Yalnızlığın Fizyolojisi

Описание к видео Yalnızlığın Fizyolojisi

Kim bilir belki de yeryüzündeki ilk hücre kendisini o kadar yalnız hissetti ki bölünerek çoğalmak zorunda kaldı ve böyle başladı tüm hikâyemiz.

“Yalnızlık” tıpkı obezite ve kalp-damar hastalıkları gibi toplum sağlığını doğrudan tehdit eden önemli bir sorundur. Peki hemen hepimizin hayatının bir döneminde yaşadığı yalnızlık meselesini ölümcül bir sağlık sorunu haline getiren nedir? Bunu anlamak için gelin Yalnızlığın Fizyolojisine bir göz atmamız gerekecek.



BU VİDEODAN KİTAP KAZANANLAR
En çok beğeni alan 3 yorum (daha önce kitap kazananlar çok yorum alsa da listeye eklenmiyor)
1. zynpp
2. Metin Idil
3. Yılmaz Yılmaz

Ortapia’nın seçimi
1. OBLOMOV
2. omer arda
3. Crrh

Sunum: Serkan Karaismailoğlu

Serkan Karaismailoğlu kimdir?
Kendisi çok küçükken eve gelen kadın komşuların annesine sorduğu “bugün beyin için ne yaptın?” sorusunu tümüyle yanlış anlayıp (meğerse annemin babam için yaptığı yemeği soruyorlarmış) her gün beyin ile ilgili yeni bir bilgi öğrenme çabasıyla büyümüş ama halen çocuk olan bir yetişkindir. Her şeyi yapmaya çalışıp, hiçbir şeyi yapamamış olmanın verdiği hüzün ve hazla yaşamaktadır. Doktorasını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında “beyin cinsiyeti” üzerine üzerine yapmış olup halen aynı kurumda çalışmaya devam etmektedir. “Kadın Beyni Erkek Beyni” adlı kitabı 2015 yılında, "Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum" adlı kitabı 2017 yılında, nöro-roman olarak tasarlanmış MATER serisinin ilk kitabı Pia Mater 2019 , Arachnoid Mater 2020 ve son kitap Dura Mater 2021 yılında çıkmıştır. Ortapia projesinin kurucusudur.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке