سلسله ایرانی صفاریان / خاری در چشم دولت عباسی

Описание к видео سلسله ایرانی صفاریان / خاری در چشم دولت عباسی

سلام دوستان به چنل هیستوری لایو خوش اومدید
---------------------------------------------------------
این چنل یک چنل تاریخی هست و در اون محتواهایی در مورد موضوعات تاریخی قرار داده میشه
تاریخ ایران یکی از زیبا ترین تاریخ های جهان هست و ما سعی می کنیم که به صورت مستند تاریخ شفاهی ایران رو به تصویر بکشیم . این ویدیو ها پادکست های فارسی هستند که از تمامی زوایا به تاریخ ایران باستان خواهند پرداخت
...ازجمله جغرافی قلمرو ایران باستان سیاست های پادشاهان ایران باستان و
---------------------------------------------------------
اگر به این دسته از موضوعات علاقه دارید حتما کانال ما رو سابسکرایب کنید
   / @historylive7043  
---------------------------------------------------------
حکومت طاهری به نوعی بود که از آغاز حکمرانی این دودمان همواره مشکلاتی همراه آنها بود. شورشهای داخلی و گستردگی قلمرو طاهری از همان ابتدا باعث شده بود مشکلاتی در ادارهٔ قلمرو به وجود آید. طبرستان به خاطر موقعیت اقلیمی که داشت باعث شده بود تسلط اعراب بر آن با مشکل مواجه شود و همچنان حکمرانان محلی قدرت و نفوذ اصلی را در دست داشته باشند. قیام طرفداران حسین بن زید و مازیار، طاهریان را برای مدت مدیدی در این منطقه مشغول ساخته بود. سیستان نیز یکی از محلهای اصلی این آشوب ها بود. سیاستها و فعالیتهای طاهریان هم در برقراری صلح در این منطقه تأثیرگذار نبود؛ تا اینکه حکومت طاهریان توسط یعقوب لیث برچیده شد.
طاهریان در انتخاب افراد لایق برای حکومت شهرها دقت کافی نداشتند و میتوان گفت مهمترین ضعف آنها همین مورد بودهاست . خلفای بغداد هم حمایت و توجه خاصی به طاهریان نداشتند. پس از معتصم، نفوذ ترکان در حکومت بسیار زیاد شد؛ تا حدی که زندگی خلیفه به آنها بستگی داشت.
ضعف دستگاه خلافت باعث شد آنها توان لشکرکشی برای دفاع از طاهریان را نداشته باشند و طرفداری لفظی آنها هم دیگر سودی نداشت. صفاریان و سامانیان قدرتهایی جدید بودند که اجازهٔ بروز و ظهور دوباره به طاهریان را ندادند؛ هرچند، تعدای از سرداران در مرو که پیرو حسین بن طاهر بودند و قصد داشتند طاهریان را بازگردانند نتوانستند کار کنن زیرا آنها هم بیشتر به فکر خود، موقعیت و منافعشان بودند؛ پس نتیجهای در برنداشت.
صَفّاریان دودمانی ایرانی بودند که بر افغانستان و بخشهایی از ایران، تاجیکستان و پاکستان کنونی حکومت میکردند. پایتخت ایشان شهر زرنج بود. خود را از نوادگان ساسانیان میدانستند که پس از حمله اعراب به سیستان مهاجرت کرده بودند. در زمان صفاریان زبان فارسی زبان رسمی شد و تا حدودی از مرگ تدریجی آن جلوگیری شد. بهطوریکه یعقوب لیث دستور داده بود که در کاخ او تنها به زبان فارسی سخن گفته شود و سخن گفتن به زبان عربی دارای مجازات بود، همچنین یعقوب لیث از شاعران بسیاری حمایت میکرد.
یعقوب در سال ۲۵۹ قمری با حیله و بدون جنگ بر نیشابور دست یافت. او در خراسان تجهیزات نظامی طاهریان را تصاحب نمود و جمعی از نظامیان و مردم خراسان را به سپاه خویش ملحق ساخت. یعقوب در این زمان در اوج قدرت به سر میبرد .
یعقوب لیث صفاری مردی عیار و جوانمرد اهل سیستان بود و به دلیل محبوبیتی که میان مردم آنجا به خاطر جنگ با خوارج بهدستآورده بود، توانست قدرت را به دست گیرد و به حکومت برسد. یعقوب لیث بعد از تشکیل حکومت خود، ابتدا به کرمان و شیراز حمله کرد و آن صفحات را تسخیر نمود، سپس به خراسان رفت و آنجا را فتح کرد و حکومت طاهریان را نابود ساخت. وی سپس به طبرستان رفت، ولی در جنگ با علویان طبرستان شکست خورد و عقبنشینی کرد. یعقوب لیث صفاری همیشه آرزو داشت روزی حکومت بنی عباس را سرنگون کند، به همین جهت با لشکری فراوان خوزستان را تسخیر کرد و به سوی بغداد حرکت نمود، اما در جنگ با خلیفه شکست خورد و به شدت زخمی شد. در اواخر عمر، دوباره با لشکر خود خوزستان را تسخیر کرد و قصد داشت دوباره با خلیفه جنگ کند، اما در همین زمان بهطور ناگهانی بیمار شد و کمی بعد از دنیا رفت. بعد از مرگ او برادرش عمرو لیث فرمانروای سیستان شد. عمرو لیث هم چون برادر مردی بسیار شجاع بود، با این حال در ابتدای حکومت با خلیفه بیعت کرد. پس از چند سال عمرو لیث حکومت خراسان را از خلیفهٔ بنی عباس طلب کرد. خلیفه گفت که اگر عمرو در جنگ با امیر اسماعیل سامانی حاکم خراسان پیروز شود، حکومت خراسان به دست او خواهد بود. اما عمرو لیث در جنگ با امیر اسماعیل سامانی شکست خورده و اسیر شد و سرانجام در نزد خلیفهٔ بغداد به قتل رسید.
بنابراین حکومت صفاریان بعد از 141 سال حکومت از بین رفت .
این ویدیو به پایان رسید و منتظر ویدیو بعدی باشید.
تا ویدیو بعدی خدانگهدار

Комментарии

Информация по комментариям в разработке