Tedavisi zor Miyastenia Gravis'te Ne yapıyoruz ?

Описание к видео Tedavisi zor Miyastenia Gravis'te Ne yapıyoruz ?

Miyastenia Gravis tedavisi ile alakali makale ve daha fazla bilgi web sitemizden edinebilirsiniz.

Bu video Miyastenia Gravis tedavisinin zor vakalarda ne şekilde ele alındığı ile alakalıdır.

Daha fazla bilgi :


Miyastenia Gravis (MG) bir sinir kas kavşak bağlantısı hastalığıdır. Sinirde son noktaya kadar ulaşan potansiyeller buradan kas üzerindeki bağlantı noktalarına bağlanamayarak kasın kasılmasını başlatamaz. MG’de kas üzerinde bulunan algılayıcı noktalara karşı antikor gelişerek hastalık oluşur. Otoimmün bir hastalıktır. 20-40 yaş arasında kadınlarda, 60 yaş üzerinde ise erkeklerde sıktır.

Hastalık sıklıkla göz kapağında düşme ve/veya çift görme ile başlar. Kol ve bacaklarda çabuk yorulma, güçsüzlük, konuşma bozukluğu, yutma güçlüğü ve solunum sıkıntısından biri veya bir kaçı tabloya eşlik edebilir. Tedavi edilmezse zaman içerisinde hastalık ilerleyerek solunum güçlüğü ile hastanın kaybedilmesine neden olabilir. MG’nin en kötü durumu miyastenik kriz denilen ve solunum güçlüğünün ciddi bir şekilde tabloya eklendiği durumdur. Bu nedenle hastalık mutlaka etkin bir şekilde tedavi edilmelidir. Tanı için ENMG (Tek Lif EMG), anti-asetil kolin reseptör antikor düzeyi ile birlikte toraks BT istenir.

Tanı konduktan sonra bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar, ilk tercih olarak da kortikosteroidler ve mestinon birlikte kullanılır. Tedavi uzun sürelidir. Zaman içerisinde tedaviye yanıt alınınca kortikosteroidler yavaş yavaş azaltılarak kesilir. Timus bezinde büyüme veya tümöral bir oluşum saptanırsa, timektomi adı verilen cerrahi bir girişim ile timüs bezi çıkarılır. Kortikosteroidler ve diğer bağışıklık sistemi baskılayıcı ilaçlar yetersiz kalırsa IVIG tedavisi verilebilir. Solunum güçlüğünün geliştiği durumlarda hasta solunum cihazına bağlanabilir.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке