HISTORIALLINEN PEURABONGAUS | Peuran metsästys kameralla

Описание к видео HISTORIALLINEN PEURABONGAUS | Peuran metsästys kameralla

HISTORIALLINEN PEURABONGAUS | Peuran metsästys kameralla

Lähdetään Urjalaan metstästämään peuroja kameralla. Peuran metsästys näillä seuduilla on erittäin tarpeellista, sillä peurakanta on Urjalassa Suomen tihein. Tällä videolla katsotaan onko metsästys pienentänyt kantaa paljon.

Suomen valkohäntäpeura omaa varsin mielenkiintisen historian. Eläin on tuotu Suomeen Amerikasta 1930-luvulla monien vaiheiden jälkeen. Istutukset tehtiin Vesilahdelle Laukon kartanoon. Historia kertoo, että koko Suomen metsästettävä peurakanta on polveutunut alle kymmenestä peurasta, jopa vain yhdestä uroksesta. Onkin pienimuotoinen ihme, että peurakanta on niin vahva ja monimuotoinen kuin se nykyisin on.

Peuran metsästys kameralla oli itse asiassa erittäin mielenkiintoinen kokemus Urjalassa. Oma veikkaukseni määristä, joita yhden illan aikana lyhyen reitin varrella nähtiin meni varsin paljon pieleen. Peuroja oli huomattavasti enemmän, vaikka metsästys on juuri loppunut. Kanta siis on tällä seudulla vahva ja tehokkaasti kasvava.

Valkohäntäpeurat ovat lisääntyneet hurjasti viimeisinä vuosina. Kasvu varsinkin edellisten vuosien osalta on ollut kovaa ja metsästystä sekä lupamääriä on jouduttu lisäämään varsin paljon. Vuoden 2019-2020 tilanne on ilmeisesti hieman parempi ja kannan kasvua ollaan saatu rajoitettua.

Peuran metsästys on tärkeää, jotta peurakolareilta sekä maatalous- ja metsätaloustuhoilta vältyttäisiin. Valkohäntäpeura on myös erinomaisen makuista riistaa. Metsästys on näillä seuduilla eettisesti kestävää ja mielekästä.

Aihe: peuran metsästys kameralla
Paikka: Sastamalan ja Urjalan raja

Tässä linkki videon taustana käytettyyn YLE:n tekemään juttuun peuran metsästyksestä ja Laukon peuran historiasta!
https://yle.fi/uutiset/3-10290307

Laita alle kommentti, kuinka monta peuraa arvasit tällä reitillä bongattavan!

Комментарии

Информация по комментариям в разработке