S4:E3 [VIDEO] Berekening WIA-uitkering: het dagloon met Philippe Penders (deel 1 van 2)

Описание к видео S4:E3 [VIDEO] Berekening WIA-uitkering: het dagloon met Philippe Penders (deel 1 van 2)

Sinds 2020 heeft het UWV ruim 200.000 nieuwe WIA-uitkeringen toegekend. Tussen de 53.000 en de 58.000 daarvan waren te hoog of te laag. Dat is een hoeveelheid die niemand door de vingers kan zien. Even belangrijk als de vraag hoe dat gecorrigeerd gaat worden, is hoe dit kon gebeuren. Philippe Penders, zelf gedeeltelijk arbeidsongeschikt en een echte cijferaar, dook diep in de berekening van de WIA-uitkering.

In deze podcast bespreken Reinout Slee en Philippe Penders de complexe berekening van de WIA-uitkering. Deze podcast is onderdeel van een tweeluik. Deze podcast gaat over het dagloon, het bedrag wat het UWV gebruikt om de hoogte van de WIA-uitkering te berekenen. In deel twee zal dieper worden ingegaan op het maatmanloon. Dit is het bedrag dat het UWV gebruikt om de mate arbeidsongeschiktheid te berekenen.

👉🏽 Lees het complete artikel op: https://uwverzuimregisseur.nl/podcast...

De Werkwaarde podcast wordt mogelijk gemaakt door UwVerzuimregisseur en is een productie van Portretmakers
De ervaren professionals van UwVerzuimregisseur begeleiden werknemers en ondernemers met een chronisch progressieve aandoening bij het verkrijgen van een juiste arbeidsongeschiktheidsuitkering en het behouden van passend werk. De financieel planners geven inzicht in het toekomstig netto besteedbaar (gezins)inkomen en hun lotgenoten bieden ondersteuning in het omgaan met de blijvende gevolgen van ziekte of behandeling.

Dit doen ze voor werknemers met aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, Parkinsonisme, Multiple Sclerosis (MS), ALS, Alzheimer, COPD, Huntington, Ehlers-Danlos syndromen (EDS) en Reuma.

👉🏽 Heeft u vragen over chronisch ziek en werk?

Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan op https://uwverzuimregisseur.nl/aanvraa.... Ook voor intercollegiaal overleg met zorg- en arboprofessionals.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке