مزاج شناسی ۱ و چگونگی تشخیص آن . حکیم امیر زمانی

Описание к видео مزاج شناسی ۱ و چگونگی تشخیص آن . حکیم امیر زمانی

مزاج شناسی ۱ و چگونگی تشخیص آن . حکیم امیر زمانی
مزاج شناسی یک اصل بسیار مهم در طب سنتی محسوب می شود و بر اساس آن اغلب بیمار را تحت درمان قرار می دهند. در چند دهه ی اخیر با پیشرفت علم و شناخت طبی سنتی یا همان طب ابوعلی سینا بسیاری از افراد برای درمان و بهبود سلامت خود به این نوع طب روی آورده اند.

شاید این مطلب برای شما نیز جالب باشد که بدانید دارای چه طبع و مزاجی هستید و تا حدودی بتوانید در مصرف خوراکی ها خود باید ها و نباید هایی را رعایت کنید. در این مطلب توضیحات جامعی درباره مزاج شناسی و انواع آن به میان آورده ایم.

تعریفی از مزاج یا طبع
در طب سنتی یا همان ابوعلی سینا بر این باور بودند که، وجود انسان از چهار عنصر اصلی: آب، خاک، آتش و باد تشکیل شده است. این چهار عنصر را در وجود انسان به اخلاط چهارگانه می شناسند؛ همچنین این باور وجود داشت که واکنش های بدن انسان از این چهار عنصر اصلی نشات گرفته است و مانند زیر تعریف شده است:

مزاج گرم (آتش)
طبع سرد (خاک)
مزاج خشک (باد)
طبع تر (آب)
در مزاج شناسی طبع انسان ها به دسته های زیر تقسیم می شود.

مزاج گرم و تر یا دموی
طبع گرم و خشک یا صفراوی
مزاج سرد و تر یا بلغمی
مزاج سرد و خشک یا سوداوی
این ها چهار طبع اصلی می باشند که هر شخصی با توجه به ساختار بدنش یکی از آن ها را دارا می باشد. طبق مزاج شناسی در طب سنتی زمانی که دقیق طبع فرد متمرکز بر یکی از آن ها باشد، شخص طبع معتدل را دارا می باشد؛ اما مشکل از آن جایی آغاز می شود که طبع شخص از حالت خود خارج شود و به سمت یکی دیگر از این مزاج کشیده شود، که طبق طب ابوعلی سینا مزاج فرد رو به نامتعادلی رفته است و او را دچار مشکلاتی می کند.
تا حدود زیادی این امکان وجود دارد که افراد بتوانند مزاج شناسی خود را انجام دهند؛ اما این نکته قابل اهمیت است شناخت طبع و مزاج صددرصدی نمی باشد.
در ادامه ی متن نکاتی گفته خواهد شد که برای شناخت طبع می تواند کمک بسیاری کند. هنگامی که هر فردی با طبع بدن خود آشنا شود دیگر می تواند دلیل بعضی اتفاقات مانند جوش زدن، عرق کردن های غیر طبیعی و غیره را در خود پیدا کند.
#مزاج#مزاج شناسی#مزاج های مختلف#صفراوی#دموی#بلغم#طبع#سودا#اخلاط چهارگانه#مزاج گرم و تر#مزاج گرم و خشک#مزاج سرئ و تر#سرد و خشک#شناخت طبع بدن#انواع طبع ها

Комментарии

Информация по комментариям в разработке