ביצה שוקעת מרחפת וצפה

Описание к видео ביצה שוקעת מרחפת וצפה

ניסוי איך אפשר לגרום לביצה, שבדרך כלל שוקעת - לצוף וגם לרחף באמצע כוס מים. כל מה שצריך זה מעט מלח. להרחבה על המדע שמאחורי הניסוי: https://bit.ly/3r9iEIb ניסוי מדע בבית #164
זהו סרטון מתוך הסדרה: "ניסויי מדע בבית" של מכון דוידסון לחינוך מדעי -- הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע.
אימייל לפניות: [email protected]
מה דעתכם? ספרו לנו בסקר 'מדע בבית' - http://goo.gl/onIQs
מדור 'מדע בבית' שבאתר האינטרנט של מכון דוידסון (שם ניתן למצוא ניסויים נוספים שאפשר לעשות בבית):
http://davidson.weizmann.ac.il/online...

דף הפייסבוק של מכון דוידסון (באמצעותו אפשר להישאר מעודכן בחדשות מדע, סרטים חדשים, ציטוטים מעניינים וצילומים של פעילויות):
  / davidsononline  

כתב ומציג: ד"ר אבי סאייג
בימוי והפקה: דנה פרל, שירלי בש ואיילת אלבנדה
צילום: רועי חובני
עריכה: צילה ביטרמן
אנימציות פתיח: נעמה זיו חיון
סאונד: אווה ספיטקובסקי

סרטון שאפשר להראות בכיתה או לעשות בכיתה בזמן שיעור מדעים או פיזיקה כאשר לומדים על ציפה של גופים. העקרון שקובע אם גוף יצוף או ישקע בחומר אחר נקרא חוק הציפה של ארכימדס (על שם המדען היווני ארכימדס שגילה אותו). הרבה טועים וחושבים שהמשקל של גופים קובע אם הם יצופו או ישקעו, אבל זה לא נכון - אבן קטנה וקלה יחסית תשקע בכוס מים למרות שהיא קלה מהמים. התכונה שקובעת ציפה או שקיעה היא צפיפות או משקל סגולי, כלומר המשקל חלקי הנפח. למים יש משקל סגולי של 1 גרם לכל סמ"ק. לכן כל מה שצפיפותו מעל 1 ישקע במים - כמו הביצה. כאשר מוסיפים מלח למים אנו מעלים את צפיפות המים - כפי שרואים בניסוי, הוספת מלח למים יוצרת תמיסה בנפח קטן יותר מנפח המים + המלח לא מעורבבים, כי החומרים מתערבבים זה בתוך הרווחים של השני מה שיוצר חומר צפוף יותר. וכך אפשר להגיע לצפיפות כזאת שהיא גבוהה יותר מצפיפות הביצה, ואז היא צפה. אם שמים חצי כוס מי מלח וחצי כוס מים רגילים - אפשר גם לגרום לביצה לרחף בגבול בין סוגי המים.

פעילויות ותוכניות מכון דוידסון:
http://davidson.weizmann.ac.il/programs

רשימת כל הסרטים בסדרה:
   • מדע בבית - כל הניסויים (playlist)  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке