مناظره حاتم قادری و حسن انصاری | امامت و نظریه سیاسی شیعه

Описание к видео مناظره حاتم قادری و حسن انصاری | امامت و نظریه سیاسی شیعه

حاتم قادری: در صدر اسلام این تلقی وجود داشت که آخرالزمان نزدیک است. انتظاری که ما امروز از دین داریم مبنی بر اینکه چهارچوبی برای زندگی و آینده ما ارائه می‌دهد، بعدها شکل گرفته است. انتخاب جانشین پیامبر هم امری الهی نبوده و به‌همین دلیل است که در هیچ‌جای نهج‌البلاغه اشاره‌ای از علی‌بن‌ ابی‌طالب به این مطلب نقل نشده است.
حسن انصاری: اساسا دین بستری تاریخی دارد. با تکیه بر تاریخی بودن دین، نمی‌توانیم غیرالهی بودن آن را نتیجه بگیریم. در منابع قرن دوم و سوم سخنان امیرالمومنین مبنی بر تاکید پیامبر به جانشینی ایشان آمده است، اما از آنجا که انتخاب امام علی به‌عنوان خلیفه چهارم در نهایت بر اساس مسئله بیعت و سامانه خلافت آن زمان بود، در سخنانشان بیشتر بر همان قواعد تکیه کردند.

00:00 ولایت و نظریه سیاسی شیعه
32:22 قادری. دین و توصیه برای آینده؟
51:56 انصاری. اهمیت پذیرش عمومی مردم برای پیامبر
01:20:03 قادری. الهیاتی بودن رفتار پیامبر؟
01:35:55 انصاری. نقشه الهی و سیر طبیعی تاریخ

حامی این گفت‌و‌گو: موسسه فرهنگی هنری سایه‌ی سرو آزاد
سایه سرو آزاد در جهت توسعه فرهنگی کشور، از فعالان عرصه‌ی رسانه، فرهنگ، هنر و محیط زیست حمایت می‌کند. برای آشنایی بیش‌تر به کانال یوتوب یا اینستاگرام سایه‌ی سرو آزاد مراجعه کنید:
   / @sayesarveazad  

حمایت ارزی از آزاد (patreon):
  / azad579  

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

در صورت نیاز، از آدرس‌های زیر هم می‌توانید جهت حمایت از ما استفاده کنید. حتما بعد از هر نقل و انتقال از طرق ایمیل «آزاد» با ما در ارتباط باشید.

USDT (trc20):
TMJ4T1LPBQY6vF8uAXVifm5tRpJbqk7TQc

USDT (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

BTC:
bc1qngd0qxzxjnzfh5n5eav66rds5557z0wgl4g4qa

ETH (erc20):
0xc1DB525EAd3D8A00b1693AEcc7D7d59243376d0c

ایمیل آزاد:
[email protected]

حاتم قادری، پژوهشگر و استاد علوم سیاسی اهل ایران است. او عضو بازنشسته هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و مدرسان مؤسسه رخداد تازه بوده و به دلیل آثارش در زمینه اندیشه سیاسی شناخته می‌شود. آثار وی، به عنوان منابع شناخته شده در رشته اندیشه سیاسی و تاریخ اندیشه به زبان فارسی، به شمار می‌رود.
قادری در تهران در سال ۱۳۳۵ به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته علوم سیاسی در دانشگاه ملی ایران شروع کرد. او دوره کارشناسی ارشد و دکتری خود را نیز در دانشگاه تربیت مدرس به اتمام رساند. او از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۸ عضو هیئت علمی گروه اندیشه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس بوده است.
هرچند قادری به صورت مستقیم وارد فعالیت‌های سیاسی نشده، اما به عنوان یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی شناخته می‌شود. نقدهای قادری به سیاست‌های جمهوری اسلامی، به ویژه در واکنش به خیزش ۱۴۰۱ ایران، مورد توجه قرار گرفت. این نقدها با واکنش‌های مختلف از سوی رسانه‌ها و حامیان حکومت همراه بود.
تاکنون، قادری ۱۹ کتاب و ۴۷ مقاله در زمینه‌های علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام و ایران به زبان فارسی منتشر کرده است و به عنوان یکی از افراد اثرگذار بر ادبیات علوم سیاسی در ایران به شمار می‌رود.

حسن انصاری (متولد ۱۳۴۹ در تهران) پژوهشگر، مدرس و استاد میهمان در مدرسه مطالعات تاریخی مؤسسه مطالعات پیشرفته پرینستون (Institute for Advanced Study) است. وی عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، شورای مشاوران دانشنامه ایرانیکا (دانشگاه کلمبیا، آمریکا)، «عضو وابسته» مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه در بخش مطالعات ادیان کتاب، و عضو انجمن بین‌المللی تاریخ علوم و فلسفه عربی و اسلامی (پاریس) می‌باشد. انصاری همچنین از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ به عنوان استاد مهمان با رتبه استاد تمام در بخش خاور نزدیک دانشگاه پرینستون تدریس کرده است. او فرزند آیت‌الله شیخ محمود انصاری قمی، از عالمان برجسته تهران و نجف، است.


#حاتم_قادری #تشیع #ولایت_فقیه #حسن_انصاری #شیعه #قادری #امامت #فقه #امام_علی #شریعت #پیامبر #اسلام #اصلاحات #حکومت_دینی #ایران #شریعتی #بازرگان #خامنه_ای #خمینی #طالقانی #مطهری #بهشتی #روشنفکری_دینی #روشنفکر #نواندیش #نواندیشی_دینی #فقه #جمهوری_اسلامی #سیاست #دموکراسی #انقلاب #سیاست #قادری_جدید #مناظره_قادری #سخنرانی_قادری #debate

Комментарии

Информация по комментариям в разработке