Anadolu'nun Yaşayan Uygarlığı: Urartular | Prof. Dr. Oktay Belli

Описание к видео Anadolu'nun Yaşayan Uygarlığı: Urartular | Prof. Dr. Oktay Belli

▌Anadolu'nun Yaşayan Uygarlığı: Urartular | Prof. Dr. Oktay Belli | 6 Mayıs 2017▐

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, akademisyenlerin ve alanında uzman isimlerin konuk olarak katıldığı konferanslar devam etmektedir.

Prof. Dr. Oktay Belli Kimdir?

1945 yılında Kars’ta doğan Belli, ilk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta tamamladıktan sonra, 1966 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Önasya Dilleri ve Kültürleri Bölümüne başlamış ve 1970 yılında mezun olmuştur. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine bağlı “Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırmaları Merkezinin bilimsel sekreterlik kadrosuna atanan Belli, o tarihten günümüze değin kesintisiz olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılan hem bilimsel kazılara katılarak araştırmalar yapmıştır.

Eski Çağ Tarihi Bölümünde “Urartular Çağında Van Bölgesi Yol Şebekesi” adlı konuyu doktora tezini 1977 yılında tamamlamıştır. 1970 yılından beri Doğu Anadolu Bölgesi’nde “Urartu Krallığı’nın Ulaşım Şebekesi”, “Doğu ve Güney-doğu Anadolu Bölgesi’nde Boyalı Mağara Resimleri ile Kayaüstü Resimlerinin Araştırılması”, “Doğu Anadolu Bölgesi’nde Madencilik Faaliyetleri”, “Doğu Anadolu Bölgesi’nde Baraj Gölet ve Sulama Kanalları” “Doğu Anadolu Bölgesi’nin Geleneksel Mutfak Kültürü ve Yemekleri”, konusunda araştırmalar yapmaktadır. 1985 yılında Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan kazandığı burs ile Heidelberg şehrinde bulunan “Institut für Vor-und Frühgeschichte” ve “Max-Planck” Enstitüsü” de “Anadolu’nun Eski Madencilik Tarihi” konusunda çalışmalar yapmıştır.

1993-2005 yılları arasında “Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu” başkan yardımcısı olarak görevinde bulunmuştur. 1997-2009 yılları arasında “Van-Yoncatepe Sarayı, Nekropolü ve Aşağı Kenti” Kazılarının bilimsel başkanlığını; 1998-2011 yılları arasında Avrasya Arkeoloji Projesi kapsamında, “Nahçıvan Kazı ve Yüzey Araştırması”, “Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kırım, Ukrayna, Kafkasya, Kazakistan ve Kırgızistan Yüzey Araştırması” adlı Uluslararası proje çalışmalarını yürütmüştür.

► Kanalımıza abone olmak için: https://bit.ly/3f4VGfv
► Instagram:   / turing1923  
► Twitter:   / turing1923  
► Linkedin:   / turing1923  
► Facebook:   / turing1923  
► Soundcloud:   / turing1923  
► Podcast: https://anchor.fm/turing1923
► İnternet sitemize gitmek için (TTOK): https://www.turing.org.tr/

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

#OktayBelli #Konferans #Turing

Комментарии

Информация по комментариям в разработке