معرفی انواع بورسیه ها و نحوه اپلای برای آنان

Описание к видео معرفی انواع بورسیه ها و نحوه اپلای برای آنان

در این ویدیو به معرفی بورسیه های دولتی و دانشگاهی و موسسات و همچنین بورسیه هایی که اساتید دانشگاه ها ارایه می دهند می پردازیم و اینکه چطور می توان برای آنان اپلای کرد

اطلاعات کامل در مورد بورسیه ها و معرفی شرایط و مدارک مورد نیاز برای بورسیه ها را می توانید در لینک زیر در سایت بورسیه پلاس مطالعه کنید:
https://boursieplus.ir/scholarship/

نواع بورسیه
بورسیه های تحصیلی بر اساس فعالیت هایی که در کنار تحصیل بر عهده دانشجو گذاشته می شوند، به دو دسته بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی و بورسیه به همراه فعالیت جانبی تقسیم می شوند.

بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی
به طور کلی بورسیه های بدون انجام فعالیت جانبی می توانند هزینه های تحصیل یک دانشجو را به طور کامل پوشش داده و حتی تمامی هزینه های زندگی وی را نیز متقبل شوند. چنین بورسیه هایی که اصطلاحا full fund (فول فاند ) خوانده می شوند مورد توجه بسیاری از دانشجویان قرار داشته و به علت اپلای زیاد دانشجویان برای دریافت آنها، رقابت شدیدی میان دانشجویان برای اخذشان وجود دارد.

گذشته از فول فاندها، بورسیه های بدون انجام فعالیت جانبی به صورت های مختلف دیگری نیز به دانشجویان تعلق می گیرند؛ مثلا، parital fund که به صورت درصدی یا پولی به دانشجو تعلق می گیرند (مثلا 50 درصد هزینه ها یا ماهانه مبلغ 500 دلار). این نوع بورسیه ها کلیه هزینه های دانشجو را پوشش نداده اما کمک شایانی به وی جهت فراهم کردن نیازهایش خواهند کرد.

در کنار اینها، بورسیه هایی که به صورت سالانه ارائه می شوند و برای تمدید آنها باید درخواست مجدد داد و … همگی ذیل بورسیه های بدون فعالیت جانبی قرار دارند.

انواع بورسیه های تحصیلی

1) بورسیه عادی و یا فلوشیپ تحصیلی:
بورسیه عادی (Scholarship) که معمولا به آن بورسیه تحصیلی گفته می شود، برای تشویق افراد به ادامه تحصیل به آنها اعطا می شود. معمولا برای گرفتن این نوع بورسیه شرایط تحصیلی قابل قبولی نیاز است و دانشگاه ها برای تمدید این نوع کمک هزینه، شرایط خاصی دارند؛ مثلا اینکه معدل هر ترم دانشجو باید بالاتر از ۳ ( از ۴ نمره ) باشد. این کمک مالی به همه رده های دانشگاهی و همه رشته های درسی تعلق می گیرد. اما میزان اختصاص آن به دوره دکتری بیش از سایر مقاطع است. این نوع بورسیه ها حتی گاهی اوقات هزینه های زندگی یک دانشجو را نیز پوشش می دهند.

2) جایزه:

بورسیه Awards به معنی جایزه یا پاداش است. این دسته همه نوع جایزه را شامل می شود و هیچ محدودیتی ندارد ولی معمولا مبالغ ابن جایزه ها زیاد نیست و نمی تواند تمامی هزینه دانشگاه را تامین کند و تنها بخش از هزینه های آن را پوشش می دهد. معمولا این جایزه ها را به صورت مبلغ نقدی پرداخت می کنند و به حساب دانشجو واریز می نمایند (برعکس وام تحصیلی و بورسیه عادی که به حساب دانشگاه محل تحصیلی ریخته می شود). گاهی هم این جوایز، نقدی نمی باشند؛ مانند بن خرید کتاب، هزینه شرکت در کنفرانس های بین المللی و … .

3) وام تحصیلی:
وام تحصیلی ( Loan ) به این صورت است که از بانک یا یک مرکز خصوصی که هزینه های تحصیل دانشجو را متقبل شده است، وامی مستقیما به حساب دانشگاه پرداخت می شود که تنها در برگیرنده شهریه و هزینه های تحصیلی دانشگاه است. معمولا وجود یک ضامن برای اخذ این نوع وام ها الزامی است. نکته قابل توجه در این مورد این نوع از کمک هزینه های تحصیلی این است که وام تحصیلی به دانشجویان خارجی تعلق نگرفته و تنها در اختیار شهروندان کشور ارائه دهنده وام می باشد.

4) حذف شهریه و تحصیل رایگان:
حذف شهریه Tuition Waiver تنها شامل شهریه دانشگاه می شود و ممکن است دانشجو به صورت کامل یا به صورت نسبی از پرداخت شهریه معاف شود. دانشگاه ارائه دهنده این امتیاز حتما به صورت دقیق میزان این معافیت را مشخص می سازد. این سیستم تشویقی بیشتر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دنبال می شود و کمتر در مقطع دکتری به چشم می خورد.
بورسیه و کمک هزینه تحصیلی همراه با انجام فعالیت
در این موارد برخلاف بورسیه های بدون انجام فعالیت، کمک هزینه هایی که به دانشجو داده می شود، لزوما در قبال فعالیتی است که دانشجو انجام داده و در غیر این صورت هیچ هزینه ای به وی پرداخت نمی شود. مهمترین انواع این صورت از بورسیه ها عبارت اند از:
1) دستیار تدریس و یا TA
فردی که به عنوان TA برگزیده می شود وظایف خاصی برعهده دارد؛ از جمله: نمره دادن، كمك به دانشجویان جهت برطرف کردن مشکلات درسی، تصحیح برگه های امتحانی و… . دریافت عنوان TA به تسلط دانشجو به زبان انگلیسی (به خصوص توانایی speaking)، توانایی تدریس و تسلط وی بر دروس مورد نظر استاد مشاور بستگی دارد. معمولاً دانشگاه های مختلف کلاس‌ها و یا دوره هایی برای دانشجویان خارجی متقاضی TA ارائه می دهند.
بسیاری اوقات بنا به نظر استاد مشاور و دانشگاه مقصد، دانشجویی که به عنوان TA برگزیده شده است، از برخی از هزینه ها مثل شهریه، خوابگاه و … معاف می شود. به طور مثال، در برخی دانشگاه‌ های آمریکا وقتی دانشجویی دستیار استاد باشد، شهریه ای به دانشگاه پرداخت نکرده و حقوقی که دریافت می کند، کفاف زندگی وی را می دهد
نکته قابل توجه در این رابطه آن است که فرصت های TA غالبا به دانشجویان کارشناسی ارشد و به خصوص دانشجویان دکتری تعلق می گیرند و دانشجویان مقطع کارشناسی نباید انتظار داشته باشند به عنوان TA انتخاب شوند.
شرایط بورسیه تحصیلی
۲) دستیار تحقیق و یا RA
دستیار تحقیق که به عنوان دستیار آزمایشگاه خوانده می شود، در واقع به عنوان دست راست استاد مشاور در انجام تحقیقات، نگارش مقالات و … شمرده می شود و از سوی وی حقوق دریافت می کند. نکته با اهمیت در این رابطه، شباهت موضوعی میان پروژه ای است که دانشجو با تخصص استاد خود دارد. (در واقع تنها در صورت شباهت موضوعات است که این امتیاز به دانشجو تعلق می گیرد.)
.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке