Mustafa Erdoğan | Gülben Ergen'in Eski Eşi, Yılmaz Erdoğan'ın Abisi, Anadolu Ateşi'nin Kurucusu

Описание к видео Mustafa Erdoğan | Gülben Ergen'in Eski Eşi, Yılmaz Erdoğan'ın Abisi, Anadolu Ateşi'nin Kurucusu

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
   / Önemli İnsanlar  
#kimdir #kaçyaşında #nereli

Mustafa Erdoğan, Mustafa Erdoğan kimdir?, Mustafa Erdoğan hayatı, Mustafa Erdoğan abisi, Mustafa Erdoğan kardeşi, Yılmaz erdoğan, Gülben Ergen, Deniz Erdoğan, İnci Taneleri, İnci Taneleri Azem, İnci Taneleri kamuran abi, Ünlüler, Mustafa Erdoğan gülben ergen, Yılmaz Erdoğan abisi, Deniz Erdoğan dizi, Yılmaz Erdoğan kardeşi, Mustafa Erdoğan röportaj, Mustafa Erdoğan oğlu, Mustafa Erdoğan boşandı

Mustafa erdoğan. Gazeteci, sanat yönetmeni, anadolu ateşi dans grubunun kurucusu, yılmaz erdoğan’ın abisi, gülben ergenin eski eşi ve 3 çocuğunun babası. Magazinden uzak durmayı tercih etse de bir şekilde hayatı magazin basını tarafından mercek altına alınıyor. Ne yaptığı neler yaşadığı merak ediliyor. Gelin mustafa erdoğanı daha yakından tanıyalım.
1965 senesinde nazım erdoğan ve süheyla erdoğan çiftinin ortanca oğlu olarak hakkari’de toprak damlı bir evde gözlerini açtı dünyaya. Ailesi doğduğu yerin ileri gelenlerindendi. Dedesi 14 yıl belediye başkanlığı yaptı, babası ise öğretmendi. 1973 yılında ailecek ankara’ya göç ettiler. Hem mustafa erdoğan hem de kardeşleri sanata meyilliydi. Bunda aslında ailelerinin de etkisi büyüktü. Ntvde ceyda düvencinin sunumuyla yayınlanan bambaşşka sphbetler programında erdoğan şunları söylemişti: babamın edebiyat öğretmi olması, okuyan bir aile olması,dönemin siyasal iklimi, töbler de başkanlık yapması, şiir okuması bütün bunların üzerine de dünyanın en komik adamı olması yeterliydi zaten. Onun yanında şaka yapamayız yanında. Yılmaz bile. Çok hazır cevaptır. Annem de çok güzel dans eder.
Kardeşi yılmaz erdoğanın kalemi çok kuvvetliydi ve bu daha ortaokul yıllarında anlaşılmıştı. İlerleyen yıllarda hem yazdıklarıyla hem de oyunculuğuyla adından söz ettiren bir sanatçı olacaktı. Diğer kardeşi deniz erdoğansa ses sanatçısı olmayı seçti. Ayrıca inci taneleri dizisinde kamuran abi olarak çıkıyor karşımıza. Mustafa erdoğanın tecihiyse danstan yanaydı. Yıllar önce sabahtan şirin severe verdiği röportajda şöyle anlatmıştı dans sevdasının nasıl başladığını: ilkokuldan beri gelen bir merak. Hakkarili olunca oynamayı bilmek zorandasın. Zurnanın sesi nereden geliyorsa oraya giderdik ekip olarak. Herkes de çok memnun olurdu bundan çünkü profesyonel dansçılar gelmiş olurdu, düğünün kalitesi artardı (kahkahalar).
Mustafa erdoğan üniversite tercihini hacettepe üniversitesi felsefe bölümünden yana kullandı. Yanı sıra gazi üniversitesi kamu yönetimi bölümünü de bitirdi. Öğrencilik senelerinde dansa olan ilgisinin hayatını şekillendireceğinden habersizdi. Halk dansları topluluklarıyla çalıştı. Türkiyede ve dünyada düzenlenen çeşitli festival ve yarışmalarda yer aldı. Pek çok ödüle layık görüldü. Yıl 1985 olduğunda gazi üniversitesi halk dansları topluluğunu kurdu. Okuduğu bölümlerle alakası yoktu ama dans onun hayatının merkezindeydi. Kurduğu bu toğlulukla edirne, artvin, kırklareli, van, hakkari, adıyaman, muğla gibi yörelere ait halk dansları sergiledi. Zirveye adım adım yaklaşıyordu. Bugünkü başarısını o günlerde verdiği emeklere, durmak bilmeden çalışmasına borçlu aslında.
Yıl 1997 olduğunda bilkent üniversitesinde halk oyunları üzerine çalışmalar yaptı. 3 yıl kadar derleme ve koreografik çalışmaların yanı sıra araştırmalar da yaptı. Çeşitli yayın organlarında yer alıyordu. Sabahtan şirin severe verdiği röportajda üniversitede de araştırma yaptım bu konuda. Halk danslarıyla ilgili deneysel çalışmalar yapıyordum. Halk bilim topluluğu'nu kurmuştum, yurtdışında hep dünya birincisi olduk. Türkiye'nin en başarılı olduğu alandır halk dansları. Biz bu hazinenin farkına vardığımız için başarılı olduk.
Aynı dönemlerde yani 1999-2000 senelerinde istanbul-gül düşündürü tiyatrosunda ve beşiktaş kültür merkezinde koreograf olarak yer aldı.
Yaptığı tüm çalışmalar, attığı her adım türkiyenin ilk özel ve büyük dans topluluğu olan sultans of the dans’ın temeliydi. Özel kuruluşların ancak kurumsallaşma ile yaşayabileceğine inanan mustafa erdoğan bunları bir merkezden yönlendirmek ve en iyi eğitimi verebilmek için 1999 yılında türkiye'nin ilk özel ve büyük dans topluluğu olan sultans of the dance'i kurdu. Bu grubun adı daha sonra anadolu ateşi olarak değiştirildi. Aslında her şey bir ilanla başlamıştı. Dansçı aranıyor ilanına başvuran kişiler arasından 90 kişilik bir ekip kurulmuş, yoğun ve özverili bir çalışma başlamıştı. Mayıs 2001de ilk gösterinin ardından grubun tanınırlığı hızla arttı. Bu toğluluk yılmaz erdoğanın süpervizörlüğünde anadolu kültürünü dünyaya tanıttı. Aslında en başta bu halk danslarının dünyada ilgi göreceğini tahmin ediyordu ama türkiye için düşüncesi başkaydı. Sabaha verdiği röportajda dünyada çok başarılı olacağını biliyordum ama türkiye'de bu kadar çok seyirci bulacağımız konusunda kaygılarım vardı...

#MustafaErdoğan #YılmazErdoğa #gülbenergen

Комментарии

Информация по комментариям в разработке