مقایسه روشهای مختلف ترمیم تاج دندان بعد از عصب کشی کردن | بهترین روش ترمیم دندان کدومه؟

Описание к видео مقایسه روشهای مختلف ترمیم تاج دندان بعد از عصب کشی کردن | بهترین روش ترمیم دندان کدومه؟

ترمیم تاج دندان بعد از درمان ریشه دندان یا همان عصب کشی، یکی از موارد چالشی در درمانهای دندانپزشکی محسوب می گردد. انتخاب یک ترمیم مناسب بر روی یتاج یک دندان آسیب دیده که بخش زیادی از نسج سخت خود را به دلیل پوسیدگی و تهیه حفره دسترسی به کانالها برای درمان ریشه از دست داده است ،بسیار مهم وبوده و در تعیین طول عمر دندان در آینده نقش اساسی دارد. به همین دلیل در انتخاب روش ترمیم تاج دندان باید بسیار دقت کرد و بهترین را با توجه به شرایط بیمار انتخاب نمود.
از گذشته روشهای مختلفی برای ترمیم تاح دندان بعد از درمان ریشه مورد استفاده قرار می گرفته است. ترمیم دندان با استفاده از آمالگام یکی از این روشهاست. در صورت تسلط دندانپزشک و انجام صحیح ترمم آمالگام ، این نوع ترمیم می تواند ماندگاری بالایی را ایجاد نماید. ولی خب ایراد کار عمدتا در رنگ نامناسب آمالگام و عدم زیبایی و نیز پدیده کروژن و یا خوردگی فلز در محیط متغییر و مرطوب دهان است. کامپوزیت ها این مشکل را تا حد بسیار زیادی حل کردند و ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت همرنگ دندان به سرعت محبوب شد. اشکال کار در مورد کامپوزیتها تکنیک سخت انجام کار و نیاز به ایزولاسیون مناسب در حین انجام درمان است که درصورت عدم رعایت این موارد نشت مایعات به زیر ترمیم و شکست ترمیم بسیار محتمل می باشد..
روکش کردن دندان از دیرباز هم یکی از روشهای بسیار رایج درمان تاج دندان بوده است که علاوه بر زیبایی ، استحکام کافی را نیز دارا می باشد. وابسته بودن این روش به مهارت لابراتوار دندانسازی و احتمال نشت آن به مرور زمان درصورت کیپ نبودن لبه ها و نیز تراش زیاد دندان برای تهیه روکش از اشکالات این روش است که منجر به روی کار آمدن روشهای ترمیم جدید تر مانند اونله های سرامیکی و اندورکراونها شد که در واقع ترکیبی از استحکام و زیبایی سرامیک مانند روکش و استفاده از روشهای چسباندن مواد به دندانها یا همان ادهزیو تکنیک است. استفاده از اونله های سرامیکی تراش بسیار کمتری را نیاز دارند و به نسج دندان کاملا چسبنده بوده و بهداشت آنها نیز به راحتی برقرار می باشد. شاید تنها اشکالات این روش حساسیت تکنیکی انجام آن و قیمت تمام شده بالاتر باشد. برای این کار دندانپزشک بایستی بسیار آموزش دیده و ماهر باشد .
با روی کار آمدن روشهای درمان دیجیتال و لوازمی مانند اسکنرهای داخل دهانی و ماشینهای میلینگ کاربرد اونله های سرامیکی به عنوان یک روش ترمیم بسیار قوی و کارامد برای ترمیم دندان پس از انجام درمان ریشه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
در این ویدیو به مقایسه دو روش بسیار محبوب ترمیم دندان پس از درمان ریشه ، یعنی روکش کردن دندان و نیز کاربرد اونله سرامیکی خواهیم پرداخت و به صورت عملی این روشها را مورد مقایسه قرار خواهیم داد.
در این ویدیو خواهیم دید:
00:00 سلام و معرفی برنامه
00:50 روشهای ترمیم دندان پس از عصب کشی
01:58 شروع کار عملی برروی مدل دندانی
03:41 آماده سازی مدل دندان برای ساخت روکش
06:10 آماه سازی و تراش دندان برای ساخت اونله سرامیکی
07:47 اسکن کردن و طراحی پروتزها و پرینت سه بعدی پروتز
8:47 اتصال نهایی روکش و اونله به دندانهای پایه
10:00 سمان کردن روکش
11:06 باند کردن اونله به دندان
12:32 مقایسه روکش دندان با اونله سرامیکی
14:52 جمع بندی و سخن پایانی

#روکش دندان
#اونله_سرامیکی
#دندانپزشکی_دیجیتال


من دکتر افشین کاوسی هستم جراح و دندانپزشک و در این کانال سعی دارم شما عزیزان را با پیشرفتهای
جدید در زمینه دندانپزشکی و خصوصا دندانپزشکی دیجیتال آشنا کنم. در کنار این مسایل ،آشنایی مخاطبان با اصول بهداشت دهان و دندان و نیز درمانهای دندانپزشکی مانند اندو یا عصب کشی، جرمگیری ،ایمپلنت یا کاشت دندان ،ترمیم های همرنگ دندان ،روکشهای سرامیکی و نیز درمانهای زیبایی مانند کامپوزیت ونیر ، لامینتهای سرامیکی ،بلیچینگ و غیره ، در محتوای این پیج گنجانده شده اس. اگر به مسایل مرتبط با دندانپزشکی از این دست علاقه دارید حتما این پیج رو فالو کنید.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке