Çocuğun Eğitiminde Ailenin ve Çevrenin Önemi - Çocuk Eğitimi - Çocuk Gelişimi

Описание к видео Çocuğun Eğitiminde Ailenin ve Çevrenin Önemi - Çocuk Eğitimi - Çocuk Gelişimi

Çocuklarımız… Onlar muhteşem donanımlarla dünyaya gözlerini açar. Bu donanımlar aslında çocuğumuzun geleceğini oluşturacak mükemmel enstrümanlardır.

Merhaba, bu videomuzda çocuklarımızın eğitiminde ailenin ve çevrenin nedenli önemli olduğuna dair bilgiler paylaşacağız.

Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları, 27 Yıllık Tecrübe.

Güvenilir, Tecrübeli En İyi Bakıcı için bizi her zaman arayabilirsiniz.

(212) 212 52 26 - (212) 212 52 27 - (533) 484 29 58

https://www.berkaydanismanlik.com
https://www.cocukbakici.com.tr
https://www.bebekbakici.com.tr
http://www.bayanyardimci.com
http://www.yaslivehastabakicisi.com

  / berkaydanismanlik  
  / berkay.danis.  .
  / berkayinsank  

Doğduğu anda kendine güveni tam olan çocuklarımıza, eğitim dönemiyle birlikte toplumsal tabuları da yüklemeye başlarız. Ve küçük bebeğimiz evrimleşmeye başlar.

Bebeğimize karşı, daha ilk aylardan ve hatta günlerden başlayan bakışlarımız ve ilgimiz çok önemlidir. Her zaman değerli olduğunu hissettirmeliyiz, Nasıl mı ? Konuşmalarımız, dokunuşlarımız ve davranışlarımızla !

Davranışlarımızla, tabii aşırı koruyucu olmadan.
Aşırı koruma duygusu, bebeği yetersiz ve savunmasız hissettirecek en tehlikeli zayıflıktır. Bu zayıflığın arkasından, korkular gelir ve çocuğun özgüveni için çok yanlış bir yol haritası çizer.

Doğduğu andan itibaren çocuğumuza birey olduğu bilinciyle davranmak; Onların kaygılı, her şeye hesap veren, arkalarda gizlenen, yalnızlaşan, doyumsuz, hevessiz, şüpheci, empati kuramayan, varoluş nedenini anlamayan bireyler haline gelmesine engel olacak en büyük faktördür.

Çocuğun eğitiminde ailenin önemi; doğduğundan itibaren bebeğin özgüvenini oluşturmak çok önemlidir. Onunla "bebektir anlamaz" demeyerek, sürekli iletişim ve göz teması kurmanız gerekir. Kendi gözünüzden kendini görmesini ve kendini beğenmesini sağlamalısınız.

Bebeğinizle konuşurken veya oynarken başkalarını ne düşündüğünü ya da düşüneceğini düşünerek kendinizi toplumsal kalıplardan uzak tutmalısınız.

Bebeğimizin karnını doyururken, altını değiştirirken, gazını çıkarırken, sokağa çıkarken, banyosunu yaptırırken kısacası temel bebek bakımı sürecinde, asla kendinize ben yapabilir miyim ? Doğru mu yapıyorum ? Hasta olur mu ? Düşer mi ? Nazar değer mi ? gibi kaygılarınızdan uzak durmalısınız.

Negatif enerji barındıran bu kaygılar bebeğinize sizden hızlıca geçer ve yerleşir. Bu da bebekte kaygıya ve güvensizliğe geçişin ilk adımları olur.

Çocuğun eğitiminde yakınlarının önemi; çocuğa anneanne ya da babaanne bakıyorsa, anne ve babanın çocuktaki kuralları dışında hareket edebilir. Kural yerine yaşam biçimi de diyebiliriz.
Biri uygularken, diğeri uygulamayabilir. Genellikle anneanneler ya da babaanneler torunlarının her istediğini yapma eğilimi içindedirler.

Kuralı uygulayan ve ya uygulamayan anneanne ya da babaanne demek uygun olmaz, çünkü biri kuralları uygulamak ve düzeni oturmak ister diğeri ise tam tersi bunları yapmak istemez.

Bunu şu şekilde örnekleyebiliriz; yemek yemez abur-cubur yiyebilir,
televizyon izleyebilir, yaramazlık yapabilir, oyuncakları önüne koyarak oyun oynayabilmesini beklemek gibi
ya da tam tersi evde televizyon izlenmeyeceğini,
sağlıklı beslenmesi gerektiğini, oyun kurup birlikte oynayabileceği gibi bir çok örnek verebiliriz.

Şunu da unutmamak gerekir ki; çocuğumuzun her dediğini yapan aile büyüklerinin olması, yavrumuzun ağlayarak bir şeylerin yapılmasını istemesine ve hırçınlaşmasına yol açabilir.

Bu durum anne babanın otoritesini olumsuz etkileyeceği gibi anne ile anneanne yada babaanne arasında tartışmalara yol açabilir. Bu durum da çocuğu olumsuz etkileyebileceği için özenli, sakin bir şekilde yaklaşılması gerekmektedir.

Anneanne yada babaanne ile iletişim için size küçük bir detay verelim, torunu ile bir günü nasıl geçirebileceği hakkında bilgi paylaşabilirsiniz.

Örneğin çocuğun kahvaltı saatini, çocuğun meyve saatini, çocuğun uyku saatini,çocuğun sevdiği yemekler, çocuğun sevmediği yemekler, giysilerini ve düzenini, oyun saatini vs. çizelge yapıp birlikte geçirecek günlerini kolaylaştıra bilirsiniz.

Çocuğun bütün gün tv izlemesini engelleyip, parka gitmek, çocuğa kitap okumak, çocuğa masallar anlatmak ve çocuğun el becerilerini geliştirmek gibi, çocuğa eğitimli oyunlar oynamak konusunda yönlendirebilirsiniz.

Çocuğun eğitiminde arkadaşlarının önemi;

fazlasıyla mevcut ve etkilidir. Çocuğunuz büyüdükçe sosyalleşmesi için komşu, akraba veya parkta arkadaşları olması çok iyi bir gelişimdir.

Burada dikkat etmeniz gereken husus, her anne sizin kadar çocuğuna özen, vakit ve çocuğun eğitimi konusunda sizin kadar doğru ve bilinçli hareket etmeyebilir.

Dolayısı ile bu tür ailelerin çocukları mutsuz, hırçın, saldırgan veya huysuz davranışlarla çocuğunuza davranabilir veya aklını karıştıracak ikilemlerde bırakabilir.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке