Bilim Felsefe Din Vakfının Amacı
Toplumdaki bireylerin bilim, felsefe ve din konularında eğitim alarak kendilerini geliştirebilecekleri, özgür düşünebilecekleri ve topluma katkı sağlayabilecekleri bir ortam sağlamayı hedeflemektedir. Bilim, felsefe ve din alanlarında yapılan araştırmalarla topluma değer katmak, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak ve geleceğe ışık tutmaktır.
VİZYONUMUZ:
Toplumun her kesiminin özgür düşünebildiği, bilim, felsefe ve din alanlarında eğitim aldığı ve akademik çalışmalar yaparak topluma değer katan bir vakıf olmaktır. Bilim, felsefe ve din alanlarında akademik çalışmalar yürüterek toplumsal gelişmeyi hedefleyen, gençlere bilim, felsefe ve din konularında eğitim imkânı sağlamak ve toplumun her kesimini bu konularda aydınlatmak için çaba sarf etmektir.
VAKIF AMAÇLARINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN İZLEDİĞİMİZ ADIMLAR
1. Faaliyetlerimizi gerçekleştirmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenliyor, toplantılar organize ediyor ve ödüller vererek bu alanda etkinliğimizi arttırmayı hedefliyoruz.
2. Sanat günleri, fuarlar, festival, sergiler, konserler, bilimsel toplantılar, kültürel etkinlikler, eğitim çalışmaları, fotoğraf sergileri, film, video gösterileri ve daha birçok etkinlik düzenleyerek Vakfın amacını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek için çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, diğer kurumlarla ortak çalışmalar yürüterek Vakfın amaçlarını gerçekleştirmek için gereken adımları atıyoruz. Gazete, dergi, ansiklopedi gibi yayınlar çıkartarak yayıncılık faaliyetlerinde bulunuyoruz ve bu alanda faaliyet gösterenlere de destek oluyoruz.
3. Bilim, felsefe ve din alanlarında araştırma yapanları desteklemek, yazılmış ve yazılacak olan yerli ve yabancı araştırmaları değerlendirmek, telif ve tercüme ettirerek yayınlamak, geleneksel sanat dallarıyla ilgilenenlere her türlü yardımı sağlamak ve bu alanlarda eğitim alanlara lisans, lisansüstü ve doktora alanlarında maddi ve manevi destek olmak gibi amaçlarımız var. Ayrıca dini ilimler, kültür, sanat ve edebiyat alanlarında yarışmalar düzenleyip ödüller veriyoruz.
4. Sanatsal faaliyet ve kişisel gelişim için etkinlik, seminer, kurs ve eğitmen desteği sağlıyoruz ve belgeseller, filmler, TV ve radyo programları yaparak ve yurt içinde ve yurt dışında gösterimlerini sağlıyoruz.
5.Eğitim konusunda araştırmalar yapıyor ve gençlerin gelişimini destekleyici kurslar, seminerler, sempozyumlar, konferanslar, atölyeler düzenleyerek bilim-felsefe-din ilişkisi ve ilgili konulara dair farkındalık kazanılmasını sağlıyoruz.
#bilim #felsefe #din #canertaslaman #bigbang #kuran #islam #ateizm #ateist #deizm #deist #agnostik #teist #teizm
Antalya Konferansı, Konuşmacılar Yasin Kara, Caner Taslaman, Zafer Duygu, Emre Dorman
Moderatör Fatih Ergenekon.
0:00:00 Açılış
0:04:50 Tarihsel İsa araştırmaları Kur’an’ın İsa’sını mı doğruluyor; yoksa kilisenin Mesih anlayışını mı? | Zafer Duygu
0:20:51 Bir felsefeci olarak üçleme inancını nasıl değerlendiriyorsunuz? | Caner Taslaman
0:34:29 Kur’an’ın Yahudi ve Hıristiyanlara bakışı | Emre Dorman
0:53:20 Bir kelamcı olarak neden erken dönem Hristiyanlık çalıştın? Dikkatini çeken ne oldu? | Yasin Kara
1:07:48 Enkültürasyon (kontekse uydurma) ve Yeni Ahit: Müslümanlar, Hristiyan ve Yahudi kutsal yazılarından ne anlamalı? | Zafer Duygu
1:18:33 Kur'an'da ki ifadelerle Apokrif İncilleri karşılaştırdığınızda hangi sonuçlara ulaşıyorsunuz? | Caner Taslaman
1:33:07 Hz. İsa’nın Allah’ın kelimesi olması ne demek? | Emre Dorman
1:45:41 İslam ve Hıristiyanlık arasında teolojik olarak tartışmalı alanlar var. Senin yüksek lisans çalışman bu alanlara nasıl ışık tutuyor? | Yasin Kara
1:55:30 Hıristiyanlık sevgi dini mi? Yahudilere karşı Hıristiyan tutumu özelinde analizler | Zafer Duygu
2:02:18 Siz kitaplarınız da elimizdeki Tevrat ve İncil'i okuyan birinin bile Hıristiyanlığın üçleme ve Mesih inancına değil İslam'ın Tevhid ve Mesih inancına daha uygun bir anlatımı bulacağını iddia ediyorsunuz bunu açıklar mısınız? | Caner Taslaman
2:08:59 Yahudi ve Hıristiyanlar cennete girebilir mi? | Emre Dorman
2:15:36 Pavlus çok tartışılan bir figür, senin çalışmanda bu konuda neler gözüne çarptı? | Yasin Kara
2:22:50 Kapanış
Информация по комментариям в разработке