آموزش اقتصاد سیاسی بین‌ الملل​ + مرور جامع

Описание к видео آموزش اقتصاد سیاسی بین‌ الملل​ + مرور جامع

FaraDars: برای دسترسی به نسخه کامل‌تر «آموزش اقتصاد سیاسی بین‌ الملل​ + مرور جامع» و دانلود فایل‌های همراه آموزش روی لینک زیر کلیک کنید:
https://fdrs.ir/9zw1

زمان‌بندی ویدئو:
0:00:00 اقتصاد بین‌الملل
0:10:30 اقتصاد منطقه‌ای
0:13:18 سیاست
0:23:04 موضوع و محتوای اقتصاد سیاسی
0:33:33 اقتصاد سیاسی داخلی و خارجی

اقتصاد سیاسی بین‌الملل چیست؟

اقتصاد سیاسی بین‌الملل، درسی جذاب و پویا است که به روابط پیچیده و همیشگی میان سیاست و اقتصاد در سطح جهانی می‌پردازد. این حوزه، قلمرو وسیعی از موضوعات از تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی گرفته تا نهادهای بین‌المللی اقتصادی، توسعه اقتصادی، فقر و نابرابری، جهانی شدن و سیاست‌های پولی و مالی را شامل می‌شود.

اهمیت یادگیری اقتصاد سیاسی بین‌الملل چیست؟

اقتصاد سیاسی بین‌المللی بر شاخص‌های اصلی توسعه در سطح فردی، محلی، ملی و بین‌المللی تاثیرگذار است. به عبارت دیگر، اقتصاد سیاسی بین‌الملل متغیر بزرگی است که بر همه مناسبات اجتماعی اثر می‌گذارد. این درس به عنوان یک سرفصل دانشگاهی، به طور مستقل در رشته اقتصاد و هم به صورت بین رشته‌ای در دروس دیگر تدریس می‌شود.

موضوع جهانی شدن، چنان کشورها را به هم نیازمند کرده است که هیج کشوری نمی‌تواند خود را به دور از تاثیرات فضای اقتصادی و سیاسی آن بداند. بسیاری از تصمیم‌گیری‌های دولت‌ها از حالت ملی خارج و در قالب اتحادیه‌ها و سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای نمایان می‌شود. بنابراین درک درست این سازمان‌ها و روابط اقتصادی سیاسی، ما را به درک سیاست واقعی کشورهای بزرگ مانند آمریکا و انگلیس آلمان و چین نزدیک می‌کند. وجود قطب‌ها با محوریت قدرت‌های جهانی، تا حدی برای ما وزن و اعتبار این قدرت‌های اقتصادی را در سطح جهانی آشکار می‌سازد. لذا یادگیری این مفاهیم برای دانشجویان علوم انسانی ضروری است.

در این فرادرس چه چیزی یاد می‌گیریم؟

در این آموزش ابتدا بر مفاهیم اقتصاد، سیاست بین‌الملل، تورم، رکود، تجارت آزاد و ... مروری خواهیم داشت، سپس دیدگاه‌های علمی مانند دیدگاه‌های لیبرالیستی، کمونیستی، ایدآلیستی و کارکردگرایی را بررسی می‌کنیم. در ادامه، سازمان‌ها اتحادیه‌ها و نهادهای اقتصادی مهم را معرفی و سیاست راهبردی آن‌ها را تشریح خواهیم کرد. در گام بعدی، موضوع جهانی شدن و آثار و پیامدهای آن را از زوایای مختلف مورد تحلیل قرار می‌‌دهیم، سپس، با شرایط اقتصادی سیاسی ایران در ارتباط با این نهادها و سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای آشنا می‌شویم. در پایان، به بررسی چشم‌انداز اقتصاد سیاسی بین‌الملل می‌پردازیم و تحلیل‌های مختلف در قرن بیست‌ویکم را بررسی خواهیم کرد.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке