Urcușul spiritual la Mănăstirea CETĂȚUIA NEGRU VODĂ (Județul Argeș, România)

Описание к видео Urcușul spiritual la Mănăstirea CETĂȚUIA NEGRU VODĂ (Județul Argeș, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește! - Please turn ON English subtitle!
Cetățuia (lui) Negru Vodă este una din cele trei mănăstiri muscelene (alături de Nămăiești și Corbii de Piatră) care s-au constituit în jurul unei vechi biserici rupestre. Situată în vârful muntelui, pe una din culmile din extremitatea sudică a Masivului Leaota, Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă atrage prin punctele sale de interes care, pe scurt, sunt următoarele:
biserica rupestră, fost altar dacic și în care curge numai în perioada dintre hramurile mănăstirii (Izvorul Tămăduirii și Adormirea Maicii Domnului) un izvor tămăduitor
biserică „nouă” (1992) din lemn, în stil maramureșean, care găzduiește racla cu moaștele Schimonahulu Ioanichie de la Muscel (sau Ioanichie cel Nou), sfântul acestui loc, precum și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului
un mic muzeu de istorie închinat strămoșilor daci și care conține și rezervorul de apă făcut de aceștia
o stâncă rotunjită în care se văd imprimați pașii lui Negru Vodă și a soției sale, în vârful stâncii, uluitor punct de belvedere, fiind „Crucea Dorințelor”
„Peștera Moșului” (Zalmoxis, în mitologia dacă)
Desenul făcut prin incizie în piatră și care îl reprezintă pe Cavalerul Trac
Dacă într-un videoclip anterior v-am prezentat mănăstirea (    • Mănăstirea CETĂȚUIA NEGRU VODĂ (Județ...   ), videoclipul de față este dedicat ascensiunii fizice și spirituale la mănăstire, aceasta fiind accesibilă numai parcurgând pe jos o potecă montană care pornește din valea Râului Dâmbovița (satul Valea Cetățuia, comuna Cetățeni, județul Argeș) și ajunge în vârful muntelui, la mănăstire. Durata urcușului este de 30 - 60 minute. Ascensiunea pe cărarea abruptă și întortocheată nu este indicată persoanelor bolnave, celor total neantrenate sau care nu au încălțăminte corespunzătoare, mai ales în perioadele umede. Este foarte indicat ca să vă dozați efortul, să nu ajungeți la mănăstire extenuați. Vizitatorii vor străbate o zonă împădurită frumoasă, presărată cu stânci mari, cu forme curioase și care aprind imaginația. Din acest motiv, mănăstirii i s-a mai spus și „Meteora României”. Traseul are și o dimensiune spirituală, urcușul fiind însoțit de 12 cruci care ar marca cele 12 opriri ale Mântuitorului pe Drumul Crucii (deși, în general, se admite că au fost 14 opriri pe drumul Golgotei).

Комментарии

Информация по комментариям в разработке