آیا زرتشت همان ابراهیم پیامبر است؟/ پروفسور دانش و دکتر ناصح / تطبیق تاریخی زردشت در ایران

Описание к видео آیا زرتشت همان ابراهیم پیامبر است؟/ پروفسور دانش و دکتر ناصح / تطبیق تاریخی زردشت در ایران

سلام عزیزان
در این ویدیو در مورد زرتشت یا همون زردشت که به اشو زرتشت هم معروفه صحبت کردیم و تطبیقش با شخصیا ابراهیم پیامبر رو مرود بحث قرار دادیم. دقت بشه که این بحث جنیه دینی و مذهبی نداره و صرفا بررسی منابع تاریخی برای شناخت بهتر پیشینه ایران عزیزمونه.


ضمنا در ویدیو قبل
   • آیا کیومرث اولین پادشاه ایران زمین هم...  
به بحث مهم و جالب تاریخی در مورد ایرانیان باستان اشاره کردیم که کیومرث که بود و چه نسبتی با حضرت آدم طبق برخی منابع دارد؟

و در این ویدیو در مورد انوش نوه آدم و تطبیقش با طهمورث ، در مورد ارتباط نیشابور، انوش، و تهمورث نکات متفاوتی رو بیان کردم که به شناخت بهتر پیشینه ایران عزیز کمک خواهد کرد صحبت کردیم:
   • انوش ایرانی که بود؟ آیا تهمورث نوه حض...  
ضمن اینکه به این نکته که قبل از حضرت آدم بشری زندگی می کرده یا نه هم پرداختیم.
در منابع آمده که گَیومَرت، نام نخستین نمونهٔ انسان در جهانشناسی مزدیسنا؛ نخستین پادشاه ایران و نخستین پادشاه پیشدادی در اسطوره‌شناسی ایرانی است، که برپایهٔ شاهنامهٔ فردوسی سی سال پادشاهی کرد. برخی از پژوهشگران کیومرث را با آدم، نخستین انسان در جهانشناسی دین‌های ابراهیمی یکسان می‌دانند
به قول فردوسی بزرگ:
نخستین خدیوی که کشور گشود سر پادشاهان کیومرث بود
بخشی از کتاب مروج الذهب مسعودی که اتفاقا ایرانی نبوده. او به هرودوت عرب مشهور بوده :
گویند که گیومرث نخستین کسی بود که فرمود تا هنگام خوراک خاموشی گزینند تا طبیعت سهم خود را بگیرد و تن را با غذای که بدان می‌رسد اصلاح کند و جان آرام گیرد و هریک از اعضاء در کار دریافت صافی غذا تدبیری برای تندرستی تن کند و آنچه به کبد و دیگر اعضاء گیرندهٔ غذا می‌رسد مناسب و شایستهٔ اصلاح آن باشد.
این مطالب هم در تکمیل بحث کمک کننده است:
مورخ مسلمان قرن دهم، علی بن الحسین مسعودی در کتاب تاریخی تحسین شده خود، مراتع طلا و معادن گوهر، می نویسد که کیومرث ، اولین پادشاه ایران ، پسر لود، پسر سام بود .
مورخ محمد بن جریر طبری (حدود 915) روایتی را نقل می کند که همسر لود شکبه دختر یافث نام داشت و با او " فارس و جرجان و نژادهای پارس" را به دنیا آورد . او همچنین تصریح می‌کند که لود جد نه تنها ایرانیان، بلکه عمالیقیان و کنعانیان و تمامی مردمان شرق، عمان، حجاز، سوریه، مصر و بحرین بوده است

فردوسی نگاه جالبی به کیومرث داشته: (در ویکی پدیا آمده:)
جامعه‌ای که ایرانیان در زمان کیومرث داشتند هنوز دوران اولیه بشر متمدن و یکجانشین را سپری می‌نمود و نیاز به ارتقاء همه‌جانبه داشت. بدین سبب کیومرث در پیشرفت فرهنگ و تمدن ایرانیان نقش بسزایی ایفا نموده و پدر تاج‌دار ایرانیان کهن بوده‌است. شاهنامه او را بانی و ترویج دهندهٔ انواع پوشیدنی، خوردنی، آموزش و پرورش معرفی می‌کند به عبارتی ایرانیان برخی فنون را در رشتن و بافتن از پشم جانوران را مدیون وی هستند.

در کنار ارائه و آموزش انواع هنرها، از چهره و سیمای پادشاه عادل فرّ شاهنشاهی متبلور می‌شد و روز بروز کدخدایی او بر مردمش شیرین‌تر و مقبول‌تر می‌گشت. دد و دام نیز مطیع فرمان او گشتند و همه حیوانات اهلی و وحشی در کنار کیومرث آرام گرفتند یا در قلمروی او احساس خطر نمی‌کردند. حکیم طوس فردوسی خبر می‌هد که همه در مقابل تخت او دوتا شده عرض ادب بجا می‌آوردند حتی حیوانات نیز از این قاعده مستثنا نبودند در برابر کدخدا کرنش می‌نمودند.

دوتا می‌شدندی بر تخت او از آن بر شده فرّه و بخت او
به رسم نماز آمدندیش پیش وزو بر گرفتند آیین خویش
بدین منوال کیومرث در شاهنامه نخستین پادشاه دانسته شده‌است که سی‌سال کدخدایی جهان را بر عهده داشت. در شاهنامه نیز مانند نوشتارهای پهلوی به کوه‌نشینی کیومرث اشاره شده‌است. به علاوه او کسی‌است که پلنگینه بر تن می‌کند و کشاورزی هم در زمان او آغاز می‌شود.





.
.
.
اینجا تلاش می کنم مباحثی از اصالت و ژنتیک رو مبتنی بر مبانی و آموزه های پروفسور دانش صحبت کنم. از ژنتیک پایه و دانستنی‌های روزمره تا تاریخ ایران باستان و دانستنی‌های عجیب، اینجا مکانی است که شما می‌توانید اطلاعات عمیق و مفیدی درباره فرهنگ و نژاد ایرانیان کسب کنید.

با ما همراه باشید برای بحث‌هایی در مورد ژنتیک انسانی، دی‌ان‌ای نژاد، اطلاعات عمومی جذاب و تاریخی و حتی بررسی حمله اعراب به ایران. همچنین شما می‌توانید فیلم‌ها و تحقیقات ما را در حوزه زرتشتیان ایران، ناصرالدین شاه، قاجار، کورش کبیر، و حکومت‌های ایران ببینید.
اگر به اصالت و تاریخ، و فرهنگ ایران و دانستنی ها و فکت های تاریخی علاقه‌مندید، با ما همراه باشید

Комментарии

Информация по комментариям в разработке