Muhabbet Kuşu Neden Yumurtlamıyor? yumurtalar boş çıkıyor nedenleri

Описание к видео Muhabbet Kuşu Neden Yumurtlamıyor? yumurtalar boş çıkıyor nedenleri

Muhabbet Kuşu yumurtlamıyor ve Yumurtaları Boş Çıkıyor
muhabbet kuşu yumurtlamıyor ne yapmalıyım
  

Bir muhabbet kuşu çiftiniz var ancak yumurtlamıyorlar yumurtlasalar bile yumurtaları boş çıkıyor. Bazı şartların yeterince sağlanmaması bu tür olumsuzsuzluklara neden olabilir. Bu nedenlerin en önemlisi kuşların sağlıksız olmasıdır.
Eğer Erkek muhabbet kuşu sağlıksız ise zaten dölleyemez. Dişi muhabbet kuşu sağlıksız ise zaten hiç çiftleşemez.

Şimdi bunun nedenlerine erkek ve dişilerdeki sorunlara göre bakalım.


Dişi muhabbet kuşları;

1-Kuluçkaya hazırlık döneminde ortamdaki ışık ve sıcaklığın yetersiz olması
Oda sıcaklığının 20 derecenin altında düşmemelidir ideal oda sıcaklığının 21-25 derece aralığında olmalıdır. Ayrıca ortamın yeterince güneş ışığı alması kuşları yumurtlamaya teşvik eder


2-Kuluçka öncesi ve kuluçka döneminde beslenmenin yetersiz olması
İyi beslenemeyen dişilerin bağışıklık sistemleri zayıf olur.Yumurtlayacak olan dişi kuş tüm vitamin ve mineralleri alacak şekilde doğru ve düzenli beslenmelidir. Ayrıca yumurta kabuğunu oluşturacak olan kalsiyum için kalamar kemiği daima kafeste bulunmalıdır.Sağlıklı beslenen bir dişi mutlaka enerjik olacak buda onu yumurtlamaya teşvik edecektir.

3- Dişilerin Fazla şişman olması
Gün içinde uçamayan ve yanlış beslenen kuşlarda şişmanlık ve yağlanma görülür buda yumurtlama ve yumurta tıkanıklığına neden olabilir.


4- Üreme dönemine girmemiş dişi kuşu çiftleşmeye zorlama
Dişi muhabbet kuşları 1 yaşını doldurduktan sonra üreme dönemine girer ve bazı belirtiler ile bunu belli eder. Cere rengi değişmeye başlar, kafes tabanına veya herhangi bir yere kızgınlık yumurtası bırakabilir yada kafes tellerini kemirerek bu durumu belli eder. Bu belirtiler olmadan dişi kuşumuzu kızgın erkeğin yanına koyarsak ve kafese yuvalık takarsak çiftleşmeye zorlamış oluruz ve buda kuşu strese sokabilir.

5- Tam döllenme olmadan çiftleşmeyi sonlandırmış olması yada döllendiğini sanarak kuluçkaya yatmış olması bu durumda yumurtanın boş çıkma nedenlerindendir.


Erkek muhabbet kuşları:


1- Erkek muhabbet kuşları henüz yaşını doldurmadan eşleştirilmemelidir. Sağlıklı bir kuluçka için erkek muhabbet kuşunun 1 yaşını doldurmuş olması daha iyidir.
2-Kafesin küçük olması dişiyi etkilemek isteyen erkek kuşun hareket alanının sınırlı kalmasına sebep olur. Ayrıca sağlam olmayan ve sürekli sallanan veya kaygan olan tünekler de çiftleşmenin tam olarak gerçekleşmesine engeldir. Tünekler kuşların ayak yapılarına uygun ve sabit olmalı, temiz tutulmalıdır.Erkeğin dikkatini dağıtacağından dolayı kafes içindeki tüm oyuncaklar kaldırılmalıdır.

3- Dişilerde olduğu gibi erkeklerde de beslenme önemlidir.Yemlerin ve vitaminlerin eski tarihli olması, yani son kullanma tarihleri geçmiş yemlerle beslenmesi sorun teşkil eder.
Özellikle A ve E vitaminlerinden eksik beslenmemeleri gerekir.

5-Erkek kuşun şişman olması hareketlerini sınırlayabilir ve çiftleşmede başarısızlığa sebep olabilir. Bu süreçte mutlaka sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerekiyor.



Çiftleşmeden yaklaşık bir hafta sonra dişi ilk yumurtayı yapar. Yumurta geldikten 6 gün sonra telefonun flaş ışığında dolu yada boş olduğu belli olur. Dişi tüm yumurtaları yaptıktan sonra ve son yumurta üzerinden 6 gün geçtikten sonra tüm yumurtalar boş ise kuşları yormamak için tüm yumurtaları alın ve kuluçkayı sonlandırın.

Tüm yumurtalar boş çıkmışsa bundan sonraki kuluçka için şu önlemlerin alınması gerekir:
Muhabbet kuşlarına A, E, B2 ve B7 vitaminleri bakımından zengin yiyecekler ve mamalar verilmelidir.
Muhabbet kuşlarının bulunduğu ortam yeterli sıcaklıkta olmalıdır.
Çeşitli bulaşıcı hastalıklara karşı dikkatli olunmalıdır.
Tüy döküm döneminde yuvalık takılmamalı ve eşler çiftleşmeye zorlanmamalıdır.
Muhabbet kuşlarına peş peşe kuluçka yaptırılmamalıdır.
Gürültülü ortamlarda kuşlar kendilerini güvende hissetmeyeceğinden sakin bir ortamda bulundurulmalıdır.
Yeni alınan bir kuş diğer kuşu eş olarak kabul etmeden yuvalık takılmamalıdır. Eğer takılırsa stresi artıracaktır önce bir kaç hafta kuşların alışmasını beklemek eş tuttuktan sonra yuvalık takmak daha doğrudur.


Toparlayacak olursak kuşlarınızdan yavru almak istiyorsanız zenginleştirilmiş mamalar ve sebze gibi besinleri vermelisiniz. Dengeli beslenen kuşlar sağlıklı ve enerjik olur ve yumurtlamayı teşvik eder. En önemlisi kalsiyum ihtiyaçlarının mutlaka karşılanması gerekir. Bahsettiğimiz diğer şartlarda hazır olduğunda dolu ve sağlıklı yumurtalar bırakabilir.


Yeni videolarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın kuşlarınızla mutlu kalın.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке