4 kere olmak üzere 20-30 saniye içerisinde bitirebilecekleri kadar yem verilmelidir. Özellikle protein ağırlıklı yemler çiklitlerin çok daha hızlı üremeye geçmelerini sağlar. Canlı yemlerin yanı sıra, donmuş karides ve midye içi gibi yemler de verilebilir. Pul yem olarak da spirulina en çok tercih edilmesi gereken yemlerdir. Asla yiyeceklerinden fazla yem vermeyin ve verdiğiniz yemlerin tamamen tükendiğinden emin olun. Unutmayın, balıklar açlıktan değil, çok yem yerlerse ölür.
Bütün bu hazırlıkları yaptınız ve bütün şartları oluşturdunuz ama gene de balıklarınız çiftleşmiyor olabilir. Endişelenmenize de gerek yoktur. Eğer dişi yumurtaları ağzına almışsa, yavruların doğması 20-22 gün sürebilir. Eğer yavruluğunuz varsa 15 ile 18 gün arasında kendiniz de çiklitlerin yavrularını alabilirsiniz. Daha erken müdahale ederseniz, mutlaka kuluçka makinası kullanın. Ve yavruların kuluçka makinasında büyümesini izleyebilirsiniz.
#cikletakvaryumu #cikletüretimi #akvaryum

Комментарии

Информация по комментариям в разработке