Lipom, Lipodem, Liposuction ve Vücudun İntikamı - Prof. Dr. Ahmet AKGUL

Описание к видео Lipom, Lipodem, Liposuction ve Vücudun İntikamı - Prof. Dr. Ahmet AKGUL

Lipodem nedir, ne değildir?

Bacağınızda şişlik var. Tek bacakta değil hem de. İki bacağınızda da. Aslında her şey ilk başta iyi gidiyordu. Vücut şekliniz iyi, beden imajınız güzel idi. Ama ne olduysa bacaklarınızın her ikisi birden şişmeye başladı. Aslında ne olduğunu da tahmin ediyorsunuz:
Yoğun stres yaşadınız veya hamile kaldınız veya doğum kontrol ilaçları aldınız veya hormon tedavisi gördünüz veya ergenliğe girdiniz veya spor yapıyorsunuz ama bıraktınız veya birkaçı birden oldu.

Yaşınız da önemli değil, ergen de olabilirsiniz yaşlı da. Ama oldu işte, bacaklar şişti.
Hadi ilk başta “annemin bacakları da böyle” dediniz, önem vermediniz. “Benim yapım böyle, bacaklarım kalın” dediniz, kadere bıraktınız.
Neyse “en iyisi diyet yapayım” dediniz, en ünlü diyetisyenlere gittiniz, en katı perhizi yaptınız. Evet, sonunda kilo vermeye başladınız. En azından tartıya çıkınca rakamlar küçülmeye başladı. Moraliniz arttı ama açlık da zor tabi.
Neyse, motivasyon arttı ve egzersiz, spor, pilates… de eklediniz yaşantınıza. Beklentiniz büyüdü.
Tartı yalan söylemez, gerçekten kilolar gidiyor. Ama o da ne?
Göbek azalmış, yüz incelmiş, bel çevresi azalmış ama bacakların kalınlığı hiç gitmemiş. Hatta kolda sarkan deri bile hala sarkıyor. Yani o kadar kilo vermemize rağmen bacak ve kollardan neredeyse gram kaybetmemişiz.
Zaten artık ağrılar da başladı. Aslında tam olarak ağrı da değil, bir “acı”. Bacağa pantolon bile deyse acı oluyor, gece yatarken çarşafın bile değmesini istemiyor, çocuğu bacağını tutunca bile ağrı hissediyor.
Bu işte bir terslik var. Bu kadar acı niye olsun. Tamam bacak derisinde “selülit” görünümü gibi, sanki portakal kabuğu gibi girinti çıkıntılar var, bazı yerlerde deri altında “yağ bezeleri” de var ama bu kadar ağrı, acı niye…
Artık doktora gitme vakti demek ki.

Doktora gidiyoruz, tabi yine önemli bir konu var:

Hangi doktora?

Bacak şiş, ağrı/acı var, artık hareketler de kısıtlı, eğilip kalkamıyor, çömelip yerden bir şey alamıyoruz. Namaz dahi kılarken baldırlarda, diz arkasında şiddetli basınç hissi var, sanki patlayacakmış gibi. Acaba ortopedi doktoruna mı gidilecek, fizyoterapi doktoruna mı, dahiliye ye mi, kalp damar kliniğine mi…
Sonuçta birine karar veriliyor ve doktorun kapısı çalınıyor.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке