PSU'LARDAKİ 80+ SERTİFİKALARI NE İŞE YAR-R-IYOR? - Almazsam Bilgisayarım ÇÖP Olur mu?

Описание к видео PSU'LARDAKİ 80+ SERTİFİKALARI NE İŞE YAR-R-IYOR? - Almazsam Bilgisayarım ÇÖP Olur mu?

Liste: https://pchocasi.com.tr/2020nin-en-iy...

Güç kaynağı tercih ederken aklınızda soru işaretleri kalması normal. Zira bir bilgisayar toplama rehberi veya kendi başınıza topladığınız oyun bilgisayarında tercih edilen güç kaynaklarına son kullanıcılar çok fazla dikkat etmiyor. Fiyat cazip geldiği için, kendi fikirlerimizi çok beyan etmiyoruz.

Son 2 ayda PSU ile alakalı 48 tane soru aldım. Biliyorsunuz, bir çetele tutuyorum. "Hangi ürünleri inceleyelim?","Neler olsun?" şeklinde size danışıyorum. Sizlerden gelenler de bu konuda öncülük yapıyor.

Bu videoda ise aşağıdaki konulara değindim;
• PSU tercih ederken 80+ Bronze, 80+ Gold, 80+ Platinum gibi sertifikalar ne işe yarar?
• Güç kaynaklarında bulunan akım koruma ne işe yarar?
• Güç kaynağı tercih ederken nelere dikkat ediyoruz?
• Şuanda Dünya'nın en iyi güç kaynağı markaları hangileri?

Videoda ise Dünya'nın en iyi güç kaynağı üreticilerinden birisi olan Seasonic markasından 750W, 850W ve 1000W modellerini sizlere gösterdim. Özellikle güç kaynağının içerisinde yer alan bileşenlerin kalitesinden bahsederken, detayları bilmeyenler için öğrenmek faydalı olacaktır.

Videodaki tüm güç kaynaklarının 80+ Bronze ve 80+ GOLD sertifikaları bulunuyor. Modeller ise şu şekilde:
• Seasonic 750W 80+ Bronze
• Seasonic 850W 80+ GOLD
• Seasonic 1000W 80+ GOLD

Bilgisayar toplamak aslında göründüğü kadar basit değil. Hazır sistem toplama rehberleri var evet. Biz de sürekli sistem topluyoruz. Ancak bunun dışında kendi başına oyun bilgisayarı toplamak isteyen dostlarımın gözünden kaçırdığı önemli bir nokta bence burası.

Özellikle eski binalarda oturuyorsanız, No-Name dediğimiz isminin, cisminin belli olmadığı PSU modellerini bilgisayarınıza emanet etmenizi tavsiye etmiyoruz.

Bir diğer tavsiyem ise, bütçeniz varsa olabildiğince sertifikalı modeller tercih edin. Çünkü sertifikasız modeller, sertifikalılara göre daha düşük güç verimliliğine sahipler. Bu da ay sonu faturanızda daha fazla güç tükettiği için yansımalar yapabilir.

Önemli Not: Listede saydığımız markalar içerisinde ekleme yapmak istedim. Corsair, ASUS, FSP, Aerocool, SilverStone gibi markalar da tercih edilebilir. İlk 5-6 marka saydığım için "diğer markalar yok mu?" mantelitesi anlaşılmasın.

Umarım vermek istediğim mesaj yerine ulaşmıştır dostlarım. Yine de videodan sonra aklınıza takılanlar varsa, yorumlardan bana iletebilirsiniz. Hepsini tek tek cevaplamaya özen gösteriyorum.

Bir sonraki inceleme videomuzda görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın hoşça kalın!

• PC Hocası Web Adresi: https://pchocasi.com.tr

Комментарии

Информация по комментариям в разработке