ORANDA JAPON BALıĞı AKVARYUMU NASıL OLMALı(Üretimi Türleri Yemi Bakımı Cinsiyeti Balıkları Hastalık)

Описание к видео ORANDA JAPON BALıĞı AKVARYUMU NASıL OLMALı(Üretimi Türleri Yemi Bakımı Cinsiyeti Balıkları Hastalık)

Kanalıma abone olmayı unutmayın. https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. https://vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim:   / deadrabbittr  
Twitter adresim :   / cemcelikel  
Oranda japon balığı kafasında ki aslan yelesine benzeyen renkli yumru için tercih edilir. Bu yumru balık henüz 3-4 aylıkken oluşmaya başlar. 1-2 yaşına geldiğinde renklenmeye başar ve 2-2.5 yaşındayken tamamen gelişmiş olur, Ömürleri 10-15 yıl arasıdır. Boyları 5 ile 18 cm kadar olmaktadır
Oranda Japon balığı hassas balık türlerindendir ve yeni akvaryum kuranlar için tavsiye edilmez. Diğer birçok Japon balığının aksine, oranda Japon balıkları kirli akvaryumlarda pek fazla yaşayamazlar. Oranda’nın yumrusunun minik kıvrımlara yerleşen artıklardan, bakterilerden ve mantarlardan kaynaklanan enfeksiyonlara maruz kalır. İyi bakıma ve bol alana ihtiyaç duyarlar.
Oranda balığı ne yer? Hepçil olduklarından, Oranda Japon balığı genellikle her çeşit taze, dondurulmuş ve ince yemi yiyecektir. Dengeyi korumak için onlara her gün yüksek kalitede pul yem verin. Oranda Japon balığınızı korumak için dondurulmuş karides, kan solucanlarını, artemia ile besleyin. Akvaryumun filtresinin gücüne göre balıklarınızı günde birkaç kez besleyebilirsiniz.
Oranda japon balığı akvaryumu nasıl olmalı ve bakımı nasıl çok iyi olmalıdır. Bunun için su değişikliklerinin de aksatılmaması lazım. Haftada en az akvaryum suyunun yüzde 25 ile 30 arasında değiştirilmelidir. Ayrıca size benden bir tüyo. Oranda Japon balığının bulunduğu akvaryumlarda elma salyangozu da yetiştirmenizde fayda var, çünkü akvaryumda oluşacak olan zararlı yosunları ve parazitleri yok edeceklerdir.
Oranda Japon balığı çok oksijene ihtiyaç duyan bir balıktır. En az 80 litrelik akvaryumlarda bakılır ve her balık eklendiğinde bir 40 litreye daha ihtiyaç duyarlar. Japon balığı, soğuk su balığıdır renklerinin güzelliğini 18 ° - 22 ° C arasındaki sıcaklıklarda sergiler. Bununla birlikte, düz gövdeli akvaryum balığı türlerinin aksine, Oranda Japon Balığı, soğuk suya karşı daha düşük toleranslıdır ve 16 ° C altındaki sıcaklıklara tahammül edemez.
Oranda Japon balığı için aydınlatma gerekmez ama akvaryumunuzun iyi görünmesi ve canlı bitkiler için aydınlatma yapılabilir.
Oranda Japon balıkları sosyal balıklardır ve gelişmeleri için buna ihtiyaç duyarlar. Çok iyi birer çöpçüdürler de bu yüzden de akvaryumlarında çöpçü balığı, makrakanta ya da vatoz gibi dip balıklarına ihtiyaç yoktur. Hızlı yüzücü değillerdir demiştik bu yüzdende diğer hızlı yüzen balıkların yanı sıra gene hızlı yüzen Shubunkin ya da diğer hızlı Japon balıkları ile de yaşayamazlar. Salyangoz ve karides ile de bakılabilir.
Oranda Japon balığı cinsiyeti erkek olanın üreme dönemlerinde solungaçlarının ve kafasının üzerinde beyaz pütürlü yumrular oluşur. Dişi oranda Japon balıklarının yukarıdan bakıldığında yumurta taşıdıklarından daha yuvarlak ve şişman görünürler. Bu balıkları üremeye hazırlamadan ve henüz olgunlaşmamışken üretmek imkansızdır. Genel olarak erkek dişiden daha küçük ve daha incedir.
Oranda japon balığı beşli küçük gruplar halinde yetiştirilebilirler, ancak çok sosyal hayvanlardır ve daha büyük gruplarda da ürerlerler. Japon balıkları vahşi doğada üreyebildikleri tek zaman bahar geldiği zamandır. Onları akvaryumda üretmek için doğada bulunan koşulları taklit etmeniz gerekir.

En az 80 litrelik bir akvaryum kullanın ve balıkların sağlıklı ve hastalıksız olmalı. Balıkların üretiminden birkaç hafta önce erkekleri ve dişileri ayırın. Yumurtlama paspası kullanılmalıdır. Eledoa densa ya da tilki kuyruğu gibi hem oksijen arttırıcı hem de yumurtaların yapışacağı bitkiler de kullanılabilir.
Yumurtlamayı başlatmak için, sıcaklık yavaşça günde 2 derece olacak şekilde 11 ° C civarına düşürün ve daha sonra yumurtlayana kadar kadar günde 2 ° C oranında yavaşça ılıtın. Yumurtlama genellikle sıcaklıklar 20 ° -23 ° C arasına geldiğinde başlar. Bu sırada canlı yemler, artemia ve solucanlar gibi yüksek miktarda proteinli gıda ile beslemek de yumurtlamaya yardımcı. Günde üç kez küçük miktarlarda besleyin, ancak fazla besleme yapmayın. Üreme tankını günde yaklaşık %20'ye varan su değişimi yapın. Yumurtlama 2-3 saat sürebilir ve 10 bine yakın yumurta bitkilere veya paspasa yapışır.
Yumurtlama tamamlandıktan sonra yumurtaları yememeleri için balıkları çıkarın. Yavrular 4 ila 7 gün içinde yumurtadan çıkar. Yavruları, pul yem veya artemia ile besleyebilirsiniz. 2,5 - 3 cm uzunluğa ulaştıklarında da diğer yetişkinler ile birlikte bakılabilirler.
Bunun sebebi kötü su ve akvaryum koşullarıdır. Öncelikle akvaryumun temiz olmasını sağlayın. Eğer balığınız hastalanmışsa onu mutlaka kumu ve bitkisi olmayan bir karantina akvaryumuna alın.
Kanalıma abone olmayı unutmayın. https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. https://vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim:   / deadrabbittr  
Twitter adresim :   / cemcelikel  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке