رویای آمریکایی (The American Dream)

Описание к видео رویای آمریکایی (The American Dream)

لینک ویدئوی کمونیسم:


از زمان پایان جنگ جهانی دوم در ۱۹۴۵ ، تا اوایل دهه ۱۹۷۰ بیشتر آمریکایی‌ها در رویای آمریکایی زندگی می کردند. آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، درنقش ثروتمندترین و قدرتمندترین کشور جهان ظاهر میشه، اون تنها عضو جبهه متفقین بود که در جنگ جهانی دوم، نه اشغال شد و نه بمباران.
صنعتش در جنگ، هم نیاز نظامی خودش رو تامین می‌کرد و هم نیازهای نظامی بریتانیا و شوروی رو، واسه همین زمینه اشتغال برای تمام نیروهای کارش را فراهم کرده بود و رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ رو هم پشت سر گذاشته بود.

این شرایط، کشور رو برای یک رشد اقتصادی و شکوفایی آماده کرده بود و داشت زندگی خیلی از آمریکایی‌ها رو تغییر می‌داد. این توصیفات، آمریکای بعد از جنگ جهانی دوم رو نشون می‌داد. آمریکایی که حالا می‌خواست دوران صلح رو تجربه کنه و همزمان قدرت برتر دنیا باشه.
شکوفایی اقتصادی امریکا، در دوران صلح هم ادامه داشت. تولید ملی بین سالهای ۱۹۴۶ و ۱۹۵۶ دو برابر شده بود و تا ۱۹۷۰ باز هم ۲ برابر شد. درآمد بیشتر افراد هم بین سال های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۵ سه برابر شده بود. در مجموع، این اقتصاد پویای ایالات متحده آمریکا، طبقه متوسط جدیدی ساخته بود.
۶۰ درصد خانواده‌های آمریکایی پولشون رو صرف خرید کالاهای مصرفی می‌کردند. حدود ۸۳ درصد خانه های آمریکایی در سال ۱۹۵۸ تلویزیون داشتند و تعداد خانواده‌های مالک دو خودرو از ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۸ دوبرابر شده بود. ایالات متحده ۶ درصد جمعیت جهان را داشت یعنی، ۱۵۰ میلیون نفر در سال ۱۹۵۱، و یک سوم کالا و خدمات جهان را هم مصرف می کردند. و در عوض تولید دو سوم کالای تولیدی جهان را هم در اختیار داشتن. بعد از جنگ جهانی دوم آمریکایی‌ها مصرف رو عملی میهن‌پرستانه میدونستند، عملی که به احیای اقتصادی کمک می‌کرد و این اخلاق با تبلیغات گسترده بین اونها رواج پیدا کرده بود. هدفی که نظام سرمایه‌داری دنبالش بود. یخچال، خودرو، تلویزیون، ماشین لباسشویی، توستر و جاروبرقی، کالاهایی که زندگی رو مدرن می کردند و پرمشتری ترین کالاها بودند.

در مقایسه با رژیم غذایی پر نشاسته و نسبتاً گران پدراشون در سال‌های ۱۹۰۰، غذا ارزون و متنوع بود. هر آمریکایی متوسط در دهه ۱۹۵۰ میتونست از میون سبزیجات تازه، غذاهای منجمد، گوشت تازه و غذاهای فوری یک غذا را انتخاب کنه. مصرف هات داگ از ۷۵۰ میلیون در دهه ۱۹۵۰، تا یک دهه بعد، به دو میلیارد رسیده بود. در نتیجه بهبود رژیمی غذایی در ۱۹۵۰ باعث شده بود بچه‌ها ۵ تا ۷ و نیم سانتیمتر قدشون بلندتر از سال ۱۹۰۰ باشه و امید زندگی زنان به جای ۵۱ سال به ۷۱ سال رسیده بود و امید زندگی مردان به جای ۴۸ سال به ۶۵ سال رسیده بود.
جمعیت آمریکا همزمان با ثروتمند شدن جوان تر هم می شد. از ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ ، ۴۰ میلیون آمریکایی به دنیا اومدند. در ۱۹۶۴ ، ۴۰ درصد جمعیت کمتر از ۲۰ سال داشت. وقتی این جمعیت جوان، فرهنگ خودش را پرورش داد، مفهوم نوجوان هم پدیدار شد. یکی از تفریحات این جوونا ماشین سواری در جاده های باز و زیبای آمریکا بود. بنزین ارزان بود و غذاخوری ها، مراکز خرید و سینماهای ماشین رو، جولانگاه جوون ها شده بود. خودروهایی مثل پونتیاک و کادیلاک نماد ثروت و آزادی تازه یافته آمریکایی ها در دهه ۱۹۵۰ بود. با افزایش درآمد مازاد بر نیاز، زوج های جوان هم می تونستن پولشون رو صرف تفریح کنند و بعد از کار چیزی بنوشن و یا مرتب در رستورانها غذا بخورند. البته توی خیلی از ایالت های جنوبی این امکانات مشمول تفکیک نژادی بود و سیاه پوستا حق ورود به بعضی از رستوران ها را نداشتند. با این که آمریکا علیه نازی ها که ایدیولوژی اشکار نژاد پرستی داشتن، جنگیده بود، ولی تفکیک نژادی تا سال‌ها بعد از جنگ جهانی دوم در آمریکا قانونی بود.
رییس جمهور ترومن تو سال ۱۹۴۸ تفکیک نژادی رو در ارتش لغو کرد و تفکیک نژادی رو در شبکه ترابری بین ایالتی هم ممنوع خوند. تبعیض نژادی، توسط کارفرماها و یا اتحادیه های صنفی رو قدغن اعلام کرد اما با همه این ها همچنان سیاه پوستا شهروندای درجه 2 محسوب میشدن.
یکی دیگه از تفریح‌های جوانان اون دوره موسیقی بود. موسیقی عامیانه بر اساس نژاد، و تا حدی، طبقه دسته بندی شده بود. خوانندگان و آوازخوان‌ها، با فیلم‌ها و آهنگ های پرفروش، یکه تاز موسیقی عامیانه سفید پوستا بودن. موسیقی کانتری و وسترن، محبوب طبقه کارگران سفید پوست بود و سیاه پوستا هم، بلوز ،گاسپل ، و در اواخر دهه ی 1940
R&B رو داشتند.
موسیقی تلفیقی جدید، با خوانندگانی مثل بیل هیلی و الویس پریسلی رشد کرده بود و راک اند رول، موسیقی سرکشی و آشفتگی نوجوونی بود که تو فیلم‌های جیمز دین و مارلون براندو هم منعکس می شد.


همکاران ما در این قسمت:
نویسنده: محبوبه
تدوینگر: ابوالفضل عسگرزاده

0:00​ - رویای آمریکایی
02:46​ - طبقه متوسط جدید در رویای آمریکایی
06:40​ - ساخت فرهنگ نوجوان در رویای آمریکایی
09:57​ - تعریف رویای آمریکایی

منابع:
مزایا و معایب رؤیاي آمریکایی - استیون اف. مسنر ، ریچارد روزنفلد
رؤیای امــریکایی، رویکردی نظری به فهم سرمایه‌داری مصرف‌گرا - سیندی درمو / ترجمه: سید محمدجواد سیدی
رویای آمریکایی به مفهومی که ما می‌شناسیم منسوخ شده است – آرون گوپتا

#رویای_آمریکایی #آمریکا #TheAmericanDream
#دروازه_تاریخ #تاریخ #کانال_تاریخ #کانال_تاریخی #HistoryGate
آدرس اینستاگرام:
  / hamid.mahbubeh  

آدرس فیس بوک:
  / hamid.mahbubeh  

We try to use copyright free images at all times. However if we have used any of your artwork or maps then please don't hesitate to contact me and we’ll be more than happy to give the appropriate credit.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке