ATEŞLEME YAPMAYAN OCAK ÇAKMAĞINA KOLAY ÇÖZÜM

Описание к видео ATEŞLEME YAPMAYAN OCAK ÇAKMAĞINA KOLAY ÇÖZÜM

WD-40 ve grafitli conta satınlama linki hepsiburada: https://app.hb.biz/8E6uFfP9RCPD
SPREY ŞİŞESİNİ SAKIN DELMEYİN
Beyaz eşya markalarının en kaliteliden vasata doğru sıralarsak sıralama şöyle olur.
1. Miele,
2. Siemens,
3. Bosch, Samsung, Lg,
4. Arçelik, Beko, Vestel,
5. Korkmaz, Schafer, Electrolux, Teka, Severin, Altus,
6. Karaca, Arzum,
7. Simfer, Kumtel, Luxell, Termikel, Homend,
8. Akel, Asel, Bella, Şamdan, Çetintaş, Esty, Süsler, İtimat, Taç, Tanq, Neovva, Beliva, Avox,

Dolu tüp wd-40 değil sprey tüpünün içerisinde ne tür kimyasal olursa olsun DELİNMEZ.
Delerseniz basınç birden boşalacağı için PATLAR. İçinde az sıvı bile olsa delinmez. Kendinizi yaralarsınız, patlama sonucunda yangın dahi çıkabilir.

Sprey şişesi hangi durumda delinir?
Videoda içindeki basınç 0 sıfır olan sprey tüpünün içinde kalan kimyasalı kullanmak için deldim.
Sprey üreticileri sprey şişesinin büyüklüğüne göre orantılı şekilde spreyin içindeki kimyasalın tamamını kullanabileceğimiz şekilde yeterli miktarda itici gaz basarlar. Ne eksik ne fazla...
Çoğu zaman sprey şişeleri kullanımdan kaynaklanan sebeplerle veya mesela boya şişelerinde sprey şişesinin ağzında kalan boya sonraki kullanımda deliği tıkamasın diye ters çevirilip tetiğe basarak boruda kalan boya boşaltılır ki böylece sonraki kullanım için boruda ve memede yani sprey nozulunda boya kalmadığı için delik tıkanmasının önüne geçilmiş olur.
Bu durum sadece boya spreylerinde değil her türlü sprey şişesini genelde 45 dereceden fazla yatırarak kullandığınızda şişenin içindeki borunun ucu kimyasalla temas etmediği için kimyasalı çekemez ve dışarıya sadece hava(itici gaz) çıkar.
Haliyle itici hava içerideki kimyasaldan önce biter ve tetiğe bastığınızda şişe içinde kimyasal olmasına rağmen dışarıya çıkamaz.
Çözüm olarak şişenin içinde hiçbir şekilde basınç olmaması kaydıyla uygun bir çivi v.s ile delerseniz içindeki kimyasılı dışarıya dökebilirsiniz. yada bu şekilde bir şınırgaya çekebilirsiniz.
İşte bende videoda içindeki basınç 0 sıfır olan sprey tüpünün içinde kalan kimyasalı kullanmak için deldim. Bu durumu videoda da anlattım ama hala daha iyi dilmeyen veya gözünden kaçan izleyiciler oluyor.
CONTA KONUSUNDA DETAY BİLGİ. NEREDEN TEMİN EDİLİR?
Kırmızı yüksek ısı silikonları normal halde 250, 275 dereceye kadar dayanır. 300 dereceye de kısa süreli 10,15 dakika kadar dayanır. BEK sıcaklığı yaklaşık 450-500 derecedir. Bu sebeple kırmızı yada siyah silikon türevi sıvı contalar olmaz.
Klingrit contaların da sıcaklık dayanımı düşüktür. Ocak beki 450, 500 dereceye kadar ısınıyor. Bu sebeple buhar kazanlarında kullanılan 500 dereceye dayanıklı 1,5mm kalınlığında grafitli conta kullanmanız uygun olur. Yine satinalmadan önce satıcıdan dayanma sıcaklığını teyit ediniz. Çünkü farklı sıcaklarda dayanan buhar contaları var. Bu contalar cama yapışmaz.

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
   / @taner-aydın  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке