"Ultima oră" de Mihail Sebastian [Teatru radiofonic] (1988)

Описание к видео "Ultima oră" de Mihail Sebastian [Teatru radiofonic] (1988)

#GeorgeConstantin #DanaDogaru #MarinMoraru
Nu copiați, nu repostați! Materialul este remasterizat. Dacă vă place, adăugați-l la favorite! Mulțumesc!
Distribuția: Marin Moraru, Dana Dogaru, George Constantin, Victor Rebengiuc, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Victoria Mierlescu, Mihai Fotino, Petre Gheorghiu, Lucia Mureşan, Cornel Vulpe, Şerban Cellea, Radu Panamarenco, Theodor Danetti, Aimée Iacobescu, Gheorghe Pufulete, Cristian Molfeta
Asistența tehnică: Pia Popescu și Laura Niță / Regia muzicală: Romeo Chelaru / Regia tehnică: ing. Andrei Sireteanu / Regia de studio: Rodica Leu
Regia artistică: Dan Puican
Înregistrare din anul 1988 - TNR
Piesa este o satiră puternică, în intriga căreia se întrepătrund lupta pentru putere, lipsa de scrupule dar și iubirea sinceră. Piesa, devenită o clasică a dramaturgiei românești, mai este cunoscută și ca "Afacerea Protar", datorită ecranizării piesei pentru marele ecran, în anul 1955.
Autorul piesei, Mihail Sebastian (1907-1945), pe numele real Iosif Mendel Hechter, a fost un om de litere român, de origine evreu, care a scris romane, dramaturgie și critică literară. A fost de asemenea activ ca publicist, ținând printre altele și cronică muzicală. Prin legislația antisemită de la începutul anilor '40, i s-a interzis să mai funcționeze ca jurnalist și i se retrage și licența de avocat pledant. Reprezentarea pieselor sale a fost interzisă din cauza faptului că era evreu. "Jocul de-a vacanța" este interzisă, iar pentru a putea reprezenta piesa "Steaua fără nume" a folosit un pseudonim, Victor Mincu. Piesa "Ultima oră" s-a jucat după moartea lui Sebastian, la Teatrul Național București, sub direcția lui Zaharia Stancu.
Mihail Sebastian moare în plină forță creatoare, în 1945, la doar 37 de ani, din pricina unui accident rutier.
Adaptarea de față are privilegiul de a fi în regia maestrului Dan Puican și de a avea o distribuție excepțională: Marin Moraru, Dana Dogaru, George Constantin...restul distribuției îl veți afla urmărind piesa.
Audiție plăcută!




În 2018 am hotărât, așa, peste noapte, să am un canal YouTube. Erau milioane de canale. Poate că nu era nevoie și de al meu dar puteam încerca. Îmi amintesc că i-am căutat un nume inedit canalului timp de aproape o săptămână, făcând liste peste liste. Până m-am oprit la acest nume care nu sună nemaipomenit dar este, sau cel puțin era, unic. Aveam o mulțime de materiale personale filmate ce puteau fi postate. Nefiind toate la o calitate foarte bună, am decis că voi posta materialele personale foarte rar. Că nu va fi decât într-o foarte mica măsură un canal personal. Cu toate acestea, el va vorbi indirect despre mine, despre pasiunile și preocupările mele.
Despre mine? Am călătorit mult, am citit mult, am văzut și ascultat mult: film, teatru, muzică. Ați înțeles. Iubesc artele și pe slujitorii lor. Eu, personal, activez într-un domeniu artistic. Așa că am început să postez materiale din aria mea de interes și, încet-încet, acest micuț canal s-a transformat într-un vehicul virtual care transportă dinspre mine către dumneavoastră diverse: teatru, muzică, umor, filme documentare, interviuri, evenimente importante, informații pur și simplu. Astfel că, măcar bisăptămânal, rup din puținul timp liber spre a vă împărtăși lucruri frumoase. Sau macar interesante, sper. Mai nou, mai întâi timid, apoi cu mai multă îndrăzneală, am început a aduce pe canal noi piese de teatru radiofonic. Pentru dumneavoastră creez cover-uri speciale și unice pentru fiecare piesă de teatru. Ca să fie o plăcere să vă uitați, să ascultați. Mi-aș dori să fie cele mai frumoase cover-uri/afișe de pe YouTube însă nu știu dacă reușesc întotdeauna. Fiecare piesă este aleasă cu grijă și pregătită în cel mai mic amănunt. Remasterizarea este cât se poate de reală și reprezintă foarte multă muncă personală. Adică asta înseamnă o serie de acțiuni care cumulează multe sau foarte multe ore pentru fiecare piesă, pentru a deveni publicabilă. Este o muncă extrem de laborioasă de editare în multe direcții și de aceea am rugat și rog să nu copiați materialele postate. Dacă aveți plăcere și timp, am rugămintea să lăsați un scurt comentariu care să vă detalieze gândurile, astfel încât să pot încărca conținut preferat de dumneavoastră. Desigur, în afară de comentarii puteți să susțineți canalul prin aprecieri (like), subscripții (abonări), distribuiri. Vă mulțumesc tuturor celor care mă urmăriți!
Pentru informații, colaborări sau altele mă puteți contacta la [email protected]

Комментарии

Информация по комментариям в разработке