7.Ali Kazma & Murat Alat - Hatırla

Описание к видео 7.Ali Kazma & Murat Alat - Hatırla

AÇIK SEMİNER - Sessiz Şahit
Ali Kazma & Murat Alat - Hatırla
24 Nisan Cumartesi, 17.00
Çevrim içi, Zoom

Açık Seminer, “Sessiz Şahit” başlıklı 2021 programının yedinci oturumunda Ali Kazma ve Murat Alat’ın “Hatırla” başlıklı konuşmasına ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz ve herkese açık olarak düzenlenecek konuşmanın dili Türkçedir. Kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

Hatırla, Ali Kazma’nın 2014 – 2020 yılları arasında düzenli olarak aldığı teknik ve kavramsal notların derlenmesiyle oluşturulan ilk kitabı. Bugüne kadar Kazma’nın çalışmalarındaki şahsi izleri sadece filmleri üzerinden okuyabiliyorduk. Hatırla ile ise sanatçı bakışını kendi üzerine çeviriyor ve üretim sürecine ritmini veren ilkeleri, düşünceleri ve teknikleri okuyucu ile paylaşıyor. Bu notlar Ali Kazma’nın yaratım sürecinde kaybolmamak için yazdığı ve çekimlerden önce tekrar tekrar dönüp baktığı nişan taşları. Ali Kazma ve Murat Alat Açık Seminer’de Hatırla’dan bölümler seçip okuyarak sanatçının nesnesine yaklaşma metodlarını, dünyayla imgeler aracılığıyla kurduğu ilişkiyi ele alacaklar.
Ali Kazma, İstanbul ve Paris’te yaşayan bir video sanatçısıdır. Kazma’nın çalışmaları, çağdaş insanın varlığı ve faaliyetlerinin anlam ve önemine dair temel sorular ortaya koyar. Bu bağlamda aralarında güçlü ilişkileri ve diyalogları olan işler, birbirine bağlı konularda estetik ve etik söylemler geliştiren zihinsel ve fiziksel alanlar yaratmayı amaçlar. Sanatçı, tüm videolarının çekimini ve düzenlemesini kendisi gerçekleştirir.
Ali Kazma (1971, İstanbul) lisansını University of Colorado Boulder’da, yüksek lisansını ise New York City’de New School University’de tamamladı. 2013 yılında Türkiye’yi 55. Venedik Bienali’nde temsil eden sanatçının en kapsamlı video sergilerinden biri ise Jeu de Paume, Paris’te 2017 yılında gerçekleşti. Ali Kazma’nın kişisel sergileri arasında; Galeri Nev İstanbul, Analix Forever (Cenevre), Albergo Diurno Venezia (Milano), ARTER (İstanbul), CAPRI (Düsseldorf), Hirshhorn Museum (Washington); katıldığı grup sergileri ve bienaller arasında 6. Kuandu Bienali (Taipei), 7. Uluslararası Moskova Bienali, MAXXI (Roma), Musée d’Art Contemporain de Lyon, 30. Sao Paulo Bienali, İstanbul Bienali, İstanbul Modern ve New Museum (New York) bulunuyor. 2001’de UNESCO Sanata Destek Ödülü ve 2010’da Nam June Paik ödülü alan sanatçının işleri çok sayıda uluslararası koleksiyonda bulunuyor.

Murat Alat (1983, İstanbul), Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünden yüksek lisans derecesini aldı. 2007–2015 arasında İKSV, Arter ve Salt’ta proje yürütücülüğü ve sergi yöneticiliği yaptı. 2015 yılından beri sanat üzerine metinler yazıyor, atölyeler, seminer ve eğitim programları düzenliyor. Hâlen düzenli olarak Art Unlimited bünyesinde yazılar yazıyor, Bursa Nilüfer Belediyesi görsel sanatlar projelerine danışmanlık yapıyor ve Saint-Joseph Fransız Lisesi ile poşe işbirliğinde gerçekleşen bir kamusal eğitim ve araştırma programı olan “Açık Seminer” projesini programlıyor. Felsefe ve psikanalizle ilgilenen Murat Alat, siyaset, etik ve estetiğin kesişimi üzerine çalışıyor.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке