FOLKEMØDET 2024: Er samfundets beredskab klar til fremtidens vejr?

Описание к видео FOLKEMØDET 2024: Er samfundets beredskab klar til fremtidens vejr?

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten, der fandt sted fra klokken 11.30 fredag den 14. juni under Folkemødet 2024.

Klimahændelser kan til tider kræve, at der bliver indsat måske 100 mand, og det er virkelig noget, der tærer på ressourcerne i de kommunale beredskaber, som i store dele af landet består af et mobiliseringsbrandvæsen. Over 65 procent af Danmarks areal dækkes af stationer med deltidsansatte, dvs. folk, der passer sin primære beskæftigelse med en pager på sig, og indenfor fem minutter skal kunne være på brandstationen, når de er på vagt.

Under Folkemødet 2024 simulerer Danske Beredskaber sammen med DMI en realistisk klimahændelse, som beredskabet i en verden med stadig vildere vejr, skal være forberedt på at kunne løse.

Bornholm blev i scenariet af en række på hinanden følgende klimahændelser som først DMI og sidenhen Bornholms Brandvæsen og det øvrige beredskab skulle samarbejde om at håndtere.

De to hold, bestod af Klaus Rønne Jensen, Viceberedskabschef for Bornholms Brandvæsen og Jarl Vagn Hansen, formand for Danske Beredskaber og fra DMI Gunnar Vender Leeden, Chef for Vejr og Varsler og Knud-Jacob Simonsen, Beredskabschef, der sammen med Rasmus Dahlberg, lektor på Forsvarsakademiet indlemmede publikum i, hvordan samfundets beredskab helt praktisk håndterer og er rustet til følgerne af fremtidens vejr.
#fmdk #beredskab #DanskeBeredskaber

Videoen er produceret af Danske Beredskaber

Комментарии

Информация по комментариям в разработке