Kim her gün 41 kere bu salavatı okursa,Allah-u Teala o kimsenin bağlı işlerini çözer, rızkını açar!

Описание к видео Kim her gün 41 kere bu salavatı okursa,Allah-u Teala o kimsenin bağlı işlerini çözer, rızkını açar!

OKUNUŞU;
” Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ muhammedenillezî tenhallu bihil ukadu ve tenfericu bihil kurebu ve tukdâ bihil havâicu ve tunâlu bihir regâibu ve husnul havâtimi ve yusteskâl gamâmu bi vechihil kerîmi ve alâ âlihî ve sahbihi fî kulli lemhatin ve nefesin bi adedi kulli ma’lûmin lek.”


Her hangi bir salavatı okurken mutlaka Peygamber Efendimizin şefaatini dilemedi ve onun yüzü suyu hürmetine hayırlı isteklerimizi istemeliyiz.

İmam Kurtubi(rmh) hazretleri. “her gün 41 kere salavat-ı Tefriciye okunursa Allah-u Teala hazretleri o kimsenin kalbinden gam ve üzüntüyü giderir.Ve bağlı işlerini çözer.Ayrıca o kimseden zararlı şeyleri kaldırır ve dünya işlerini ve geçimini kolaylaştırır. Rahat ve bolluğa kavuşur.El attığı her işten de hayır ve bereket görür.İşleri açılır ve her yerden rızık bereket yağmaya başlar.buyurmuştur.

Gunde 100 defa okumaya devam eden maksadina ulaşır, arzu ettigi şeye nail olur.
Gunde 100 defa okumaya devam eden kimse, hatır ve hayaline gelmeyen şeylere nail olur.


Salât-ı Tefriciye gibi salat-ü selamlar Peygamberimiz için yaptığımız birer makbul duadırlar. Dualar iseibadet niyetiyle okunur. İbadetlerin karşılığı da bazen dünyada verilir, ama çoğunlukla da ahirete tehir edilir. Bu sebeple, dünyevi sonuç hemen alınmazsa “duam kabul olmadı, redde uğradı”, diye ümitsizliğe düşülmez.. Belki karşılığı ebedi hayatta verilmek üzere ahirete tehir edildi, diye düşünerek salat-ü selama devam edilir…
Yani hangi sıkıntıdan kurtulmak niyetiyle okunursa okunsun, okuyan karşılığını hemen peşin olarak dünyada alacak, düşündüğü sonuca da mutlaka hemen varacak, diye bir hüküm yoktur. Kaldı ki, maruz kalınan sıkıntılar, bu gibi duaları okumanın da vakitleri olarak görülür.
Bu sebeple Salat-ı Tefriciye gibi salavat dualarını, sadece dünyevi ihtiyacımızı karşılama aracı durumuna düşürmemeli, ebedi hayatta karşılığını göreceğimiz bir ibadetimiz olarak yapmalı, peşin sonuç alınmazsa okuduğumuz salavatlar boşa gitti sanmamalıyız..
Peki, bu 4444 kere okuma âdeti nereden geliyor, insanlar bu miktara ulaşmayı sanki kabul olma şartı gibi görüyorlar?
Kolay hatırda kalması için 4444 sayısını söyleyenler olmuştur.
Tefsir sahibi Kurtubi’nin 4444 defa okunması halinde kabul olacağı yönünde bir ümidi vardır. Ancak bu da bir ümittir. “Bu miktarı bulan okumalar mutlaka kabul olur, bu sayıya ulaşamayanlar ise redde uğrar” demek değildir. Nitekim günde 41 defa, 21 defa okumalıdır, diyenler de olmuştur. Duadır bu… Az da okunsa çok da okunsa okuyanlar boş kalmazlar, dünyevî istekleri yerine gelmese de uhrevî sevabını kazanır.
NOT: Şu açıklamaları da okumanızı tavsiye ederiz:
4444 Tefrîciyye veya 41 Yâsîn gibi belli saylarda okunan dualar, zikirler, salavât, âyetler ve sureler hakkında (namazlardan sonra 33 adet olarak söylenen tesbîh, tahmîd ve tekbîr gibi pek az müstesna tutulursa) emreden, tavsiye eden bir nas yoktur. Müslüman istediği kadar Tefrîciyye diye anılan salavât veya Yâsîn suresi okuyabilir. “Bunu şu kadar okumak sünnettir, farzdır, dinin emridir…”derse veya böyle inanırsa bid’at gerçekleşir. Böyle bir inanç olmaksızın, şahsî veya başkasının tecrübesine dayanarak “Bu kadar okumanın şuna faydası oluyor, oldu” der, okur ve tavsiye ederse, bu bid’at olmaz ve sakıncası da bulunmaz. (Prof. Dr. Hayrettin Karaman)
Salât (Çoğulu: Salavât), Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) için dua etmeyi ifade eder. Bu duada ona hem salat, hem de selam okunduğu için buna “salâtü selam” denir. “Salât-ı Tefrîciye” ise, Allah Rasulü Efendimize sıkıntılardan kurtulmak için okunan ve farklı cümlelerden oluşan salâtü selam demektir. Daha çok Mağrip ve havalisinde meşhurdur ve buna “Salât-i Nâriyye” de denir.

Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) de müminlerin kendisine salâtü selam okumalarını ister ve “sizin bana okuyacağınız salâtı, Allah on katıyla size iade eder”, buyurur.
Sıkıntılarından ötürü Peygamberimize salâtü selam okuyup dua ederek Allah’tan tefric (yani sıkıntılarının defedilmesini) istemek meşrudur ve umulur ki, Allah onun hatırına bu duaları daha çabuk kabul eder.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке