Ce se mai întâmplă prin Băile Herculane în 2024!? Află acum!

Описание к видео Ce se mai întâmplă prin Băile Herculane în 2024!? Află acum!

Ce se mai întâmplă prin Băile Herculane în 2024!?
Stațiunea a fost întemeiată de romani în anul 153 , atunci când împăratul Traian după lupta de la Tapae, și-a spălat brațul rănit de sânge în apa unui izvor și s-a vindecat. Întreaga oștire i-a urmat exemplul, fiecărui soldat fiindu-i vindecate rănile. Așa a început prima perioadă înfloritoare a stațiunii Herculane. Numele ei vine de la Hercule, un simbol al puterii în mitologia romană. Chiar dacă superbe clădiri istorice sunt degradate și părăsite, Băile Herculane este o stațiune atractivă. Așezată pe Valea Cernei (Cerna râu lungime 80 km izvorăște muntele Struru 2070m), la altitudine de 165 m, este o stațiune veche ,de pe vremea romanilor, un important punct de atracție pentru aristocrația romei antice ,iar mai târziu pentru regi si regine din Europa.
Vizităm acum acest frumos patrimoniu istoric, în mare parte realizări din perioada imperiului austriac , și ne putem doar imagina câtă măreție și splendoare era aici.
Fiind o așezare pitorească ce beneficiază de cele mai miraculoase izvoare termale sigur o să vedem o renaștere din cenușă precum Pasărea Phoenix. Cel mai important izvor se află în zona hotelului Roman,acolo au fost primul centru termal roman inclus,acum în interiorul hotelului.
Gara din Băile Herculane (1878) a fost cea mai frumoasă stație CFR din România.
Ea este amplasată la intrarea în stațiune, fiind opera arhitectului A. Serres. Frumoasa și eleganta clădire a fost construită în decursul a 8 ani, între 1878 și 1886, sub forma unui pavilion de vânătoare, idee a unui membru din familia imperială. Clădirea centrală a gării este în stil baroc vienez, cu o cupolă superbă, decagonală ,sprijinită în interior pe două coloane. Pe exterior, cupola este acoperită cu țiglă în mai multe culori, alcătuind figuri geometrice. La interior, cupola este împodobită cu reprezentări din mitologia romană, dintre care se detașează legendarul erou Hercules.
Hotelul Decebal, o bijuterie arhitectonica, o „perla” a stilului baroc. In perioada dominatiei austro-ungare, hotelul a purtat numele împaratului Franz Josef.

Puteţi viziona doar secvenţele dorite:
00:00 Intro
01:09 Staţia de apă
01:40 Natură pe malul Cernei
02:34 Complex Cerna
03:06 Izvor apă potabilă
03:25 Clădirea Cazinoului
04:08 Băile Neptun
04:43 Hotel Decebal
05:03 Podul de Piatră
06:15 Hotel Ferdinand și Băile Diana
07:32 Băile Neptun
08:16 Vedere peste râu
08:31 Izvoare terapeutice
10:01 Hoteluri părăsite
10:20 Priveliște
11:58 Tot Baia Diana
13:11 Piața Hercules
14:17 Către Hotel Roman
16:37 Gara din Băile Herculane
18:24 Hotel Holiday Maria

Muzica:
Continue Life de la Kevin MacLeod este licențiată în baza unei licențe Creative Commons Attribution 4.0. https://creativecommons.org/licenses/...

Sursă: http://incompetech.com/music/royalty-...

Artist: http://incompetech.com/

The Big Decision de la Audionautix este licențiată în baza unei licențe Creative Commons Attribution 4.0. https://creativecommons.org/licenses/...

Artist: http://audionautix.com/

Hope Against Hope de la Audionautix este licențiată în baza unei licențe Creative Commons Attribution 4.0. https://creativecommons.org/licenses/...

Artist: http://audionautix.com/

Комментарии

Информация по комментариям в разработке