به قاینات سفر نکنید !

Описание к видео به قاینات سفر نکنید !

درود درود 👋

الانتون بخیر 😊

در این ولاگ سری میزنیم به گوشه ای از جاذبه های قاینات که ما رو غافل گیر کرد و برا همین بهتون توصیه میکنم که حتما به قاینات سفر کنید و اگر میخواهید زمان کمی رو برای قاین بذارید بهتره که بهش سفر نکنید !


قاین از شهرهای شناخته شده در خراسان بزرگ و در استان خراسان جنوبی است. این شهر به‌دلیل حضور تپه‌های باستانی و با توجه به کاوش‌ها و تحقیقاتی که روی آن‌ها انجام شده‌اند، قدمت بسیار بالایی دارد. طبق روایات، قاین توسط «کی لهراسب»، پدر «گشتاسب»، از فرمانروایان بلخی دوران زرتشت ساخته شده است. با توجه به پیشینه‌ تاریخی این ناحیه از ایران بدیهی است که بتوان آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی را در آن مشاهده کرد. یکی از این آثار تاریخی حائز اهمیت مسجد جامع قاین است.

مسجد جامع قاین یکی از زیباترین، مرتفع‌ترین و محبوب‌ترین بناهای تاریخی و جاهای دیدنی استان خراسان جنوبی محسوب می‌شود. این مسجد در کنار معماری زیبا و تزیینات خیره‌کننده‌، به‌دلیل داشتن دو محراب و دو قبله‌ در بین گردشگران داخلی و خارجی شهرت قابل‌توجهی دارد. مسجد جامع قاین در مساحتی برابر با ۲,۴۷۰ متر مربع ساخته شده که وسعت زیربنای ایوان آن ۱,۰۵۰ متر مربع است. زیربنای شبستان‌ها و حجره‌های مسجد نیز مساحتی برابر با ۱,۲۰۰ متر مربع دارد.

بزرگمهر قائنی (بوذر جمهر قاینی) سیاستمدار، ادیب و عارف و شاعر اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری قمری است که در دربار سلطان مسعود غزنوی خدمت می‌کرد. وی به زبان فارسی و عربی سخن می‌گفت و از وی اشعار و قصیده‌هایی به‌جای مانده که قصیده بهاریه او شهرت خاصی دارد. بوذر جمهر بعد از مرگ سلطان محمود تا زمان فروپاشی حکومت غزنویان در دربار سلطان مسعود غزنوی به سر برد و در اواخر حکومت غزنویان به قاین آمد و پس از مدتی در گذشت. مقبره حکیم بوذر جمهر در فاصله چهار کیلومتری جنوب غربی شهر قائنات و در دامنه کوهی موسوم به کوه ابوذر (بزرگمهر) قرار دارد. بنای مقبره از بناهای قرن ششم و هفتم هجری و به فرم چلیپایی و با معماریی بسیار زیبا ساخته شده است. مصالح اصلی در ساخت بنا سنگ گچ و آجر است. درخت بنه ۷۰۰ ساله‌ای نیز در کنار این مقبره وجود دارد که به زیبایی اثر افزوده است.

سرزمین قهستان یا همان قائن امروزی یکی از تاریخی‌ترین مناطق ایران است که تاریخ پرفرازو نشیبی را از سر گذرانده است. این سرزمین در دل کوه‌های خود دژهایی را دارد که روزگاری پناهگاه و جایگاه مبارزان بوده است. آرتاگوانا یکی از این دژها است که امروزه از مکان های دیدنی خراسان جنوبی محسوب می‌شود.

قلعه کوه قائن یک اثر تاریخی مربوط به دوره سلجوقی است و از جاهای دیدنی قاین به شمار می‌آید. این قلعه یکی از پایگاه‌های عمده فداییان دوره اسماعیلیه است که در سه کیلومتری جنوب قائن بر فراز کوهی مشرف به شهر ساخته شده و از سمت جنوب و شرق به کوهستان و از سمت غرب و شمال به دشت قائن محدود می‌شود. این دژ یکی از بزرگ‌ترین دژهای خراسان جنوبی است که سال‌ها مرکز حکومت حکام ایالت قهستان بوده است. این قلعه به‌عنوان دژ محکم دفاعی در برابر حملات مهاجمان گنجایش هزاران نفر سرباز را داشته و ساکنان قلعه توانسته‌اند چندین قرن در مقابل یورش و حمله دشمنان مقاومت کنند.


این دژ مشابهتی با قلعه آشیانه عقاب فیروز آباد مربوط به اوایل دوره ساسانی دارد. معماری و فرم طاق‌ها، طاقچه ها و درگاه‌های به جا مانده قدمت آن‌ را به دوره ساسانی تایید می‌کنند. اما برخی معتقدند این قلعه از قلاع به یادگار مانده از دوره هخامنشینی است، البته قاین با نام کاین در دوره ساسانی یکی از مناطق مهم لشکرخیز و امیرنشین این دوره بوده است. آنچه مسلم است قلعه فعلی روی ویرانه‌های قلعه قدیمی ساخته شده و بنای فعلی در عصر سلجوقیان به دستور قاضی حسین قاینی مرمت و بازسازی شده که از جانب حسن صباح مامور ترویج فرقه اسماعیلیه در قهستان و خراسان شده بود. این قلعه در اواخر قرن پنجم هجری به‌عنوان مرکز فرماندهی و هدایت دیگر قلاع قهستان انتخاب شد که این امر اهمیت و تسخیرناپذیری قلعه را نشان می‌دهد.


روستای نیگ از مقاصد گردشگری و جاهای دیدنی قاین در استان خراسان جنوبی است و حدود ۳۰ کیلومتری شمال غربی این شهر قرار دارد. اغلب اهالی روستا به کشاورزی و دامداری مشغول هستند. از مهم‌ترین محصولات نیگ می‌توان به زرشک و زعفران اشاره کرد. محصولات لبنی، عناب و صنایع دستی از دیگر سوغات روستا محسوب می‌شوند.

روستای نیگ چندین جاذبه گردشگری را در خود جای داده است که مهم‌ترین آن‌ها دژ زیرزمینی نیگ است. از این دژ به‌عنوان بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین نمونه در نوع خود در شرق کشور یاد می‌شود و قدمت آن به دوره تیموریان بازمی‌گردد.

امیدوارم از دیدن این ولاگ لذت برده باشید🍀

شادزی و دیرزی 🤍

#قاین
#قاینات
#گردشگری_ایران
#مسعود_رمضانی
#گردشگری
#جهانگردی
#ایرانگردی
#قائن

Комментарии

Информация по комментариям в разработке