چرا مولتی ورس باعث ترس دانشمندان شده؟

Описание к видео چرا مولتی ورس باعث ترس دانشمندان شده؟

فرضیه یا نظریه چندجهانی معتقد است که گروهی از جهان‌های چندگانه (احتمالاً جهان‌های نامتناهی) شامل هر چیزی است که وجود دارد: کل مکان، زمان، ماده، انرژی، اطلاعات و قوانین فیزیکی و ثابت‌هایی که آنها را توصیف می‌کنند. نیل دگراس تایسون، اخترفیزیکدان مشهور، فرضیه چندجهانی را به تفصیل توضیح می دهد.

با این حال، فیزیکدانان برجسته در مورد اینکه آیا جهان های دیگری خارج از جهان ما وجود دارد یا خیر، اختلاف نظر دارند. برخی حتی تا آنجا پیش می روند که می گویند چندجهانی موضوع مشروع تحقیق علمی نیست. زیرا نمی توان آن را به طور تجربی جعل کرد. اما نیل دگراس تایسون در میان دیگر کیهان‌شناسان برجسته، فکر می‌کند که با توجه به درک ما از مکانیک کوانتومی و نظریه نسبیت عام، احتمال وجود چندجهانی یک فرضیه علمی موجه است.

استیون واینبرگ گفت که اگر جهان چندگانه وجود داشته باشد، امید به یافتن توضیحی منطقی برای مقادیر دقیق جرم کوارک و سایر ثابت‌های مدل استانداردی که در انفجار بزرگ خود مشاهده می‌کنیم محکوم به فنا است، زیرا مقادیر آنها تصادفی خاص خواهد بود. بخشی از چندجهانی که در آن زندگی می کنیم.

برخی از دانشمندان داده‌های کاوشگر ناهمسانگردی مایکروویو ویلکینسون، یک فضاپیمای بدون خدمه که از سال 2001 تا 2010 کار می‌کرد و تفاوت‌های دمایی در سراسر آسمان در پس‌زمینه مایکروویو کیهانی، گرمای تابشی باقی‌مانده از انفجار بزرگ را اندازه‌گیری می‌کرد، تجزیه و تحلیل کردند و ادعا کردند که شواهدی پیدا کردند که نشان می‌دهد ما جهان در گذشته های دور با جهان های موازی دیگر برخورد کرد.

با این حال، تجزیه و تحلیل داده‌های دقیق‌تر از کاوشگر ناهمسانگردی مایکروویو ویلکینسون و ماهواره پلانک، یک رصدخانه فضایی که توسط آژانس فضایی اروپا از سال 2009 تا 2013 اداره می‌شد و ناهمسانگردی‌های پس‌زمینه مایکروویو کیهانی را نقشه‌برداری می‌کرد، هیچ شواهد آماری قابل‌توجهی پیدا نکرد. از برخوردهای جهان هیچ مدرکی دال بر کشش گرانشی دیگر کیهان ها در جهان ما نیز وجود نداشت. و برای اضافه کردن توهین به طرفداران مبنی بر اینکه فرضیه چندجهانی توسط شواهد آماری پشتیبانی شده است، ماهواره پلانک دارای وضوح سه برابر بیشتر از کاوشگر WMA است.


مغز ما از نظر تکاملی برای درک شهودی مکانیک کوانتومی و پدیده‌های کیهانی در مقیاس بزرگ مجهز نیست. اما نیل دگراس تایسون با عقل همیشگی خود فرضیه چندجهانی را به زبان غیرمعمول توضیح می دهد.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке