Çiftliğine güneş enerjisi sistemi kuran üretici borçlu çıktı

Описание к видео Çiftliğine güneş enerjisi sistemi kuran üretici borçlu çıktı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde organik ürünler üretmek amacıyla 1,5 yıl önce tarım çifliği kuran Özgür Yağmuroğlu, su ve elektrik ihtiyacı için güneş enerjisi sistemi kullanmasına karşın dağıtım bedeli olarak kesilen fatura karşısında hayal kırıklığına uğradı. Kullandığı enerjinin fazlasını şebekeye ilettiği için bir teşekkür beklerken, 5 bin 300 liralık bedel ödemek zorunda bırakıldığını öne süren Yağmuroğlu, itirazına yanıt alamayınca hukuki süreci başlattığını ifade etti. Dağıtım şirketi ise trafo merkezlerinde kapasite bulunmaması nedeniyle Yağmuroğlu ile iç tüketim amaçlı bağlantı anlaşması yaptıklarını açıkladı.

Uzun yıllar İstanbul'da çalıştıktan sonra birkaç ortaklı bir şirket kuran elektrik mühendisi, evli ve bir çocuk babası Özgür Yağmuroğlu (44), bir süre İtalya'da elektrikli araçlar şarj istasyonu projesinde görev almasının ardından hayalini gerçekleştirmek için İzmir'in Seferihisar ilçesine yerleşti. Seferihisar'ın Düzce Mahallesi'nde 10 dönümlük bahçe satın alan Yağmuroğlu, yurt dışında gördüğü tarım turizmi konseptini uygulamak istedi. Sınıf öğretmeni eşi İlknur Yağmuroğlu (37) ile birlikte ekolojik ve organik ürünler üretmeye başlayan Yağmuroğlu, 'Hayat Bağı' adını verdiği çiftliğe 30 kilovatlık güneş enerjisi santrali kurdu. Bir yılın sonunda bölgesel dağıtım şirketinin iki ayrı fatura göndererek 5 bin 300 liralık bir bedel talep ettiğini belirten Yağmuroğlu, fazla enerjiyi şebekeye verdikleri için kendilerinden dağıtım bedeli istendiğini iddia etti.

Doğaya ve çevreye saygılı bir şekilde öz tüketimlerini karşılayabilecek elektriği üretmek istediklerini anlatan Özgür Yağmuroğlu, "Bu çiftliği tasarlarken güneş enerjisi santralimizi kurmak istedik. Belediyeden sundurma yapı izni aldık. Dağıtım şirketine 2017 yılının yaz aylarında başvurduk. Çiftçi statüsünde tarımsal sulama ve mesken aboneliği olmak üzere 2 ayrı aboneliğimiz var. Amacımız doğaya, çevreye saygılı bir şekilde kendi öz tüketimimizi karşılayacak elektriği üretebilmekti. Damlama sulama yapıyor ve kışın ısı pompası kullanarak ısınıyoruz. Şebeke bağlantılı olduğu için bahar ve yaz aylarında fazla enerjiyi şebekeye vermeyi planladık. Başvurumuzu yaptık, onay aldık. Yapı ruhsatını belediyeden aldık. Sistem bağlantı anlaşması yapıldı ve 12 Mart 2018'de devreye alındı" diye konuştu.

YouTube kanallarımıza abone olun:
► DHA: http://bit.ly/dha-ytabone
► DHA Plus: http://bit.ly/dhaplus-abone

Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini https://www.dha.com.tr 'den takip edebilirsiniz.

Sosyal Medya
►   / dha  
►   / dhainternet  
►   / dha  
►    / dha   #haber #gündem #sondakika

Комментарии

Информация по комментариям в разработке