Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών: ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Описание к видео Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών: ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Αν θελήσουμε να εξετάσουμε τις παροιμίες μας, θα διαπιστώσουμε ότι ένα 80% προέρχεται από τις αρχαίες.

Για παράδειγμα, μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε την φράση: «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει», την οποία την εντοπίζουμε στον Ησίοδο ως εξής: «Ἡ γλῶττα ἀνόστεος μὲν ὀστέα θραύει».

Επίσης, στην τραγωδία «Ἑπτὰ ἐπὶ Θήβας» του Αισχύλου διαβάζουμε την φράση: «τριχὸς ὀρθίας πλόκαμος ἵσταται», το οποίο παραπέμπει στο δικό μας: «σηκώθηκαν οι τρίχες της κεφαλής μου», ενώ στον Αριστοφάνη βλέπουμε την φράση: «Ἅπτεσθαι ξύλου» (πρβ. χτύπα ξύλο). Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι σήμερα στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε – ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε – εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι!

Με την μέθοδο εκμαθήσεως των Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Αγωγής, ο σπουδαστής διδάσκεται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από το πρωτότυπο κείμενο, με αποτέλεσμα, μέσα σε τρία μόλις έτη, να μελετά και να κατανοεί τα διαχρονικά και ανυπέρβλητα αρχαία κείμενα, όπως ακριβώς διεσώθησαν.

Όλα τα έτη των Αρχαίων Ελληνικών διατίθενται και μέσω διαδικτύου στους εγγεγραμμένους μαθητές για την εξ αποστάσεως παρακολούθησή τους. Μάθετε για την απλούστατη διαδικασία συνδέσεως, με έναν μόνον κωδικό!

Αρχαία Ελληνικά, Α' έτος ενηλίκων κάθε Πέμπτη στις 18:00 με την Ευμορφία Καπόλου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
210.5221314
[email protected]

Ellinikiagogi.gr

Комментарии

Информация по комментариям в разработке