نکات مهم در اجرای چاه ارت و همبندی کابل ارت

Описание к видео نکات مهم در اجرای چاه ارت و همبندی کابل ارت

#mr.barghe #برق #سیمکشی #برقکار #کنترل-فاز

چاه ارت چیست و در کجا کاربرد دارد؟

جریان الکتریکی در زندگیِ امروزی بشر نقش پررنگی پیدا کرده است. با این حال، برای استفاده از این نیروی محرکه‌ی قوی باید جوانب احتیاط را نیز در نظر گرفت.

بسیاری از سیستم‌ها و تجهیزات الکتریکی برای تخلیه‌ی جریان‌های ناگهانی باید به زمین متصل شوند. به عبارتی اتصال بدنه این تجهیزات به زمین باعث هدایت جریان‌های سرگردان و پیشگیری از بروز خطرات جانی ناشی برق گرفتگی خواهد شد. سیستمی که جریانات الکتریکی را به زمین هدایت می‌کند،سیستم ارت یا چاه ارت می‌نامند.

چاه ارت محافظ جان انسان در هنگام نشت ناخواسته جریان الکتریکی است. امروزه از سیستم ارتینگ به شکل گسترده‌ای در صنایع نفت، پتروشیمی، ساختمان‌سازی و مخابرات استفاده می‌شود. تمامی تابلو برق‌های صنعتی و ساختمانی، دکل‌های مخابراتی و ماشین‌آلات صنعتی و کارگاهی باید به سیستم ارتینگ متصل باشند.

جالب است بدانید حتی سیستم‌های صوتی و تصویری موجود در منازل شما هم برای جلوگیری از آسیب دیدن، نیاز به چاه ارت دارند. پس بهتر است بیشتر با سیستم ارتینگ و ویژگی‌های آن آشنا شوید؛

نحوه اجرای چاه ارت چگونه است؟

چاه ارت که در واقع چاله‌ای نسبتا عمیق است که در درون آن یک سینیِ رسانای مسی قرار داده می‌شود. این صفحه از طریق یک سیمِ مسی به تابلوی تست باکس متصل خواهد شد.

غالبا درون چاه را با بنتونیت پر می‌کنند. خاک بنتونیت به دلایل متعدد برای پر کردن چاه انتخاب شده است. از جمله‌ی این خواص می‌توان به کاهش مقاومت زمین، جذب رطوبت، خاصیت تبادل یونی و پیشگیری از اکسید و خورده شدن صفحه و سیم مسی اشاره کرد.

مزایای استفاده از سیستم ارتینگ

سیستم ارتینگ با اهداف مختلفی راه اندازی می‌شود. از جمله مزایای استفاده از سیستم ارتینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

- جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات در اثر اتصال الکتریکی

- حفاظت از تجهیزات در برابر صاعقه و میدان‌های مغناطیسی

- منحرف کردن امواج مزاحم RF از سیستم‌ها و گیرنده‌های رادیویی و مخابراتی

- حذف نویز و عملکرد بهتر تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی

- برقراری ایمنی بیشتر در محیط‌های کارگاهی

- حفظ جان افراد در برابر نشت جریان الکتریکی

Комментарии

Информация по комментариям в разработке