Momo er Danmarks vildeste parkour udøver

Описание к видео Momo er Danmarks vildeste parkour udøver

Momo er Danmarks vildeste parkour udøver, men hvad kræver det at dyrke freerunning og klatre op og ned af bygninger? momo.aapk giver gode råd i denne dokumentar og tager os med op i POV parkour i 10 meters højde, hvor drengene skal hoppe med risiko for frit fald ned i døden.

Se mere doku fra TV2 ØSTJYLLAND:
   • Emma er udstødt af sin familie og venner  

Moumen Machlah går under sit street name ”Momo”, er 24 år og studerer statskundskab på Aarhus Universitet. Ved siden af studiet har Momo udøvet den atletiske disciplin parkour og free running (freerun eller free jump) som extreme sport i 11 år. Den 24-årige atlet og parkourudøver har før været gamer og kunne sidde 10-12 timer om dagen og game på sin gaming pc. Det gjorde ham overvægtig og i dårlig form, men da han startede til parkour, blev han fit og atletisk og kom i god form uden at opdage det. Han spiller slet ikke computer længere, da han selv kan gå udenfor og kreere et fysisk scenarie i virkeligheden, og han behøver heller ikke dyrke fitness længere, da hans hobby er ren workout.
Momo er på et højt niveau i sin idræt og er chefinstruktør i foreningen og fællesskab Aarhus Parkour (A.A.P.K) i Danmark, som arrangerer fysiske træninger og stævner for at udvikle sine medlemmer, udøvere og atleter inden for idrætten og fællesskabet. I virkeligheden er Momo lidt træt af at blive kaldt den danske SpiderMan, og han glemmer ofte at tage imod ros fra sine parkour fans.
Momo har især skills til at kravle hurtigt op af vægge og mure i bybilledet, hvorfor ascent eller ascension er blevet Momos favorit skill, disciplin og parkourniche i hans miljø. momo.aapk fik et dansk viralt video hit i en af sine parkourvideoer, hvor han kravler op af en Shaping New Tomorrow bygning i gaderne i Aarhus. Videoklippet blev delt af sportskanalen ESPN.
Parkour har bragt den professionelle jumper uden for sin comfort zone og overbevist manden om, at man kan mere, end man tror. Den indsigt og teknik kan sportsudøveren fx bruge til eksamen på uni eller på arbejdet, hvis han står over for en svær opgave. Det er helt normalt, at parkourdrengene er bange, men de finder altid en måde at komme uden om sin frygt og finde ro.
Når parkourudøveren Momo skal klatre et nyt sted i DK, anbefaler han at gøre det stille og roligt første gang for herefter at gentage klatringen i højere hastighed uden tænkepauserne, når man føler sig komfortabel. Momo anbefaler desuden at maxe ud, når man klatrer op af svære stigninger på bygningerne. Men inden da skal man spørge sig selv, om man har de tekniske evner til at udføre hoppet, ligesom man skal tjekke sine overflader og sikre, at alt er solidt og har et godt grip. Derudover skal man gøre op med sig selv, hvad man gør, hvis det går galt.
Om sommeren træner Momo og gutterne parkoursporten næsten hver dag – op til 10 timer. De spiser ikke undervejs, da mad i maven gør gadens akrobater tungere, når de klatrer op af stejle bygninger.
I denne dokumentar tager dokumentarist Sanne Christophersen med parkoureksperten og hans venner på parkour eventyr og parkour POV i Filmby Aarhus, ARoS, Århus Rådhuspark og til Skanderborg, hvor atleten Momo og vennerne Oliver Thorpe (oliver_thorpe), Dora Delgado (dora.aapk) og Magne Steenberg Nielsen (magnedk) viser sine parkour tricks, jumps og flips. De har ingen forudbestemt plan for deres jumping og klatren, men tjekker alle baggårde i byen ud og spørger lokale om lov til at kravle op. Af og til falder sportsudøverne ned i et parkourfail eller træder forkert og har haft nærdødsoplevelser i et jump. Via deres ekstremsport og parkourlife kommer de også ud for samtaler med politiet og sure mennesker midt i en salto eller backflip, eller når drengene skal til at hoppe fra meget høje steder. I Skanderborg begynder en mand fx at råbe, lige idet Momo skal til at lave et jump, hvor han hopper fra fritstående stolper 10 meter oppe.
Disclaimer: TV2 Østjylland fraråder alle at efterligne Momo og hans venner i deres ekstreme parkourtraining. Flere stunts er ulovlige, men udført af professionelle i miljøet med mange års træning bag sig. TV2 Østjylland har ikke været involveret i planlægningen af nogle af drengenes stunts. Alle ulovlige klatringer og hop er filmet fra offentlig vej eller af freerunnerne selv.

Vi håber, du kan lide dokumentaren om Momo, som dyrker parkour. Når du har set vores dok, ligger der flere dokumentarer og serier på vores YouTube-kanal. Subscribe her:    / @tv2stjylland899  

TV2 ØSTJYLLAND: Vi skaber samtaler og oplevelser i fællesskab og sikrer public service til de kommende generationer.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке