چشم انداز میراث فرهنگی ایتالیا

Описание к видео چشم انداز میراث فرهنگی ایتالیا

http://persian.euronews.com/ آمفی تئاتر کولوسئوم معروفترین اثر باستانی ایتالیاست. با یک قدمت دو هزار ساله و خاطره ای از امپراتوری روم و مبارزه بین گلادیاتورها. هر سال رقمی نزدیک به پنج میلیون جهانگرد از سراسر دنیا برای بازدید از این بنای باستانی به رم می آیند. کولوسئوم بعد از برج ایفل پاریس دومین مکان مورد علاقه جهانگردان است و اگر از هر توریستی، اهل هر کجا که باشد بپرسید فقط یک بنای تاریخی ایتالیا را نام ببرد، بی شک پاسخ او کولوسئوم خواهد بود. به عبارت دیگر، یک منبع درآمد پنج میلیارد یورویی در سال برای ایتالیا.
 
اما برای حفظ و نگهداری از این میراث فرهنگی بشر چه کارهایی صورت می گیرد و از این درآمد، چقدر آن صرف مرمت بنا می شود. بودجه سالانه کولوسئوم تنها پانصد هزار یوروست. با این پول تنها می توان یافته های باستانی محوطه را مورد مطالعه قرار داد، سنگ های مرمر آن را شست و از آنها فهرست برداری کرد. این در حالیست که میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی بیست و هشت قرن گذشته و سکونت مستمر تمدنهای گوناگون در این آب و خاک است که ثروت واقعی ایتالیا را تشکیل می دهند و بنابراین، شایسته توجه بیشتری هستند.
  
 
ویتوریو کوگلیاتی دتزا، رییس موسسه ایتالیایی حمایت از محیط زیست و میراث فرهنگی می گوید: "اجازه دهید لطیفه ای را برایتان تعریف کنم که درعین اینکه خنده آور است، تلخ هم هست: "می دانی شصت درصد میراث فرهنگی دنیا در ایتالیا قرار دارد؟ و مابقی آن؟ مابقی آن در امنیت کامل بسر می برند." مشکل میراث فرهنگی ایتالیا این است. در دولت فرهنگی جا افتاده که هزینه کردن برای میراث فرهنگی را یک خرج اضافی می داند، یک بار اقتصادی." 
 
ایتالیا با 47 میراث بشری ثبت شده در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، از این نظر جایگاه اول را در میان کشورهای جهان داراست. اما برای حفظ چنین میراثی چه میزان بودجه اختصاص پیدا می کند؟ مبلغی ناچیز، کمتر از دو دهم درصد بودجه دولت. این در حالیست که بودجه میراث فرهنگی نسبت به ده سال پیش تقریبا نصف شده است. 
 
بنابراین، جای شگفتی ندارد که هر روز بیشتر از دیروز، اخباری هشدار دهنده در مورد وضعیت کولوسئوم شنیده شود. بعنوان نمونه تنها طی چند هفته گذشته بدلیل احتمال ریزش بخشی از نمای آن، تردد عابران از محوطه اطراف آن ممنوع شده است. تعداد تکه های این بنا که تنها طی دو سال گذشته سقوط کرده اند با میزان ده سال گذشته برابری می کند.   
  
طرح های مرمت آثار باستانی نیازمند حمایت مالی پیمانکاران بخش خصوصی هستند. صنایع کفش سازی دیه گو دلا واله (گروه تُدز) حدود بیست و پنج میلیون یورو از هزینه بازسازی کولوسئوم را متقبل شده تا ضمن مرمت نمای شمالی و جنوبی آن به سبک رُنسانس، یک مرکز خدمات جدید هم به آن اضافه شود، اقدامی که بتازگی مورد استقبال صنعتگران دیگر هم قرار گرفته و بعنوان نمونه خانه مُد فِندی را برآن داشته تا برای بازسازی فواره تِرِوی رُم مبلغ دومیلیون یورو اهداء کند.  
 

Youtube    / euronewspe  
Facebook   / euronews.pe  
Twitter   / euronews  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке