666 - Care este Semnul Fiarei din Apocalipsa? - 11. Profeții Apocaliptice

Описание к видео 666 - Care este Semnul Fiarei din Apocalipsa? - 11. Profeții Apocaliptice

Este Semnul Fiarei un device tehnologic? În această serie - Profeții Apocaliptice - ne propunem să descoperim cele mai importante profeții din Biblie.

ERATĂ: referinta biblica corecta de la minutul 01:47 este Apoc 13.16-17, iar la minutul 05:40 este Exod 31:12-17, nu Exod 13:12-17

CURS DE STUDIERE A APOCALIPSEI:
http://solascriptura.ro/cursuri/spiri...

Dacă ai întrebări și vrei să vorbești cu noi, SUNĂ la 0741 059 059 - număr cu tarif normal sau scrie-ne la [email protected].

Aboneaza-te AICI:
   / @hopediscoveryromania  

#Apocalipsa13 #SemnulFiarei #Antihristul

DOCUMENTAR
Thoma de Aquino, citat în Desmond Ford, The Forgotten Day, (1981)
„În Noua Lege, păzirea zilei Duminicii a luat locul păzirii Sabatului nu în virtutea preceptului poruncii a patra, ci ca instituţie a Bisericii.”
Catechismul Conciliului de la Trent (ed. 1829)
„Biserica (catolică) admite acdastă schimbare în doctrină (Sabatului cu Duminica) întrucât ea pretinde că are dreptul să facă asemenea schimbări.”

Peter Geierman, The Convert's Catechism of Catholic Doctrine (1951)
„Noi păzim Duminica în locul Sâmbetei, pentru că Biserica Catolică a transferat solemnitatea ei, de la Sâmbătă la Duminică... Biserica a substituit Sâmbăta cu Duminica prin plinătatea acelei puteri divine cu care Isus Hristos a împuternicit-o.”

Catholic Record, (September 1, 1923):
„Duminica este semnul autirotății Bisericii Catolice... Biserica este deasupra Bibliei, iar transferul păzirii Sabatului este dovada acestui fapt.”

Rev. Stephen Keenan, Catechismul catolic (1851)
„Dacă Biserica Catolică n-ar fi avut o așa putere, ea n-ar fi putut substitui păzirea Duminicii, prima zi a săptămânii, cu observarea Sâmbetei, ziua a șaptea, o schimbare pentru care nu există autoritate Biblică.”

The Catholic Mirror, (September 23, 1894)
„Biserica Catolică, cu peste o mie de ani înainte de apariția protestantismului, a schimbat – în virtutea misiunii ei divine, ziua de Sâmbătă cu Duminica.”

This Rock, „The Magazine of Catholic Apologetics and Evangelization”, (June 1997)
„Biserica Catolică a desemnat Duminica drept zi de închinare în grup și pentru această schimbare își ia responsabilitatea.”

The Catholic Encyclopedia, (1999)
„Biserica, după ce-a schimbat ziua de odihnă din Sabat, ziua a șaptea a săptămânii, în prima zi, a făcut ca porunca a patra să se refere la Duminica drept zi care trebuie să fie sfințită drept Ziua Domnului (Conciliul de la Trent, sesiunea VI, canonul 19).”

The Catholic Universe Bulletin, (August 14, 1942)
„Biserica Romano Catolică a schimbat observarea Sabatului în Dumnică, în virtutea autorității sale divine și infailibile dată ei de întemeietorul ei, Isus Hristos.”

Sentinel, Algonac, Michigan (May 21, 1995)
„Poate cel mai îndrăzneț lucru și cea mai revoluționară schimbare pe care Biserica a făcut-o vreodată... a fost schimbarea zilei Sabatului în Duminică. Alegerea zilei Domnului s-a făcut nu datorită vreunei directive din Biblie, ci de către Biserică, datorită simțământului propriei sale puteri.”

Episcopul T. Enright, lider în Congregatio Sanctissimi Redemptoris, (1893).
„Nu există decât o biserică pe toată fața pământului care pretinde puterea de a emite legi obligatorii pentru conștiință înaintea lui Dumnezeu, ca de exemplu instituirea Duminicii, nu pe temeiul poruncii a patra... Biserica Catolică e cea care a schimbat ziua de odihnă din Sâmbăta, ziua a șaptea, în Duminica, ziua a întâi a săptămânii.”

Cancelarul Cardinalului Gibbons, (November 11, 1895).
„Desigur, Biserica Catolică pretinde că schimbarea aceasta a fost propriul ei act. Și actul acesta este semnul puterii ei eclesiastice și a autorității ei în materie de religie.”

Lucius Ferraris, Prompta Bibliotheca, (1746)
„Papa are o așa mare autoritate și putere încât poate să modifice chiar și legea divină, întrucât puterea ei nu este de om, ci de Dumnezeu, iar el acționează ca viceregent al lui Dumnezeu pe pământ.”

John Paul II, Dies Domini (1998)
„Intuiția pastorală a sugerat Bisericii cristalizarea noțiunii Duminicii ca „zi a soarelui”, care era numele roman al zilei, păstrat încă în câteva limbi. Aceasta, în scopul de a distrage pe credincioși de la seducția cultului care adora soarele, și să-i îndrume la serbarea zile lui Hristos, adevăratul „soare” a omenirii.”

PREZENTATOR
Lucian Cristescu

PRODUCATOR
Hope Discovery

GRAFICA/EFECTE VIZUALE/ILUSTRATIE
Pixtoon Studio

TEXT
Lucian Cristescu

REGIA
Attila Peli

COPYRIGHT SPERANTA TV 2022

Комментарии

Информация по комментариям в разработке