Yapay Zeka ve Bilgisayar Mühendisliğinde İş Olanakları / Mühendislik Fakültesi Doç. Dr. Mert Özkaya

Описание к видео Yapay Zeka ve Bilgisayar Mühendisliğinde İş Olanakları / Mühendislik Fakültesi Doç. Dr. Mert Özkaya

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mert Özkaya, Başarıya Doğru programında, Sait Gürsoy’un sorularını yanıtladı. Doç. Dr. Özkaya, yapay zekanın bilgisayar mühendisliği eğitimi ve mesleğine etkisine ilişkin bilgiler verirken bilgisayar mühendisliği eğitiminde ‘misyon odaklı çalışmayı anlattı.
Yapay zekânın günümüzde tüm sektörlerin itici gücü olduğunu belirten Mert Özkaya, tüm sektörlerin verimliliğini ve etkinliğini arttırabilecek çözümler sunduğunu söyledi. Ancak yapay zekânın bilgisayar mühendisliğinin yerini alamayacağını ifade eden Doç. Dr. Özkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Günümüzde bilgisayar bilimleri alanında, hâlâ insanların ya da makinelerin çözemeyeceği problemler var. Bunlar yıllardır bilim insanları tarafından tartışılıyor. Bilgi hiçbir zaman mükemmel değildir ki, bilgisayar mühendisliğinin uğraştığı yazılım geliştirme, yaşam döngü süreçleri tamamen bilgiye dayalı. Sürekli yeni bilgiler açığa çıkıyor ve bilgi hiçbir zaman sabit durmuyor. Yazılım geliştirildikten sonra kullanılırken bile bilgi sürekli güncelleniyor. Yapay zekânın bilgiyi bir çırpıda elde edip, mükemmel hale getirebilmesi için doğaüstü güce sahip olması gerekiyor.”
Geliştirilen yapay zekâ sistemlerinin her birinin yazılım sistemi olduğuna işaret eden Özkaya, şunları söyledi:
“Bütün Avrupa bugün sürdürülebilir, kolay değiştirilebilir, farklı durumlara kolay adapte edilebilir yazılım geliştirmeye odaklanıyor. Yeditepe Üniversitesi’nde bizim de yazılım mühendisliği üzerine araştırmalarımızı sürdürdüğümüz bir araştırma grubumuz var. Biz grubumuzda ‘Misyon Odaklı çalışmaya odaklanıyoruz. Misyon Odaklı Çalışmada öğrencilerin, öncelikle ulaşabilecekleri, motive oldukları bir hedefe doğru adım atmaları gerekiyor. Her hedefe doğru hareket ederken ne kadar başarılı olduklarını ölçmeleri için kriterleri olmalı. Eğer kriterleri yerine getiremiyorlarsa o soruna yönelik yeni bir planlama yapılmalılar. Hedefleri gerçekleştirirken de kendilerine bir süre tanımalı, bir bitiş zamanı belirlemeli ve bu süreye göre hareket etmeliler.”

#YeditepeÜniversitesi #BilimEşittirYeditepe #Üniversite #YaratıcılıkEşittirYeditepe #BaşarıEşittirYeditepe #YeditepeSağlık #İstanbul #Tercih2024 #Tercih24 #YKS2024 #YKS24 #TercihTanıtım #TercihTanıtımGünleri #YeditepeUniversity #University #Türkiye #yeditepeüniversitesi #bilgisayarmühendisliği #bilgisayar #yapayzeka #mühendislik #yazılımmühendisliği #yazılımgeliştirme

Комментарии

Информация по комментариям в разработке